Controleer de splitscalculator om erachter te komen wat u in seconden verschuldigd bent

Inhoudsopgave:

Controleer de splitscalculator om erachter te komen wat u in seconden verschuldigd bent
Controleer de splitscalculator om erachter te komen wat u in seconden verschuldigd bent
Anonim

Sla de wiskundige vergelijkingen over met deze handige split-check-calculator!

vrouw contactloos betalen met creditcard in terrasje
vrouw contactloos betalen met creditcard in terrasje

Je bent uit eten geweest met vrienden en hebt misschien een paar hapjes gedeeld. Nu is het tijd om de cheque te splitsen, maar niemand wil een ingewikkelde wiskundige vergelijking maken om erachter te komen hoeveel elke persoon schuldig is. Een split-checkcalculator lost uw probleem op! Deze handige tool geeft je binnen enkele seconden de cijfers die je nodig hebt, zodat je verder kunt gaan met je gesprek!

Splits de cheque met deze eenvoudige widget

Om erachter te komen hoeveel elke persoon schuldig is, houdt de rekenmachinewidget rekening met het gewenste fooipercentage voor de cheque en het aantal mensen dat gaat betalen. Om de widget te gebruiken om een chequebedrag te splitsen, voert u de volgende stappen uit:

  1. Voer in het eerste veld het dollarbedrag van de cheque in.
  2. Vul het fooipercentage in dat u aan uw cheque wilt toevoegen. Let op: de standaardfooi is 15%, maar u kunt dit overschrijven met uw gewenste percentage.
  3. Voer het aantal mensen in dat de cheque deelt. Het standaard aantal mensen is twee, maar je kunt dit overschrijven met het aantal mensen in je groep.
  4. Beslis of je wilt dat de widget het door elke persoon verschuldigde bedrag naar boven afrondt naar de volgende hele dollar. Deze functie wordt automatisch geselecteerd. Schakel het selectievakje uit als u niet naar boven wilt afronden.
  5. Klik op de knop "Berekenen" om de volgende resultaten weer te geven:

    • Het totale fooibedrag
    • De fooi per persoon
    • Het totaal van de cheque, inclusief de fooi
    • Het te betalen bedrag per persoon

Om de resultaten te verwijderen en opnieuw te beginnen, klikt u op de knop 'Alle velden wissen' onder aan de widget.

Handmatige berekening

Als u ons werk nog eens wilt controleren, kunt u een paar stappen uitvoeren om de cheque-splitsingsberekening met de hand uit te voeren.

Stel bijvoorbeeld dat uw dinerrekening $ 100 bedraagt, te verdelen tussen u en één vriend, en u wilt een fooi van 15% toevoegen.

  1. Om het totale fooibedrag te berekenen dat u aan de cheque wilt toevoegen: Deel het gewenste fooipercentage door 100% en vermenigvuldig dat resultaat met het chequebedrag.

    • 15%/100%=0,15
    • 0,15 x $100=$15
  2. Om de fooi per persoon te berekenen:Deel het totale fooibedrag door het aantal mensen in de groep.

    $15/2=$7,50

  3. Om het totaal van de cheque te berekenen: Voeg het totale fooibedrag toe aan het oorspronkelijke chequebedrag om het totaal te betalen bedrag te krijgen.

    $15 + $100=$115

  4. Om het door elke persoon te betalen bedrag te berekenen: Deel het totaal van de cheque (inclusief fooi) door het aantal mensen in de groep.

    $115/2=$57,50

  5. Om het bedrag per persoon naar boven af te ronden naar de volgende hele dollar:

    • Elke persoon zou $ 58 betalen, in plaats van $ 57,50.
    • Het totale te betalen bedrag zou $58 x 2=$116 zijn, in plaats van $115.
    • De effectieve fooi per persoon zou zijn: $116 - $100=$16; $16/2=$8, in plaats van $7,50.

Wanneer is een rekenmachine voor gesplitste cheques nodig?

Tot verbazing van veel klanten beperken veel restaurants het aantal rekeningen dat ze aan elke tafel uitdelen, en andere staan groepen helemaal niet toe de rekening op te splitsen. Dit staat normaal gesproken vermeld in de kleine lettertjes onderaan uw menu. Dit maakt een split-cheque-calculator uiterst handig!

Gelukkig kun je, ongeacht of iedereen contant beta alt of dat je vrienden je terugbetalen via Cash App of Venmo, eenvoudig binnen enkele seconden bepalen wat iedereen schuldig is.

Standaard fooipraktijken

Man ondertekent wetsvoorstel
Man ondertekent wetsvoorstel

Wist je dat volgens de federale Fair Labor Standards Act een restaurant zijn servers slechts een minimumloon van $ 2,13 per uur hoeft te betalen? Terwijl sommige staten een hoger minimum eisen, zijn er 18 staten die dit minuscule tarief betalen.

Waarom is dit loon zo ongelooflijk laag? Omdat er wordt verwacht dat alle klanten een fooi zullen geven en dat dit geld het lage basissalaris zal compenseren. Met andere woorden: het is gebruikelijk om een fooi te geven als u een dienst verleent.

Hoeveel fooi geven

Volgens The Emily Post Institute zijn dit de basisfooibedragen voor verschillende diensten:

Service Basispercentage tot fooi
Sit-down restaurant 15 - 20% vóór belastingen
Etenbezorging 10 - 15%
Bartabblad 15 - 20%

Dit zijn de minimale fooien, maar veel restaurant- en barmedewerkers merken op dat 25% de nieuwe 20% is en 18% het nieuwe minimum. Plan dus om een fooi te geven bij uw ma altijd, en als u een uitzonderlijke service heeft gehad, overweeg dan om een beetje meer fooi te geven.

Neem ook de tijd om na te denken over uw gezelschap en uw bestelling. Voor degenen die met een grote groep dineren of met kleine en minder goed opgevoede kinderen, kan het een goed idee zijn om een beetje extra fooi te geven. Deze situaties leggen meer druk op uw server dan een tafel met vier volwassenen. Heeft u met betrekking tot uw bestelling een item rechtstreeks uit het menu geselecteerd of heeft u het keukenpersoneel gevraagd veel wijzigingen en vervangingen aan te brengen? Dit is nog een reden om een iets grotere fooi te overwegen.

Wanneer moet u de tip overslaan

Als u naar het afhaalloket loopt en uw bestelling meeneemt naar uw auto, is het niet nodig om een fooi te geven. Het is ook niet nodig om een fooi te geven als het restaurant een fooi aan uw rekening toevoegt. Dit is hun manier om te garanderen dat hun personeel een betaalbaar salaris krijgt en zorgt ervoor dat klanten geen extra fooi hoeven toe te voegen.

Moet weten

Sommige restaurants bundelen hun fooien zodat ze deze gelijkelijk kunnen verdelen onder het voltallige personeel. Als je geen goede service hebt gehad, bewijst het overslaan van de fooi een slechte dienst aan de andere medewerkers die hard werkten om je een goede eetervaring te bezorgen. In deze situatie kunt u het beste een kleine fooi achterlaten en met een manager spreken, zodat deze het probleem op de juiste manier kan aanpakken.

Handige berekening

In elke situatie waarin u een cheque moet splitsen, is onze cheque-splitcalculator-widget handig en toegankelijk vanaf elk elektronisch apparaat. Voer gewoon de vereiste cijfers in en ga verder met het plezier van uw avond!

Aanbevolen: