26 Houten lattenmuurideeën voor een modern interieur of exterieur

Inhoudsopgave:

26 Houten lattenmuurideeën voor een modern interieur of exterieur
26 Houten lattenmuurideeën voor een modern interieur of exterieur
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Houten latten duiken overal op in de trends in huis en tuin. Sluit je aan bij de houten lattenwandclub op een tijdloze en smaakvolle manier die er nog steeds stijlvol uitziet als trends komen en gaan. Deze houten lattenmuurideeën voor binnen en buiten geven uw huis een moderne stijleigenschap die klassiek en veelzijdig is.

Zet een houten lattenwand achter je bed

Afbeelding
Afbeelding

Als je de trend van houten lattenwanden wilt omarmen, maar niet zeker weet hoe je deze in je woonruimtes wilt hebben, is een karakteristieke wand in je slaapkamer de perfecte manier om deze stijl in je huis te introduceren. Creëer een lattenwand achter je bed en zie hoe de textuur en beweging je gewone slaapkamer transformeren. Gestoffeerde hoofdeinden zien er chic uit tegen dit moderne accent.

Coördineren met andere houtkenmerken

Afbeelding
Afbeelding

Misschien heb je al een paar houten stukken in huis waar je absoluut dol op bent. Denk goed na over de vlek of kleur van uw houten latten bij die stukken. Als u de stukken niet perfect op elkaar kunt afstemmen of als u al met een verzameling verschillende kleuren werkt, creëer dan extra contrast met uw kleurkeuze. Kies anders een beitskleur of houttint die past bij de items die je al in de kamer hebt.

Verf de lamellen zwart voor een dramatische look

Afbeelding
Afbeelding

De textuur en hoogte van lamellenwanden zijn al behoorlijk opvallend. Als je nog meer drama aan je ruimte wilt toevoegen, schilder dan je lattenwanden zwart. Deze diepe kleur creëert diepte en veel visuele interesse voor een moderne stijl.

Gebruik latten in een nis

Afbeelding
Afbeelding

Of je nu een hal, entree of slaapkamer interessanter maakt, een sportieve nis in een nis zal zeker de aandacht trekken op de juiste manier. Vanwege de kleine ruimte is dit lattenwandproject de perfecte manier om designdetails aan uw huis toe te voegen zonder uw ontwerpbudget te belasten.

Voeg een lamellenmuur toe aan uw tuin

Afbeelding
Afbeelding

Je tuin krijgt een moderne upgrade met de lamellenwandtrend. Voeg er één toe aan je buitenruimte om een ideale plek te creëren waar klimplanten goed kunnen gedijen.

Kamers definiëren en verdelen

Afbeelding
Afbeelding

Lamelmuurverlengingen zijn een stijlvolle manier om moeiteloos definitie in uw huis te creëren. Definieer je ruimte of verdeel een grote kamer met een strategisch geplaatste lamellenwand die veel architectonische details aan je interieur toevoegt.

Probeer een kustlook

Afbeelding
Afbeelding

Houten details kunnen gemakkelijk een interieurstijl aan de kust versterken. Gebruik houten latten met lichte of grijs getinte vlekken voor een drijfhouteffect. Combineer een lattenwand met blauwe interieurdetails voor een gezellige kustlook. Combineer je lattenbodem met andere texturen en prints in kuststijl voor een perfect samenhangende look.

Creëer een moderne woningbuitenkant

Afbeelding
Afbeelding

Houten lattenwanden zijn een prachtige manier om je interieur een update te geven, maar als je ze aan de buitenkant van je huis toevoegt, krijg je een geheel nieuwe betekenis om je stijl naar een hoger niveau te tillen. De houten details zorgen voor een mooi contrast met materialen van metaal, steen of beton. Hoge latten zorgen ervoor dat uw huis groter en gestroomlijnder aanvoelt. Dit exterieurdesigndetail zal uw huis zeker laten opvallen.

Update uw keukeneiland

Afbeelding
Afbeelding

Houten latten zijn niet alleen voor je muren. Ze kunnen een gemakkelijke en stijlvolle manier zijn om van uw gemiddelde keukeneiland een stijlvol accent te maken. Gebruik houten latten aan de buitenkant van je keukeneiland, of zelfs op een schiereiland, om de aandacht te trekken en dimensie te creëren in het hart van je huis.

Combineer houten latten met een strak decor

Afbeelding
Afbeelding

De sleutel om houten lattenwanden geschikt te maken voor je huis is om ze te combineren met opzettelijke ontwerpdetails die er goed mee contrasteren. Een strak decor zorgt ervoor dat de textuur van uw houten latten het beste tot zijn recht komt. Gebruik glas, metaal, marmer, zijde en keramiek om uw lamellenwanden te contrasteren met eigentijdse stijlkenmerken.

Hang planten aan tuinlatwanden

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel een lattenwand veel karakter heeft om op zichzelf te staan, is het ook de perfecte achtergrond voor de prachtige bloemen in uw tuin. Hang potplanten aan een houten lattenmuur in uw tuin om een deel van de stijl van het interieur van uw huis naar de buitenoase in uw achtertuin te brengen.

Accent met één klein deel van de muur

Afbeelding
Afbeelding

Een accentmuur hoeft niet volledig bedekt te zijn door het kenmerkende detail om als accent te kwalificeren. Je kunt latten aan één kant of zelfs aan een klein deel van je muur toevoegen voor een modern stijlelement. Een beetje asymmetrie in je ruimte zorgt voor balans en visuele interesse in je huis.

Contrastlamellenwanden met witte binnenkant

Afbeelding
Afbeelding

Als je het ontwerp, de textuur of de kleur van je lamellenwand in de schijnwerpers wilt zetten, kan het helpen om opzettelijk contrast te creëren. Vestig de aandacht op de details van uw opvallende muur met voornamelijk witte of lichtgekleurde interieurs. Muren, tapijt en meubelstukken in lichte tinten of helder wit zorgen ervoor dat je lattenwand in de kijker staat.

Laat grote ruimtes tussen de latten

Afbeelding
Afbeelding

Als je kamer een lange muur heeft die je wanhopig probeert te decoreren, zorgen wijd uit elkaar geplaatste latten ervoor dat je ruimte een opzettelijke en designer uitstraling krijgt. Ver uit elkaar geplaatste lamellen benutten de ruimte van uw muur optimaal en creëren een klassieke en uitgebalanceerde streepillusie op de muur. Met breed uit elkaar geplaatste latten kun je andere wanddecoraties overslaan, omdat deze kenmerkende wandstijl op zichzelf al veel visuele aandacht toevoegt.

Gebruik een lattenwand achter je tv

Afbeelding
Afbeelding

Als je de aandacht wilt afleiden van je tv en terug wilt naar de designerdetails van je ruimte, zou een trendy element de oplossing moeten zijn. Als je je tv aan een lattenwand hangt, zullen je ogen van nature naar de textuur kijken in plaats van naar de tv zelf. Nu ziet uw tv-plaatsing er opzettelijk en professioneel uit in uw slaapkamer, familiekamer of woonkamer.

Gebruik teruggewonnen latten in een tuin

Afbeelding
Afbeelding

Voor een rustieke sfeer in je tuin of achtertuin zijn latten van teruggewonnen hout de perfecte accentmuur. Of je nu de ruimte wilt afsluiten of een achtergrond wilt toevoegen voor klimplanten, een teruggewonnen lattenwand tilt je buitenruimte naar een hoger niveau.

Latten naar het plafond dragen

Afbeelding
Afbeelding

Voor een dramatisch effect in de kamer of om de illusie van hogere plafonds te creëren, draag je je houten latten omhoog en boven je hoofd. Deze uitbreiding van je lattenaccentmuur ziet er high-end en designer uit in een slaapkamer, hal of kantoor.

Mix & Match lattenmaten

Afbeelding
Afbeelding

Voor extra visuele interesse kun je de breedte van je houten latten variëren. Door de afmetingen van uw latten te variëren, voegt u balans toe aan een bijzonder lange muur en creëert u meer een overgangsinterieurstijl.

Maak een patroon met je latten

Afbeelding
Afbeelding

Als eenvoudige verticale latten niet jouw stijl zijn, zul je misschien dol zijn op het uiterlijk van een houten lattenpatroon. Door een diagonale plaatsing, een visgraatmotief of een ruitjeslook springt jouw lattenwand echt in het oog. Met zo'n chique wand kun je kiezen voor minimalistische decordetails voor een perfect uitgebalanceerde ruimte.

Creëer privacy op een terras

Afbeelding
Afbeelding

Als je de perfecte achtergrond wilt voor al je zomeractiviteiten of als je op zoek bent naar wat meer privacy op je terras, dan is een houten lattenwand de juiste keuze. U kunt uw latten schilderen zodat ze bij de buitenkant van uw huis passen, of u kunt een beitskleur kiezen die lijkt op uw terras of terras.

Kies kleine latten voor een kleine ruimte

Afbeelding
Afbeelding

Voor een korte muur of gewoon een kleinere ruimte zullen dunne latten de illusie van een grotere kamer helpen creëren. Je oog zal het grote aantal latten waarnemen als een grote vlakte aan de muur. Dankzij de kleine latten die dicht bij elkaar zijn geplaatst, kun je decoratieve elementen aan de muur hangen zonder dat er rommel ontstaat.

Verf muren achter je latten

Afbeelding
Afbeelding

Om een ultramoderne look met mooi contrast te creëren, bereid je je muren voor met donkere verf voordat je de latten aanbrengt. Houtskool, marineblauw, diepe tinten groen en matzwart voegen allemaal de perfecte, sfeervolle toets toe terwijl de kleur tussen de lamellen naar voren komt.

Meng verticale en horizontale latten

Afbeelding
Afbeelding

Voeg tonnen dimensie en een onverwachte twist toe aan uw houten lattenwanden. Het combineren van horizontale en verticale latten in één kamer voegt een designer tintje toe en laat je interieurstylingvaardigheden zien.

Bouw een halve muur voor een loopbrug

Afbeelding
Afbeelding

Als je een tuin hebt die je regelmatig uitnodigt voor een wandeling, voeg dan een designergrens toe langs de loopbrug. Een wand van halfhout met horizontale of verticale latten zorgt ervoor dat uw tuin een modernere uitstraling krijgt en dat uw dagelijkse wandelingen evenwichtig en mooi aanvoelen.

Interesse toevoegen aan een boog

Afbeelding
Afbeelding

Over architectonische details gesproken! Houten latten langs een boog in uw huis zien er modern, elegant en duur uit. Deze interieurstijlhack voegt heel veel details toe aan een verder eenvoudige ruimte in je interieur en voelt luxueus aan, ook al zal het project zelf de bank niet kapot maken.

Laat je muur aanvoelen als kunst

Afbeelding
Afbeelding

Verhoog je lattenwand zodat het voelt als een echte kunstvertoning. Met contrasterende kleuren, verschillende formaten en toepassingen, en complementaire details zoals licht en textuur, is je accentmuur op artistieke wijze de ster van je huis.

Breng een geliefd designeraccent in huis

Afbeelding
Afbeelding

Er is een reden waarom ontwerpers en huiseigenaren dol zijn op de trend van houten latten op de muren. Deze verfijnde update van de traditionele accentmuur werkt zowel voor rustieke huizen als voor moderne toepassingen. Met de juiste benadering van lamellenwanden ziet uw huis eruit als een professioneel ontworpen ruimte.

Aanbevolen: