14 vintage snoepmerken die je vandaag niet kunt krijgen

Inhoudsopgave:

14 vintage snoepmerken die je vandaag niet kunt krijgen
14 vintage snoepmerken die je vandaag niet kunt krijgen
Anonim

Deze vintage snoepjes waren zo lekker dat je ze nog steeds in je dromen kunt proeven.

vintage snoepjes
vintage snoepjes

Als je een hap neemt uit je favoriete reep, kun je meteen teruggaan naar een tijd waarin je het nummer van de kassa moest bellen om te zien hoe laat de aanvangstijd was, en je een zak vol snoepjes kon pakken met slechts een kwartje in je zak. Hoewel je deze vintage snoepjes niet in je plaatselijke supermarkt of benzinestation zult vinden, zie je ze zeker nog steeds in je dromen.

Altoïdezuur

altoïde zuur
altoïde zuur

Altoïden zijn een van de oudste muntsnoepjes die nog steeds worden verkocht. Hoewel de kans veel groter is dat we een pakje Icebreaker Mints of TicTacs pakken dan hun veel oudere kalkachtige neven, is het ongelooflijk dat je een munt kunt proeven met een recept dat al sinds 1780 populair is. Toch werd in 2001 Altoid Sours uitgebracht., en ieders mening over het klassieke merk veranderde.

Deze kleine zure snoepjes waren er in vijf smaken: framboos, limoen, appel, mandarijn en mango. Helaas zorgde een algemeen gebrek aan nationale vraag ernaar ervoor dat Mars, het moederbedrijf van Altoid, ze in 2010 stopzette. Maar nu desserts zoals viennetta op veler verzoek terugkomen, zouden we Altoid-zuren de komende jaren misschien wel hun grote comeback kunnen zien maken..

Lindy Bar

De luchtvaart beheerste het land in de jaren 1910 en 1920, en niemand was een grotere beroemdheid op luchtvaartgebied dan Charles Lindbergh. Bekend omdat hij de eerste piloot was die de Atlantische Oceaan overstak in een non-stop vlucht en later vanwege de gruwelijke ontvoering en moord op zijn jonge kind, zou je Lindbergh als een Kardashian van zijn tijd kunnen beschouwen.

Hij was zo populair dat na zijn heldendaden een op de luchtvaart geïnspireerde candybar genaamd de Lindy Bar, waarop in 1927 auteursrecht rustte, werd gecreëerd. Net zoals we vroeger doosdeksels verzamelden om prijzen per post te ontvangen, konden kinderen hun blauwe en gele Lindy Bar-verpakkingen vasthouden en deze opsturen voor een gratis 'manilla-papieren vliegtuig'.

Butterfinger BB's

De perfecte snack uit de jaren 90 waren ieders favoriete hapklare Butterfinger BB's. Van 1992 tot 2006 kon je op deze knapperige snoepjes kauwen zonder je zorgen te maken over het spuiten van kruimels over je hele schoot of het breken van een kies terwijl je erin probeerde te bijten. Ondanks dat ze enorm populair waren in het laatste decennium van de 20e eeuw, nam Nestle nog steeds hun miniatuurgoedheid weg. Maar hun pogingen om te profiteren van het succes met Butterfinger Bites zijn niet zo van de grond gekomen als de originelen.

Dikke Emma

Als je met je grootouders of overgrootouders herinneringen opha alt, hebben ze misschien gezegd dat ze een aantal van hun favoriete snoepjes missen. Fat Emma was een van de eerste echte candybars gemaakt in de stijl die we vandaag de dag kennen. Als je van Snickers of Three Musketeers houdt, zou je naar de Fat Emma-bar zijn gegaan.

Ondanks de nu lompe naam waren Fat Emma-repen behoorlijk populair in de jaren twintig en dertig, omdat ze de eerste noga-snoepreep ooit waren. In feite heb je de Pendergast Company te danken voor het creëren van al die nougatige goedheid, toen zij deze nieuwe gezwollen, luchtige versie van het Europese gerecht uitvonden.

Hershey's duikvluchten

Reese duikt
Reese duikt

Halverwege de jaren 2000 zag Hershey het blikje Pringles en dacht: "Er past zeker veel snoep in." Het resultaat was een pringle-vormig blok chocolade, gemengd met andere toppings en ingrediënten. Veel leden van Hershey's line-up kregen de swoop-behandeling met York Peppermint Patties, Reese's en Almond Joys om er maar een paar te noemen.

Deze creatieve snacks waren perfect voor schoollunches en excursies, maar hun nieuwigheid was niet sterk genoeg om ze lang mee te laten gaan. Hershey stopte er uiteindelijk mee na slechts drie jaar op de markt, maar ze leven nog steeds voort in onze harten.

Ruimtestof

Bij Pop Rocks draait het allemaal om de ervaring en minder om het perfectioneren van de fruitige smaken. Maar General Foods was niet iemand die met zijn duimen zat te draaien als het om dit fenomeen uit het midden van de eeuw ging, en dus brachten ze hun eigen poederige poprock uit: Cosmic Candy.

De zuurtekeningen die de zoete snacks bedekten, zouden niet ouder uit de jaren 70 kunnen zijn als ze het probeerden. Maar het zijn deze fijne korrelige textuur en hallucinogene illustraties die ervoor zorgden dat ouders zo huiverig waren voor Cosmic Candy dat het in de jaren tachtig verdween.

Bit-O-Licorice

Als je halverwege de 20deeeuw bent opgegroeid, herinner je je de zoete smaak van Bit-O-Honey. Er ging niets boven deze taffy-traktaties om de behoefte aan niet-chocolade te stillen. Maar ze stopten niet bij hun populaire combinatie van honing en amandel.

In plaats daarvan besloten ze dat ze de perfectie konden verbeteren en kwamen ze met de controversieel gearomatiseerde Bit-O-Licorice. Omdat ons hele leven duidelijk tekortschoot zonder dat we kleine vierkantjes zwarte drop konden kopen in de automaten.

Marathonbar

Vandaag ziet de line-up van Mars er ongeveer zo uit: Milky Way, Snickers, Twix, M&Ms, enz. Maar decennialang was de Marathon Bar een van hun grootste verkopers. In overeenstemming met hun karameltraditie waren de Marathonrepen van Mars bedekt met gevlochten karamel bedekt met chocolade.

Herinner je je nog dat je door je plaatselijke winkel op de hoek liep en deze snoepjes op de rand van de plank zag staan, omdat ze zo groot waren? Het is weer iets dat ze niet meer maken zoals in de jaren zeventig. Gelukkig, als je die kindertijd wilt verlichten, kun je Cadbury's soortgelijke Curly Wurly-reep proberen.

Coconut Grove Bar

Hoewel je zeker hebt gehoord van namen als Nestle, Hershey en Mars, doet de Curtiss Candy Company misschien geen belletje rinkelen. Ze zijn een snoepfabrikant uit Chicago en staan bekend om het creëren van de Baby Ruth-bar. Een verborgen hit uit de jaren vijftig was hun Coconut Grove-bar.

Neem je liefde voor kokoscake en de tropen mee en verpak het allemaal in één snoepje. Deze bitterzoete chocoladereep kostte destijds slechts 5 cent en was om romige kokosnoot gewikkeld. Helaas is de Curtiss Candy Company sinds eind jaren zestig niet meer actief, dus je zult genoegen moeten nemen met kokosnoten zoals Almond Joy en Mounds.

Slo Poke Lollipops

Slo Poke-lolly's maken deel uit van een lange geschiedenis van karamelsnoepjes op een stokje. Denk aan Caramel Pops en Sugar Daddies. De Gilliam Candy Company mengde vanille met karamel in een zachte en zoete lekkernij die halverwege de jaren twintig op de markt kwam. Hoe goed deze sukkels ook waren, je kon er niet één eten zonder eruit te zien als een hond die pindakaas van zijn gehemelte probeert te likken. Als je een reis terug naar de roaring twenties wilt, kun je nog steeds hetzelfde recept in de vorm van een snoepreep krijgen.

Seven Up

In de jaren dertig vulden mensen hun mond niet met 7-Up, maar stopten ze hun gezicht met Seven Up-repen. Deze reep, gemaakt door de Pearson's Candy Company, werd geleverd met zeven individuele kleine vierkantjes vol verrassingen. Wie heeft Valentijnsdag nodig als je een doos chocolaatjes in één reep kunt krijgen?

Elke hap bracht een nieuwe smaak: paranoot, botercrème, butterscotch, karamel, kers, kokosnoot, fudge, munt, nougat en sinaasappel. Hoewel je deze vintage candybars niet snel in de winkels zult vinden, kun je genoegen nemen met Necco's Sky Bar, die dit concept met meerdere smaken repliceert.

PB Max

Mars was weer bezig met het maken van geweldige candybars waar ze in de jaren tachtig mee stopten. Mars maakte PB Max in 1989 en combineerde melkchocolade, pindakaas en stukjes koekjes met elkaar om een heerlijke, nootachtige traktatie te creëren. Toch heeft het bedrijf een mythische afkeer van pindakaas als ingrediënt, omdat ze hun creatie uit de late jaren 80 snel van de hand hebben gedaan. Er is vandaag de dag niets zo populair als deze hybride koekjes van Reese en Keebler.

Koop Japie

Een andere uitvinding van Curtiss Candy Company waren de Buy Jiminy-repen. Zelfbenoemde oldtimers herinneren zich deze naoorlogse repen waarschijnlijk nog vanwege de enorme reclamecampagne die hun fabrikant gebruikte om ze te promoten. De Buy Jiminy-pindarepen kosten slechts 1 cent en smaken een beetje zoals de Payday van vandaag. Het zijn echte overblijfselen uit vervlogen tijden.

Rallybar

Ondanks Hershey's reputatie als een van de meest succesvolle en productieve snoepfabrikanten ter wereld, is er één reep die ze nog niet helemaal hebben gekraakt: de Rally Bar. Rallyrepen bestonden uit een eenvoudige combinatie van chocolade, pinda en karamelnougat. Maar wat fervente fans van hen in de jaren '70 weten, is dat de heerlijke Hershey-chocolade hen zo veel beter maakte dan Snickers.

Hoewel ze momenteel niet meer leverbaar zijn, brengt Hershey ze altijd om de paar jaar terug. Houd dus de komende decennia je ogen open voor deze repen, want ze zullen ongetwijfeld verschijnen.

Welke favorieten zou je terugbrengen?

vintage snoepstokjes
vintage snoepstokjes

Zintuiglijk geheugen is een fascinerend iets, en smaak is voor zoveel mensen een toegangspoort om specifieke herinneringen uit hun kindertijd en jongvolwassen jaren te ontgrendelen. Het is wat het stopzetten van deze vintage snoepjes des te verwoestender maakt. Maar zeg nooit nooit! Misschien vind je in de nabije toekomst wel een moderne dupe voor je favoriete reep.

Aanbevolen: