24 rare woorden die klinken als Dr. Seuss heeft ze verzonnen

Inhoudsopgave:

24 rare woorden die klinken als Dr. Seuss heeft ze verzonnen
24 rare woorden die klinken als Dr. Seuss heeft ze verzonnen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Grillig rare woorden maken gesprekken nog interessanter en ze zullen zeker de whippersnappers van deze wereld stompen. Je hebt misschien gehoord van gekke termen en zinnetjes als gobbledygook, bumbershoot, doohickey en hogwash, maar er is een breed web van rare grappige woorden waar je vrienden versteld van zullen staan!

Bekijk deze lijst met excentrieke uitdrukkingen en neem ze mee in je dagelijkse gesprekken.

Cattywampus

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel dit vreemde woord voor de meesten misschien verwarrend lijkt, ben je als je uit het diepe zuiden komt, heel bekend met de term cattywampus. Het betekent simpelweg dat er iets scheef zit. Kitty-corner is een bekendere uitdrukking die synoniem is aan dit woord.

Snickersnee

Afbeelding
Afbeelding

Nee, dit is niet de naam van een Dr. Seuss-personage - het is eigenlijk een term voor een groot, zwaardachtig mes! Deze term bestaat al sinds de 17e eeuw en heeft een Nederlandse oorsprong.

Snel feit

Het heel dwaas klinkende woord voor wapen kun je vinden in het gedicht van Thomas Washbourne uit 1654: 'Aan de gewone dronkaard, ten onrechte een goede kerel genoemd.' Daarin zegt hij: "Drink tot je vecht, en val om te grinniken."

Gallinipper

Afbeelding
Afbeelding

Als je graag buiten bent in de buurt van open water, moet je voorzorgsmaatregelen nemen, anders kun je worden aangevallen door gallinippers! Dit vreemde woord verwijst naar grote muggen die een pijnlijke beet veroorzaken. Hoewel het geen officiële titel is voor deze mini-vampier, is het een woord dat in veel bluesliedjes en volksverhalen wordt gebruikt om naar dit vervelende ongedierte te verwijzen.

Agraffe

Afbeelding
Afbeelding

Als je ooit een champagnefles hebt geopend, ken je een agraffe! Dit vreemde Engelse woord verwijst naar een haak en lus die als sluiting of sluiting dient. Hierdoor wordt de metalen behuizing over de champagnekurk een agraffe. Deze werden halverwege de 19e eeuw gemaakt als een manier om deze bruisende drank beter te beveiligen.

Collywobbles

Afbeelding
Afbeelding

Praten voor een grote menigte bezorgt veel mensen de kriebels! Dit gekke woord verwijst naar buikpijn of een intens geval van angst en ongerustheid. Hoewel de oorsprong nog steeds onbekend is, theoretiseren veel etymologen dat deze term werd bedacht als een manier om een cholera-diagnose te verzachten. De woorden koliek en wiebelen hebben waarschijnlijk bijgedragen aan de vorming van dit vreemde woord.

Titel

Afbeelding
Afbeelding

Wist je dat je elke dag tittels gebruikt? Dit is de naam van de punt die boven een kleine letter i of j staat! Een synoniem van dit woord is Ióta, dat verwijst naar de negende letter van het Griekse alfabet-i.

Taartle

Afbeelding
Afbeelding

Het overkomt de besten van ons. Je loopt over straat of door een winkel en een vriendelijk gezicht begroet je. Alleen kun je hun naam niet onthouden. Deze aarzeling wordt een tartle genoemd!

In plaats van de instantie af te wijzen door iets te zeggen als "hey jij!", zeg je gewoon: "Excuseer mijn taartje! Kun je me aan je naam herinneren?" De persoon zal zo van zijn stuk gebracht worden door jouw rare woord dat het moment niet ongemakkelijk zal zijn!

Curmudgeon

Afbeelding
Afbeelding

Een vrek, een mopperaar of een 'chagrijnige kerel'. Een vrek zijn is beslist geen compliment! Interessant genoeg hebben we eigenlijk een Nationale Curmudgeon's Day. Elk jaar, op 29 januari, kun je de norse en chagrijnige individuen in je leven vieren!

Ultracrepidarian

Afbeelding
Afbeelding

Een ultracrepidariër wordt gedefinieerd als 'iemand die meningen geeft over iets dat zijn of haar kennis te boven gaat.' We kennen allemaal minstens één van deze individuen in ons leven: de betweter van de bewoner.

Malarkey

Afbeelding
Afbeelding

Dit woord werd in 1997 veel gebruikelijker met de komst van het blufbordspel Malarkey. De term die ‘opzettelijk misleidende praatjes’ of ‘onzin’ betekent, lijkt Amerikanen echter nog steeds in verwarring te brengen.

Tijdens een van de presidentiële debatten van 2012 gebruikte toenmalig vice-president Joe Biden dit woord, en velen vroegen zich af wat het betekende, ondanks het feit dat het al sinds de jaren twintig wordt gebruikt.

Degust

Afbeelding
Afbeelding

Hoe walgelijk dit woord ook klinkt, je eet waarschijnlijk af en toe een degustatie van je eten. Tenminste, als het uitzonderlijk lekker is! Dit vreemde woord is een minder bekend synoniem voor het woord smaak!

Mollycoddle

Afbeelding
Afbeelding

We kennen allemaal het woord vertroetelen - verwennen of overbeschermen. Mollycoddle gaat nog een stap verder met deze term. Hoewel het nog steeds dezelfde definitie hanteert, wordt aangenomen dat dit woord voor watje is verzonnen door 'het combineren van vertroetelen met molly, een bijnaam voor Maria'.

Fartlek

Afbeelding
Afbeelding

Fartlek is een raar klinkend woord dat je waarschijnlijk gebruikt als je een hardloper bent! Deze term verwijst naar het schakelen tussen activiteiten zoals sprinten en joggen. Deze atletische trainingstechniek bestaat al meer dan 80 jaar en zou een hardloper moeten helpen met zijn uithoudingsvermogen, waardoor het een geweldige manier is om sneller te leren rennen.

Hullabaloo

Afbeelding
Afbeelding

Texas Aggies weten waar het allemaal om draait, maar als je niet aan de Texas A&M University hebt gezeten, ben je misschien niet bekend met dit oude woord. Het betekent commotie, opschudding of opwinding!

Dongle

Afbeelding
Afbeelding

Als u een Apple-apparaat heeft, heeft u mogelijk een dongle moeten aanschaffen om uw telefoon op te laden. Het woord dongle wordt gedefinieerd als "elk klein apparaat dat wordt aangesloten op een elektronisch apparaat, meestal een computer, en de functionaliteit ervan verandert." Deze omvatten adapters die u op uw hoofdtelefoonaansluiting en USB-drives aansluit!

Waesucks

Afbeelding
Afbeelding

Je zou kunnen aannemen dat 'waesucks' iets betekent dat erg slecht is, maar helaas, je vergist je. Het betekent eigenlijk helaas! Hoewel dit midden in een discussie zeker raar zal klinken, kun je er zeker van zijn dat het het gesprek gaande houdt als je het benadrukt voor een dramatisch effect!

Petrichor

Afbeelding
Afbeelding

Als meteoroloog is dit een van mijn favoriete rare woorden, omdat het verband houdt met het weer! Voor die mensen die denken dat ze regen in de lucht kunnen ruiken: je ruikt eigenlijk een vleugje van "bepaalde verbindingen zoals ozon, geosmin en plantaardige oliën" vermengd met water. Petrichor komt meestal voor direct nadat er een lange droge periode is geweest.

Tijdens deze regenvrije tijden hebben deze verbindingen de tijd om zich op te bouwen en wanneer het regenwater ze raakt, komen ze door de impact vrij in de lucht, waardoor deze kenmerkende geur ontstaat.

Overmorgen

Afbeelding
Afbeelding

Wist je dat je in plaats van je adem te verspillen door 'overmorgen' te zeggen, gewoon morgen kunt zeggen? Deze oude, tijdige term dateert uit de 16e eeuw!

Bumfuzzle

Afbeelding
Afbeelding

Als je merkt dat je verbijsterd bent, ben je waarschijnlijk perplex of verward! Dit is vergelijkbaar met de term stomverbaasd en is een geweldige manier om elk gesprek op te fleuren als je een vraag hebt!

Ragamuffin

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een andere solide zuidelijke term die verwijst naar een kind dat vies is en gescheurde kleding draagt. Vreemd genoeg verkleedden kinderen zich in het begin van de 19e eeuw als ragamuffins voor Thanksgiving.

Williwaw

Afbeelding
Afbeelding

Een ander weerwoord, een williwaw, wordt gedefinieerd als "een plotselinge, gewelddadige, koude wind die van bergpassen naar de kust waait." Dit gebeurt normaal gesproken in de poolgebieden van de wereld op grote hoogte.

Brouhaha

Afbeelding
Afbeelding

Net als een rompslomp is een brouhaha een ander woord voor opschudding of opschudding. Woordenboekschrijver Michael Quinion merkt op dat dit 16e-eeuwse Franse woord "in het Franse drama lijkt te zijn gebruikt als een geluid gemaakt door de duivel, die brou, ha, ha riep!".

Hippopotomonstrosesquipedaliofobie

Afbeelding
Afbeelding

De betekenis van dit belachelijk lange werk is lachwekkend actueel: het is de angst voor lange woorden. Blijkbaar erkent de American Psychiatric Association deze angst officieel niet, maar dat betekent niet dat de angst en ongerustheid die voortkomt uit het verkeerd uitspreken van een lang woord niet reëel is.

Kerfuffle

Afbeelding
Afbeelding

Het blijkt dus dat er veel rare woorden zijn die opschudding of commotie betekenen. Dit is het derde woord op onze lijst dat deze eenvoudige definitie heeft, maar toch een vreemde manier heeft om het uit te drukken. Een ruzie wordt echter geassocieerd met een of ander conflict, terwijl een rumoer zowel een woordenwisseling als een opschudding van opwinding kan zijn.

Vreemde woorden kunnen tot nieuwsgierige gesprekken leiden

Afbeelding
Afbeelding

Vreemde, grappige woorden zullen je gesprekken veel leuker maken en ze kunnen tot nog boeiender gesprekken leiden. Door je woordenschat uit te breiden, kun je een betere communicator worden en kun je iedereen scherp houden!

Aanbevolen: