40+ verbluffende magische gum-reinigingshacks

Inhoudsopgave:

40+ verbluffende magische gum-reinigingshacks
40+ verbluffende magische gum-reinigingshacks
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De magische gum is een geliefd onderdeel in de schoonmaaktoolkit van de meeste mensen. Hoe kan één spons zoveel kracht bevatten? Wat nog belangrijker is: gebruikt u die kracht ten volle? Bekijk deze meer dan 40 schoonmaakhacks en probeer het met je magische gum om erachter te komen wat je hebt gemist.

Laat uw glazen douchedeuren glanzen

Afbeelding
Afbeelding

Glazen douchedeuren zijn prachtig, maar het schoonmaken ervan kan een nachtmerrie zijn. Gebruik je magische gum om hardwatervlekken en zeepresten te verwijderen en maak er weer de douche van je dromen van.

Reinig uw raamschermen

Afbeelding
Afbeelding

Je hoeft je raamhorren niet te verwijderen om ze schoon te maken met je magische gum! Maak de gum nat, wring hem uit en boen je schermen voorzichtig. Je zult genieten van hoe gemakkelijk dit voelt!

Verhelder uw lichtschakelaars

Afbeelding
Afbeelding

Oké, ik geef het toe: soms vergeet ik mijn lichtschakelaars schoon te maken. Maar als ik er eindelijk zin in heb, weet ik dat mijn magische gum de klus snel zal klaren. Als het voor jou ook al een tijdje geleden is, dan is hier je vriendelijke herinnering om een magische gum te pakken en je lichtschakelaars schoon te maken.

Gebruik magische gum om je schoenen schoon te maken

Afbeelding
Afbeelding

Ik hou net zoveel van een fris paar witte sneakers als van de volgende persoon, totdat ze versleten en vies worden. Gelukkig zorgt een magische gum ervoor dat slijtplekken en vuil verdwijnen, zodat je schoenen veel langer die 'nieuwe schoen'-look kunnen hebben.

Probeer Magic Eraser in het zwembad, maar niet in het filter

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt een magische gum gebruiken om de wanden van een vinylzwembad of glasvezeltrappen schoon te maken; een schoon zwembad is uitnodigend! Er gaat ook een virale hack rond die zegt dat je een magische gum in het filter van je zwembad moet plakken, en het zal je zwembad van algengroen in prachtig blauw veranderen. Maar het lijkt erop dat dit een mythe is, en niet het beste idee voor veiligheidsdoeleinden.

Gebruik er één om slijtplekken van muren te verwijderen

Afbeelding
Afbeelding

Veelvoorkomende slijtage en vlekken op meubels zijn geen partij voor je magische gum. Maar zeg tegen de verstandigen: wees voorzichtig met het gebruik hiervan op hoogglansverven. Het kan doffe plekken in de verf achterlaten, dus test dit eerst uit op een onopvallende plek en gebruik het voorzichtig!

Schoon plastic tuinmeubilair

Afbeelding
Afbeelding

Laten we het hebben over plastic tuinmeubilair: het is licht van gewicht, het is betaalbaar, maar het is niet immuun voor de elementen. Als de jouwe vuil of schimmel begint te verzamelen, stel je magische gum dan op de proef. Je zult verbaasd zijn hoe goed alles eruit ziet na een goede poetsbeurt.

Kaarsenpotten opruimen om ze opnieuw te gebruiken

Afbeelding
Afbeelding

Sommige kaarsenpotten kunnen worden hergebruikt voor ander gebruik, maar het is niet eenvoudig om ze er echt schoon uit te laten zien! Zodra je de was uit de pot hebt gehaald, gebruik je je magische gum om de troebele film die de was achterlaat te verwijderen.

Verwijder hardwatervlekken

Afbeelding
Afbeelding

Een magische gum kan je helpen roestige hardwatervlekken uit je gootsteen of badkuip te verwijderen. Probeer het eens - deze methode is zo eenvoudig!

De-stick kleverig rubber

Afbeelding
Afbeelding

Heeft iets in je huis last van het plakkerige rubbersyndroom? Wanneer een rubberen oppervlak na verloop van tijd plakkerig wordt, zoals op een muis, controller of laptop, probeer dan een magische gum te gebruiken om het voorzichtig af te vegen totdat het niet meer plakkerig is.

Schone witte voeg

Afbeelding
Afbeelding

Witte voegen zijn zo moeilijk schoon te maken en het voelt alsof je een verschil hebt gemaakt. Wanhoop niet: probeer een licht vochtige magische gum om ze op te fleuren.

Schimmel op vinyl bootstoelen

Afbeelding
Afbeelding

Marine vinyl is gemaakt om lang mee te gaan, maar dat betekent niet dat het niet vies wordt. Zorg ervoor dat u een magische gum aan boord heeft, zodat u schimmel en vuil kunt verwijderen en uw boot er onberispelijk uit kunt laten zien.

Laat uw glazen kookplaat weer sprankelen

Afbeelding
Afbeelding

Een magische gum is veilig op je glazen kookplaat, dus probeer hem eens uit de volgende keer dat je kachel er een beetje vies uitziet. De kookplaat is waarschijnlijk een van mijn minst favoriete dingen om schoon te maken, dus dit is voor mij een redder in nood.

Verwijder insecten uit je voorruit

Afbeelding
Afbeelding

Het verwijderen van insecten van een voorruit is niet het leukste tijdverdrijf, en vooral niet als ze daar echt vastzitten. De magische gum verwijdert de insectensmurrie - gebruik hem alleen niet op getint glas.

Vlekschone tapijtvlekken

Afbeelding
Afbeelding

Sommige mensen getuigen dat ze magische gummen op tapijtvlekken gebruiken. Hoewel het waarschijnlijk niet de beste oplossing is voor een grote lekkage van rode wijn, kan het wel dienen als reiniger voor kleine vlekken. Test het uit op een onzichtbaar deel van het tapijt voordat je het op de vlek probeert.

Verfraai vinyl of plastic hekken

Afbeelding
Afbeelding

Als u het gevoel heeft dat uw kunststof hekwerk er beter uit heeft gezien, heeft het waarschijnlijk gewoon een goede schoonmaakbeurt nodig. De magische gum maakt het schoonmaakproces eenvoudig en je zult een goed gevoel krijgen over hoe je hek er uit ziet!

Verwijder stof en vuil van uw draaitafel-stylus

Afbeelding
Afbeelding

Dit is cool: als je een platenspeler hebt, knip dan een klein, droog vierkant uit de magische gum en plaats dit onder de stylus. Beweeg de stylus voorzichtig omhoog en omlaag op de magische gum om het vuil geleidelijk te verwijderen. Je platen zullen beter klinken dan ooit!

Reinig uw plinten met een magische gum

Afbeelding
Afbeelding

Magische gummen doen wonderen op plinten en vuil. Je hoeft nauwelijks druk uit te oefenen om het verschil te merken. Werk af door af te vegen met een droogdoek om ze langer schoon te houden.

Gebruik een magische gum als badkuipreiniger

Afbeelding
Afbeelding

Een magische gum zal je beste vriend zijn als het gaat om het schoonmaken van je badkuip. Gebruik het om zeepresten, hardwatervlekken, paarse shampoovlekken (schuldig volgens de aanklacht) en andere mysterieuze vlekken te verwijderen. Ik raad aan om dit in een klein gebied uit te proberen voordat je het op het hele bad gebruikt.

Vernieuw Whitewall-banden

Afbeelding
Afbeelding

Mooie whitewall-banden trekken de aandacht naar uw auto, dus het is nog belangrijker om ze er stralend uit te laten zien. Net als je witte schoenen zorgt een magische gum ervoor dat deze banden er scherp en schoon blijven uitzien.

Blast toiletpotringen

Afbeelding
Afbeelding

Als een toiletborstel niet werkt, maak dan lelijke toiletpotringen schoon met een magische gum. Trek je lange paar schoonmaakhandschoenen aan en ga schrobben!

Residu van sticker en prijskaartje verwijderen

Afbeelding
Afbeelding

Stickerresten zijn een van mijn top 5 minst favoriete dingen om schoon te maken. Meestal geef ik het op voordat ik begin. Als je niet over het juiste gereedschap beschikt, is het vervelend en frustrerend. Ter informatie: het juiste gereedschap is een magische gum en een beetje Goo Gone.

Verwijder deodorantvlekken

Afbeelding
Afbeelding

Je maakt je klaar voor je dag en trekt gewoon je favoriete donkergekleurde shirt aan, maar beseft dat er overal deodorantvlekken op zitten. We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Maar toen het mij overkwam, wist ik niet dat een paar veegbewegingen met een magische gum mij hadden kunnen behoeden voor het omkleden. In de toekomst ga ik dit zeker doen.

Reinig de glazen ovendeur met een magische gum

Afbeelding
Afbeelding

Het schoonmaken van het binnenglas van je ovendeur kan veel inspanning vergen om het ovenvet te verwijderen (lijkt mij contra-intuïtief). Maar als je eenmaal door de dikke laag vuil heen bent, zijn de overgebleven plekken eronder nog moeilijker te verwijderen. Maak je geen zorgen: je magische gum maakt het werk af.

Verwijder nagellak-slijtage

Afbeelding
Afbeelding

Als je nagellak draagt, heb je misschien per ongeluk met je nagel ergens overheen geveegd en een streep nagellak achtergelaten, zelfs dagen nadat deze is opgedroogd. Oeps! Probeer, afhankelijk van het oppervlak, heel voorzichtig af te vegen met je magische gum om het bewijsmateriaal te verwijderen.

Glans je siliconen telefoonhoesje (binnen en buiten)

Afbeelding
Afbeelding

Het is super belangrijk om te onthouden dat je je telefoonhoesje regelmatig schoonmaakt. Vooral op doorzichtige telefoonhoesjes doet een magische gum wonderen om je telefoonhoesje er weer als nieuw uit te laten zien.

Probeer het op kledingvlekken

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs hardnekkige kledingvlekken kunnen mogelijk worden verholpen met een magische gum! Dep de vlek voorzichtig en probeer het niet op hele delicate kledingstukken.

Gebruik het veilig op keramische vloeren

Afbeelding
Afbeelding

Magische gummen zijn niet veilig voor veel oppervlakken, maar je kunt de jouwe gebruiken om de slijtplekken op je keramische vloeren of tegels weg te poetsen.

Vinyl- of kunststof jaloezieën opfleuren

Afbeelding
Afbeelding

Vinyl- of plastic jaloezieën zijn niet leuk om schoon te maken, maar het moet wel gebeuren, en je magische gum kan het een beetje gemakkelijker maken. Probeer dit eens in de keuken, waar je waarschijnlijk meer nodig hebt dan alleen een beetje afstoffen.

Schone plastic koelkasthandgrepen

Afbeelding
Afbeelding

Mijn koelkast heeft plastic handgrepen, en omdat deze veel wordt aangeraakt, worden ze snel vies door voedsel en vingerafdrukken. De magische gum is mijn go-to om ze er weer mooi en schoon uit te laten zien!

Verwijder hardnekkige scherpe markeringen

Afbeelding
Afbeelding

Sharpie-ongelukken overkomen de besten van ons. Een magische gum zal je helpen en de permanente marker gemakkelijk verwijderen, maar houd rekening met de gebruikelijke oppervlakken waar je voorzichtig mee moet zijn (hout, hoogglansverf, roestvrij staal, enz.) of test eerst.

Maak uw koelkast schoon

Afbeelding
Afbeelding

Mr. Cleanself raadt aan een magische gum te gebruiken om hardnekkig voedsel en slijtplekken in uw koelkast te verwijderen. Ik kan bevestigen dat deze methode goed werkt en veilig is voor het plastic interieur.

Vernieuw uw vinyl gevelbeplating

Afbeelding
Afbeelding

Je gaat waarschijnlijk geen magische gum gebruiken om de hele buitenkant van je huis schoon te maken (hoop ik), maar als het alleen maar wat plekjes moet worden schoongemaakt, dan is dit kleine sponsje zeker de oplossing om je vinyl gevelbeplating op te frissen.

Het is de beste whiteboardgum

Afbeelding
Afbeelding

Je wilt niet meer terug naar het gebruik van een vilten whiteboardgum nadat je bent overgestapt op een magische gum. Vooral voor de markeringen die weigeren te worden gewist en die op uw whiteboard blijven achtervolgen: probeer dit eens.

Kleine roestvlekken verwijderen

Afbeelding
Afbeelding

Als je ooit een haarspeld of een sieraad op het aanrecht hebt laten liggen en het nat is geworden, heeft het waarschijnlijk een kleine maar krachtige roestvlek achtergelaten. Ik heb dit verschillende keren gedaan en ik was zo blij toen ik hoorde dat mijn magische gum het onmiddellijk kon repareren.

Reinig uw vinylvloeren

Afbeelding
Afbeelding

Magische gummen en vinyl lijken een match made in Heaven te zijn. Als je slijtplekken op je vinylvloer hebt, wees dan niet bang om je gum te gebruiken om deze op te ruimen.

Schoon kinderspeelgoed voor buiten

Afbeelding
Afbeelding

Kinderspeelgoed voor buiten is bedoeld om gebruikt te worden en vuil te worden, maar je wilt het toch af en toe schoonmaken. Slang ze af om het grootste deel van het vuil te verwijderen en boen vervolgens eventuele achtergebleven vlekken met je gum, zodat ze er vrijwel als nieuw uitzien.

Haarverf uit de gootsteen verwijderen

Afbeelding
Afbeelding

Thuis je haar kleuren is een rommelig proces, en je badkamergootsteen en werkbladen kunnen hier de dupe van worden. Als je het gaat opruimen, komt het er misschien niet meteen uit, maar raak niet in paniek! Pak gewoon je magische gum en boen zachtjes totdat de kleurstof verdwijnt.

Verwijder vingerafdrukken op deuropeningen en sierlijsten

Afbeelding
Afbeelding

Deuropeningen en bekleding zijn bedoeld om vingerafdrukken te verzamelen. Dat is echter oké; een zachte veeg met een magische gum zal het probleem oplossen, en je zult geschokt zijn hoeveel schoner je ruimte onmiddellijk aanvoelt.

Verwijder nicotinevlekken op muren

Afbeelding
Afbeelding

Als je ooit schone nicotinevlekken op muren of iets anders moet ontdekken, probeer dan een magische gum. Dit zal niet de beste optie zijn voor zeer ernstige gevallen, maar het zal wel werken als een snelle oplossing voor kleine getroffen gebieden.

Een magische gum gebruiken

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel ze absoluut wonderdoeners lijken, zit er meer wetenschap en minder magie in een magische gum (ook wel een melaminespons genoemd). Melamine is een hars die uithardt tot een schuim om de gum te maken, en het werkt bijna als een microschuurpapier. Daarom werkt het zo goed voor zoveel dingen - en waarom je het waarschijnlijk niet voor anderen wilt gebruiken.

Een magische gum effectief gebruiken:

  1. Doe handschoenen aan om je handen te beschermen.
  2. Spoel de gum uit en wring hem uit. Gebruik het nooit droog - water activeert hun magie en maakt ze effectiever.
  3. Als je je zorgen maakt over een oppervlak, test het dan op een verborgen plek voordat je met de spons naar de stad gaat.
  4. Reinig het oppervlak vooraf door het af te vegen.
  5. Begin met een lichte veegbeweging. Soms is dat alles wat nodig is.
  6. Ga voor hardnekkigere plekken naar binnen en boen met korte boenbewegingen.
  7. De magische gum laat een aantal kleine deeltjes van zichzelf achter. Veeg deze weg met een vochtige doek.
  8. Spoel de gum af nadat je hem hebt gebruikt, verwijder eventuele beschadigde plekken, droog hem en bewaar hem samen met je schoonmaakspullen.

Een magische gum werkt niet voor alles

Afbeelding
Afbeelding

Hoe magisch het ook mag lijken, je gum is niet het beste hulpmiddel voor alles. Het kan sommige oppervlakken beschadigen en de spons v alt uiteen in kleine deeltjes als je hem gebruikt, dus er zijn een paar situaties waarin je iets anders moet zoeken om te gebruiken.

Het is niet goed voor houtafwerkingen

Afbeelding
Afbeelding

Magische gum lijkt in principe op een microschuurpapier, dus het kan de houtafwerking verwijderen, waardoor je nog meer werk moet doen. Bescherm uw houten meubels en vloeren door ze goed schoon te maken.

Gebruik het niet om Spray Tan te verwijderen

Afbeelding
Afbeelding

Heb je gehoord dat mensen hebben geprobeerd zelfbruinende vlekken van hun lichaam te verwijderen met behulp van een magische gum? Doe dit alsjeblieft niet. Het schurende karakter van de magische gum kan uw huid ernstig irriteren en beschadigen. Als je zelfbruiner op je kleding hebt zitten, kun je proberen een magische gum te gebruiken om dat probleem op te lossen!

Niet gebruiken in aquaria

Afbeelding
Afbeelding

Sommige mensen zweerden bij het gebruik van magische gummen op acrylaquaria om schuim en algen te verwijderen, maar de magische gum breekt af als je hem gebruikt en kan kleine deeltjes achterlaten. Dat is niet goed voor je vissen, dus je kunt beter iets gebruiken dat speciaal is ontworpen om aquaria schoon te maken.

Het is een no-go voor pannen met anti-aanbaklaag

Afbeelding
Afbeelding

Een magische gum zal zijn werk iets te goed doen op je anti-aanbakpotten en pannen en de anti-aanbaklaag verwijderen. Het zal niet alleen uw kookgerei beschadigen, maar u kunt ook vlekken van de afwerking (en de spons) in uw eten krijgen. We zouden dit vermijden aan de binnenkant van kookgerei.

Maak geen krassen op de buitenkant van uw auto

Afbeelding
Afbeelding

Vanwege het schurende karakter mag u de magische gum niet op de buitenlak van uw auto gebruiken. Het zal de lak krassen en je met een groter probleem achterlaten dan een vuile auto.

Niet gebruiken op roestvrij staal

Afbeelding
Afbeelding

De magische gum is goed in het verwijderen van vuil, maar ik zou hem overslaan voor roestvrijstalen oppervlakken. Het kan krassen veroorzaken en de glans dof maken, waardoor apparaten minder glanzend (en minder mooi) worden. Houd uw roestvrij staal er prachtig uit met de juiste reinigingstechniek.

De magische gum is geen tandenborstel

Afbeelding
Afbeelding

Om dezelfde reden dat je spraytan niet moet verwijderen met een magische gum, moet je het zeker niet gebruiken om je tanden witter te maken. Het zal niet werken en het zal het glazuur van je tanden beschadigen. Dit doet mij al huiveren als ik er alleen maar aan denk. Laten we allemaal een pact sluiten om geen magische gummen op ons lichaam te gebruiken, oké?

Gebruik het nooit op antiek

Afbeelding
Afbeelding

Loop niet het risico om een magische gum op een antiek stuk te gebruiken, vooral niet op iets waardevols of belangrijks voor jou persoonlijk. Het kan verf, afwerking of andere details die het antiek uniek maken, wegslijten.

Een magische gum is een geweldig hulpmiddel

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs als je niet overal een magische gum kunt gebruiken, zijn er zoveel manieren waarop je het kunt gebruiken, en het zal je leven een stuk gemakkelijker maken. Zorg ervoor dat je een doos in huis hebt, zodat je ze bij de hand hebt als je ze nodig hebt. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik sta op het punt de mijne eruit te halen en te beginnen met schoonmaken!

Aanbevolen: