15 campingbijgerechten die vrijwel elke ma altijd compleet maken

Inhoudsopgave:

15 campingbijgerechten die vrijwel elke ma altijd compleet maken
15 campingbijgerechten die vrijwel elke ma altijd compleet maken
Anonim

Het draait allemaal om de bijgerechten

Afbeelding
Afbeelding

Natuurlijk, het hoofdgerecht is belangrijk, maar als je aan het kamperen bent, kunnen bijgerechten echt de show stelen. Deze bijgerechtideeën en recepten zullen uw volgende campingma altijd van gewoon naar buitengewoon verheffen.

Grill wat maïskolven

Afbeelding
Afbeelding

Maïskolven zijn een geweldig bijgerecht om van te genieten tijdens het kamperen, vooral als het maïsseizoen is. Pak gewoon een paar verse maïskolven van een lokale boerenmarkt of supermarkt en gooi ze op de grill terwijl je je hoofdgerecht kookt. Je kunt de oren in folie wikkelen of ze in hun eigen schil koken. Serveer met veel boter en zout.

Braad wat kerstomaatjes

Afbeelding
Afbeelding

Je denkt misschien niet aan geroosterde kerstomaatjes als bijgerecht op de camping, maar ze smaken heerlijk als ze boven een vuur worden gegrild. Tomaten blijven ook goed bij kamertemperatuur, dus als je geen toegang hebt tot een koelbox, dan is dit het recept voor jou. Plaats eenvoudig een paar handenvol kerstomaatjes op een vierkant aluminiumfolie. Voeg een scheutje olijfolie en wat peper en zout toe en sluit de folie zodat er een pakketje ontstaat. Rooster tot de tomaten zacht en sappig zijn. Dit gaat heel goed samen met vers gevangen vis.

Maak wat kampeerbruschetta

Afbeelding
Afbeelding

Een ander geweldig bijgerecht op basis van tomaten voor op de camping is bruschetta. Je kunt een bruschetta-recept gebruiken of gewoon experimenteren met wat je lekker vindt. Het basisidee is om wat brood te snijden en te roosteren en het vervolgens te beleggen met een mengsel van tomaten, kruiden en olijfolie. Het past goed bij gegrilde kip, hamburgers of andere kampeergerechten.

Kook wat pompoen op de grill

Afbeelding
Afbeelding

Squash is geweldig voor op de camping, omdat hij zonder koeling houdbaar is. Je kunt dit eenvoudige en heerlijke bijgerecht maken door dunne plakjes pompoen te snijden (zaadjes verwijderd) en deze op een stuk aluminiumfolie te leggen. Maak af met veel olijfolie, knoflook en rozemarijn. Sluit de folie en gril de pompoen tot hij zacht is. Voeg vlak voor het serveren een beetje zout en peper toe.

Maak een eenvoudige bonensalade

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel een salade op slabasis een uitdaging kan zijn als je aan het kamperen bent, is een bonensalade een heerlijk en gemakkelijk alternatief. In tegenstelling tot sla hebben bonen geen koelkast of koelbox nodig. Neem eenvoudig verschillende soorten bonen uit blik mee. Garbanzo-bonen, bruine bonen en geweldige noordelijke bonen vormen een geweldige combinatie. Giet de bonen af en spoel ze af, gebruik dan Italiaanse slasaus om ze te bedekken en voeg wat verse ingrediënten toe als je die hebt. Geweldige opties zijn onder meer tomaten, peterselie, uien, erwten of paprika's.

Kook je favoriete recept voor gebakken bonen op de grill

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt bijna elk recept voor gebakken bonen op de grill of boven het vuur bereiden. De sleutel is simpelweg naar de bonen kijken om er zeker van te zijn dat ze niet verbranden. Omdat de bonen gekookt beginnen, ben je ze eigenlijk alleen maar aan het opwarmen en voeg je je favoriete smaakmakers en toevoegingen toe. Ze zijn het perfecte bijgerecht bij hotdogs en hamburgers.

Grill-perziken met kaneel

Afbeelding
Afbeelding

Perziken zijn een heerlijke zomertraktatie, en je kunt er het beste van maken door ze te grillen. Deze zijn heerlijk als ontbijtbijgerecht of als bijgerecht bij gegrilde kip of vis. Snijd de perziken eenvoudig doormidden en verwijder de pit. Grill met de snijzijde naar beneden totdat de perziken zacht beginnen te worden. Draai ze dan om en vul de middens met een mengsel van boter, bruine suiker, kaneel en een beetje zout. Grill tot het kaneelmengsel smelt. Serveer warm.

Wees creatief met aardappelsalade

Afbeelding
Afbeelding

Aardappelsalade is een traditioneel bijgerecht voor op de camping en voor een picknick, maar biedt ook eindeloze mogelijkheden voor maatwerk. Begin met een klassiek aardappelsaladerecept en vervang verschillende soorten aardappelen. Blauwe of paarse aardappelen zien er geweldig uit in dit soort salade. Je kunt het ook afwisselen door verschillende kruiden toe te voegen, zoals koriander, dille of tijm. Voeg dun gesneden radijsjes toe in plaats van selderij of voeg wat ham of hardgekookt ei toe voor de eiwitten.

Probeer een quinoa-mangosalade

Afbeelding
Afbeelding

Quinoa is een heerlijke keuze voor elk type salade. Koken tijdens het kamperen is ook gemakkelijk. Kook de quinoa eenvoudig en zet hem opzij terwijl je een heleboel heerlijke toppings fijnhakt. Geweldige opties zijn avocado, mango, komkommer, verse munt en fetakaas. Voeg een dressing van olijfolie en azijn naar keuze toe en breng op smaak met zout, peper en sesamzaadjes.

Grillbroccoli in folie

Afbeelding
Afbeelding

Broccoli kan snel uitdrogen op de grill, maar je kunt hem heerlijk en mals maken door pakjes aluminiumfolie te gebruiken. Dit campingbijgerecht is eenvoudig en voedzaam. Leg gewoon vierkantjes aluminiumfolie neer en plaats een paar handvol broccoliroosjes in het midden. Besprenkel met veel olijfolie en een snufje zout en peper. Sluit vervolgens de foliepakjes en gril tot de broccoli gaar is.

Stuff and Grill Tomatoes

Afbeelding
Afbeelding

Neem een paar grote tomaten mee de volgende keer dat je gaat kamperen. Ze zijn een geweldig kampeervoer omdat ze het goed doen zonder koeling. Wanneer je klaar bent om dit bijgerecht te bereiden, knip je de steel en de kern van elke tomaat uit. Leg de tomaat op een vierkant aluminiumfolie en vul deze met fetakaas en Italiaanse kruiden. Besprenkel de bovenkant met een beetje olijfolie en sluit de folie eromheen. Grill tot de tomaat zacht is en de kaas bruin begint te worden.

Maak twee keer gebakken aardappelen

Afbeelding
Afbeelding

Aardappelen zijn een geweldig kampeervoedsel, ook al worden ze maar één keer gebakken. Je kunt ze echter een tweede keer op de grill bereiden om geweldige tweemaal gebakken aardappelen te maken. Rooster de aardappelen eenvoudigweg op het vuur en schep de binnenkant eruit. Meng het met boter en kaas en doe het terug bij de aardappel. Wikkel het geheel in aluminiumfolie en grill tot het bruin begint te worden.

Kook wat kampvuurknoflookbrood

Afbeelding
Afbeelding

Zelfgemaakt lookbrood is gemakkelijk te maken, zelfs als je geen toegang hebt tot een oven. Snijd het brood eenvoudig in glaasjes en beleg het met boter, knoflook en peterselie of andere kruiden. Wikkel het in folie en rooster het boven het kampvuur op een rooster of grill.

Maak campingrisotto

Afbeelding
Afbeelding

Er is niets zo geruststellend als risotto, en het is een geweldig bijgerecht op de camping bij koud weer. Het kan enige tijd duren om te koken, maar het hele gebeuren gebeurt op de kookplaat. Dat maakt het gemakkelijk om te kamperen. Kies eenvoudig jouw favoriete risottorecept en neem de ingrediënten mee. Je hebt Arborio-rijst, ingeblikte bouillon, kaas, boter en al het andere dat je wilt toevoegen nodig.

Grill-bacon-verpakte asperges

Afbeelding
Afbeelding

Spek is een veelzijdig kampeervoedsel en kan alles heerlijk laten smaken. Als je een bijgerecht wilt dat bij het publiek in de smaak v alt, wikkel dan wat asperges in spek en bak deze in een koekenpan. Draai hem regelmatig om, zodat het spek aan alle kanten gaar wordt en laat hem voorzichtig uitlekken als je klaar bent.

Perfecte aanvulling op elke kampeerma altijd

Afbeelding
Afbeelding

Het juiste bijgerecht kan elke kampeerma altijd compleet maken. Van eenvoudige smeersels zoals hotdogs en hamburgers tot meer gecompliceerde ma altijden zoals gegrilde verse vis, alles smaakt beter met het juiste bijgerecht.

Aanbevolen: