9 decoratieve roosterideeën voor een charmant interieur of exterieur

Inhoudsopgave:

9 decoratieve roosterideeën voor een charmant interieur of exterieur
9 decoratieve roosterideeën voor een charmant interieur of exterieur
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Verhoog de textuur en visuele interesse in het interieur en exterieur van uw huis met designerroosterideeën. Decoratief rooster maakt gebruik van de traditionele elegantie van historische huizen en designmotieven van over de hele wereld. Of u nu textuur aan uw interieur wilt toevoegen of wat decoratieve interesse aan uw buitenkant wilt toevoegen, een vleugje traliewerk zal uw ruimte een upgrade geven.

Voer uw deuropeningen uit met traliewerk

Afbeelding
Afbeelding

Als uw interieurstijl om een vleugje zuidelijke charme of Marokkaanse flair vraagt, introduceer dan decoratieve roosters in het interieur van uw huis. Verhoog uw standaard deuropeningen met traliewerk en plotseling heeft u een interieur met een historisch karakter dat doet denken aan de huizen aan de kust in het zuiden. Verf het rooster in dezelfde kleur als de bekleding van uw huis voor een naadloze look die de architectonische details versterkt.

Maak een statement met een rooster bij je voordeur

Afbeelding
Afbeelding

Een breed roosterpaneel bij de ingang van uw huis begroet uw gasten met een stijlvol middelpunt. Kies een rooster in een kleur of vlek die opv alt en tegelijkertijd een aanvulling vormt op de bestaande tinten en tinten aan de buitenkant van uw huis. Hang je brede paneel aan één kant van je voordeur en voeg een decoratieve krans, een grappig bord of planten toe voor extra interesse. Als uw deur zich in het midden van uw huis bevindt, gebruik dan twee kleine en smalle panelen met traliewerk aan elke kant om symmetrie te creëren.

Upgrade uw wandpanelen

Afbeelding
Afbeelding

Als uw huis al een stoelrail of een fotolijst heeft, bent u halverwege een trendy interieurontwerp-upgrade. Voeg een rooster toe onder uw stoelrail voor een meer casual kijk op lambrisering, waarbij de kleur van uw bekleding en stoelrail op het traliewerk wordt overgedragen. Knip het traliewerk uit zodat het in uw fotolijst past voor een decorupgrade die ook dienst doet als interessant kunstdisplay.

DIY een kamerverdeler

Afbeelding
Afbeelding

DIY je eigen scheidingswand voor een interieurdesign-statement dat een praktisch doel dient. Als u scheiding wilt creëren in een multifunctionele ruimte of een gedeelde slaapkamer, kan een scheidingswand met vakwerk u helpen uw ruimtes aan te duiden. Gebruik je scheidingswand als centraal punt in de kamer en hang enkele van je geliefde kunstlijsten en planten aan één kant om lagen van visueel belang te creëren.

Verberg nutsapparatuur

Afbeelding
Afbeelding

Een grote centrale luchtunit of lelijke tuinapparatuur leiden de aandacht af van de prachtige buitenkant van uw huis. Verberg de minder aantrekkelijke delen van uw huis met slim traliewerk. Creëer een hokje om uw grasmaaier of tuingereedschap in op te bergen met eenvoudige vakwerkframes. Bouw een traliewerk rond uw airconditioningunit om de uitstraling te behouden en alle ogen gericht te houden op de huisdetails die u wilt laten zien.

Verhoog uw plafondstijl

Afbeelding
Afbeelding

Reik naar de hemel in uw interieur door uw plafondstijl te upgraden. Of het nu de binnengang of de buitenveranda van uw huis is, traliewerk aan het plafond voelt gewoon als een hoogwaardig designelement. Speel met de kleurplaatsing in de decoratieve roostertoepassing om de gewenste look te bereiken. Als uw bekleding en plafond dezelfde kleur hebben, kunt u de monochrome look voortzetten door die kleur ook op het rooster te gebruiken. Als je dimensie wilt creëren en kleur wilt toevoegen, schilder je plafond dan in een diepe of felle tint en leg het contrasterende rooster eroverheen om een interessant ontwerpdetail te creëren.

Simuleer een hangend rooster op uw veranda

Afbeelding
Afbeelding

Geef jezelf schaduw tegen de zon en een beetje privacy door traliewerk toe te voegen aan de veranda van je huis. Hang traliepanelen tussen de daklijn van uw veranda en de bovenkant van uw reling om een leuke manier te creëren om uw geliefde planten tentoon te stellen. Dit decoratieve roosteridee geeft je ook voldoende privacy voor dat kopje koffie in de ochtend of die avondgesprekken op de veranda in de zomer.

Introduceer opvallende kleuren in uw huis

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je kleur wilt toevoegen aan het interieur van je huis, kan een rooster je helpen de gewaagdere kant van interieurstijlen te ontdekken. Een kleurrijke muur achter wit traliewerk helpt de levendige schaduw te doorbreken en de kleur beter verteerbaar te maken in uw huis. Je kunt je traliewerkboog of paneellijst ook in een opvallende kleur schilderen om als accent te dienen in je neutrale huispalet.

Maak een statement-kunstwerk

Afbeelding
Afbeelding

Een paar traliepanelen zijn alles wat je nodig hebt om een opvallend wandstuk te creëren dat je kamer naar een hoger niveau tilt. Twee of drie lange en smalle traliepanelen met een ingewikkeld ontwerp zijn een betaalbare manier om zelf muurkunst te maken voor het interieur van uw huis. Gasten zullen denken dat je een uniek kunstwerk hebt gevonden door wekenlang te zoeken en je budget volledig op te blazen. Ze zullen nooit weten dat je een opvallend brandpunt hebt gecreëerd met een paar traliepanelen en een beetje verf.

Laat rooster uw huis transformeren

Afbeelding
Afbeelding

Met de opkomst van vintage en eclectische designtrends is Lattice goed op weg om de ingewikkelde ontwerpdetails van de afgelopen decennia terug te brengen. Voeg dit decoratieve houten element toe aan uw binnen- of buitenruimte en breng een historische charme en internationale designflair in uw huis.

Aanbevolen: