15 TV-standaarddecorideeën om uw entertainmenthub te upgraden

Inhoudsopgave:

15 TV-standaarddecorideeën om uw entertainmenthub te upgraden
15 TV-standaarddecorideeën om uw entertainmenthub te upgraden
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Je tv is misschien niet het meest esthetische deel van je huis, maar met een paar slimme decorhacks kan hij er doelbewuster en verzorgder uitzien. Stem de manier waarop u uw tv decoreert nauwkeurig af, zodat de ruimte doordacht, uitnodigend en gewoonweg mooi aanvoelt. Als je ogen tijdens reclames afdwalen, vallen ze op iets moois en inspirerends.

Speel met asymmetrie

Afbeelding
Afbeelding

Interieurontwerpers gebruiken vaak asymmetrie om visuele interesse te creëren en harmonie in een ruimte te ontwikkelen. U kunt dit principe toepassen op de inrichting van uw tv-meubel met verspringende wandplanken of door een zwaarder decor aan één kant van de standaard te gebruiken. Als je de twee combineert, breng ze dan in evenwicht met hoogte aan de ene kant en diepte aan de andere kant.

Gebruik lange planken boven je tv

Afbeelding
Afbeelding

Als je tv voor een brede muur staat en je de ruimte wilt gebruiken zonder de vloer te belasten, zijn extra lange planken de beste keuze. Hang hem zo hoog mogelijk op zonder al te veel ruimte erboven te verliezen en vul de planken met boeken, manden en decoratie. Als je tv op een standaard staat, probeer dan de breedte ervan af te stemmen op de breedte van je planken.

Fris je tv-meubel op met verf

Afbeelding
Afbeelding

Een vernieuwde en stijlvolle tv-standaard hoeft niet voort te komen uit een grote investering in een nieuw meubelstuk. U kunt uw bestaande tv-meubel bijwerken met een nieuwe verflaag of beits. Als je ruimte grotendeels neutraal is, probeer dan een rijke of diepe kleur om de interesse in de ruimte te vergroten en geef de kleur van je huis een nieuw accent.

Eenvoudige lijnen zijn modern en minimaal

Afbeelding
Afbeelding

Pas enkele Scandinavische stijlregels toe in je woonkamer met een scherpe en korte tv-standaard. Met een eenvoudige benadering van meubels voelt deze stijl fris en licht aan, zelfs als je tv aan de grotere kant staat. Een minimale inrichting maakt de Scandinavische look compleet.

Maak een statement met een vaas

Afbeelding
Afbeelding

Of je tv nu op een standaard staat of aan de muur is gemonteerd, een opvallende vaas kan het decor zijn dat je nodig hebt. Ga voor een oversized vaasstijl die een statement maakt in je kamer. Vul hem met seizoensbloemen of klassiek groen voor een opvallend decordetail.

Gebruik decor om rondingen in de ruimte te introduceren

Afbeelding
Afbeelding

De gebogen lijnen in de woondecoratie zijn een trend die de moeite waard is om in je huis te adopteren, omdat ze zachtheid en balans toevoegen aan je kamer. Door ronde decors zoals gebogen vazen en glazen schalen te combineren met de scherpe hoeken van uw tv en tv-meubel, wordt de ruimte geharmoniseerd voor een designersfeer.

Oneven getallen zijn je vriend

Afbeelding
Afbeelding

Als je op een designermanier decor aan je tv-meubel wilt toevoegen, houd je dan aan de regel van de oneven cijfers - of de regel van drie. Het groeperen van items in drieën of vijven is prettiger voor het menselijk oog en voelt harmonieuzer in een ruimte. Als uw items opgeteld een even getal vormen, splits ze dan op in oneven groepen.

Hoekplanken omlijsten uw tv

Afbeelding
Afbeelding

Haal het maximale uit de ruimte aan de muur met een verzameling hoekplanken aan één kant van je tv. Dit is een geweldige manier om een decoratief karakter toe te voegen aan keramiek, boeken of potplanten. Probeer de totale hoogte van de planken dicht bij de hoogte van je tv te houden voor een evenwichtige uitstraling.

Inbouwkasten versieren als een ontwerper

Afbeelding
Afbeelding

Je tv in een prachtige set inbouwapparatuur stoppen is een manier om een designerstatement te maken. De volgende stap is ervoor zorgen dat uw planken er verzorgd en opzettelijk uitzien. Creëer visuele driehoeken op elke plank met gestapelde boeken, keramiek, decoratieve figuren en planten. Zorg ervoor dat er voldoende vrije ruimte overblijft, zodat de planken er niet rommelig uitzien.

Maak een statement met uw standpunt

Afbeelding
Afbeelding

Als je een standaard voor je tv nodig hebt, kies er dan een die je echt leuk vindt. Een uniek of vintage meubelstuk is één optie, maar u kunt ook kiezen voor een tv-meubel dat een modern stijlstatement maakt in uw kamer en dat op zichzelf zo mooi is dat u niet veel decor hoeft toe te voegen om het stijlvol te maken.

Trays vangen rommel op en zien er schattig uit

Afbeelding
Afbeelding

Als je van veel decor houdt of gewoon veel spullen bij je tv hebt om bij te houden, heb je minstens één decoratief dienblad in je leven nodig. Deze veelzijdige decorstukken zorgen ervoor dat de rommel niet uit de hand loopt en maken het opbergen van uw entertainmentbehoeften moeiteloos stijlvol. Pak hout of metaal in een rustiek huis en steen of acryl voor een moderner interieur.

Voeg wat ingelijste kunst toe

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu van schilderijen of posters houdt, het weergeven ervan in de buurt van je tv kan er rommelig of afstandelijk uitzien. Met frames en een evenwichtige ruimte tussen de foto's en uw televisie, zal uw entertainmentplek meer op een doordacht ontworpen galerij lijken.

Probeer de Less-Is-More-aanpak

Afbeelding
Afbeelding

De sleutel tot een elegante ruimte is weten wanneer je moet decoreren en wanneer je weg moet lopen. Je wilt zeker niet dat je tv-meubel of de ruimte rondom je tv rommelig aanvoelt. Kies een of twee focuspunten voor de inrichting en laat de rest van je ruimte leeg. Eenvoud zorgt ervoor dat je ruimte uitnodigend overkomt, en opzettelijke statement-stukken leiden de blik weg van je tv als deze niet aanstaat.

Lampen verwarmen de ruimte

Afbeelding
Afbeelding

Strategisch geplaatste verlichting in uw kamer zal de ruimte waarin u uw televisie opbergt, opwarmen. Een gezellige sfeer leidt af van de koude sfeer die elektronica kan afgeven, en het warme licht helpt de blauwe lichten van je televisie in balans te brengen, voor een harmonieuzere leefruimte.

Planten brengen leven op je schermtijd

Afbeelding
Afbeelding

Het is altijd een goed idee om planten in je interieur te brengen. Ze brengen leven, textuur en kleur in elke kamer. Wanneer je ze rond je tv plaatst, creëer je balans in een ruimte die vaak het gevoel heeft los te staan van de natuur. Varieer de hoogtes en texturen van de planten die je gebruikt om lagen groen te creëren die je tv-hoek verlichten.

Creëer uw tv-standaard voor een stijlvolle ruimte

Afbeelding
Afbeelding

Als je tv-meubel zorgvuldig is gedecoreerd, zul je nog meer zin hebben om aan het eind van een lange dag te ontspannen voor het scherm. U hoeft niet over de schreef te gaan met decor of alle oppervlakken van uw stand te bedekken. Het enige wat u hoeft te doen is de ruimte er opzettelijk uit te laten zien, alsof uw tv-meubel een belangrijk ontwerpkenmerk van uw kamer is.

Aanbevolen: