9 drukke tassen voor kinderen om ze onderweg te vermaken

Inhoudsopgave:

9 drukke tassen voor kinderen om ze onderweg te vermaken
9 drukke tassen voor kinderen om ze onderweg te vermaken
Anonim

Houd uw kinderen overal bezig en vermaakt met deze leuke doe-het-zelf-tassen!

Vrienden met papieren drukke tassen staan aan tafel in de tuin
Vrienden met papieren drukke tassen staan aan tafel in de tuin

Trek je je haar uit terwijl je probeert je kinderen bezig te houden terwijl je bij de dokter bent? Is er een pauze in de dag van uw peuter voordat hij gaat slapen? Heeft uw kleintje verlatingsangst tijdens de zondagsschool, maar zegt hij niet stil tijdens de dienst? Als je op zoek bent naar geweldige manieren om je jonge kinderen bezig te houden en te vermaken terwijl jij andere taken uitvoert, ga dan aan de slag met het maken van drukke tassen! Deze leuke projecten zijn gemakkelijk voor ouders om zelf te maken en zorgen voor urenlang vermaak.

Wat zijn drukke tassen?

Busy bags, dozen en bakken zijn containers gevuld met speelgoed, spelletjes en activiteiten die zijn ontworpen om uw kinderen bezig te houden terwijl u onderweg bent. Je kunt technisch gezien alles in deze sets stoppen, maar zintuiglijk speelgoed en handwerk zijn een goede keuze. Deze items bevorderen niet alleen de fijne en grove motoriek van een kind, maar ondersteunen ook de taalontwikkeling, helpen uw kind zelfregulatie te leren en vergroten het concentratievermogen van een kind. Met andere woorden: zintuiglijke drukke tassen geven je meer waar voor je geld. Het beste van alles is dat je veel van deze leuke activiteiten zelf kunt ondernemen.

Creatieve ideeën voor drukke tassen voor jonge kinderen

Bezige tassen kunnen een groot project bevatten of een reeks kleinere spelletjes en knutselwerkjes. Bij het gebruik van een drukke tas met meerdere activiteiten is het belangrijk dat ouders slechts één taak tegelijk uitdelen. Dit helpt uw kinderen gefocust te blijven op elk project voordat ze naar het volgende gaan. Je wilt echter dat de ervaring leuk is, dus deel niet zomaar een activiteit uit. Laat ze kiezen uit een aantal opties uit hun drukke tas. Probeer een van deze drukke tasideeën om uw peuters of kinderen lerend en gefocust te houden!

De zeer hongerige Caterpillar-knutseltas

Het bekroonde boek, The Very Hungry Caterpillar, is een onmisbaar onderdeel in kleuterklaslokalen dankzij de vele lessen die het biedt. Kinderen kunnen de dagen van de week, kleuren, tellen en de namen van verschillende voorwerpen leren. Het bevordert ook gezond eten en zelfbeheersing. Dit maakt het de perfecte inspiratie voor een drukke tas!

Het zeer hongerige rupsboek
Het zeer hongerige rupsboek

Ouders kunnen een exemplaar van het boek meenemen, samen met benodigdheden voor kinderen om hun eigen rups te maken. Het enige dat je nodig hebt is rood, groen en geel speeldeeg voor het lichaam, pompons voor de voeten en ogen, en pijpenragers voor de benen en antennes. Je kunt ook nepfruit en -bladeren gebruiken om bij het verhaal te passen.

Rainbow Games drukke tas

Felgekleurde spellen zullen waarschijnlijk de aandacht van uw kind vasthouden. Met deze regenboogactiviteiten leren ze wiskundige concepten zoals categoriseren, matchen, vormherkenning en optellen.

Ga eerst naar je plaatselijke handwerkwinkel en pak wat stiften, ijslollystokjes, wasknijpers, klittenbandstippen, een draagbare perforator, kleine gekleurde cadeauzakjes, gekleurde pompons, kleurrijke stukjes vilt en kleurrijk touw. Ga dan naar een bouwmarkt en pak een verzameling felgekleurde verfmonstervierkantjes. Gewapend met deze items kun je de volgende regenboogactiviteiten maken voor de drukke tas van je kind.

Een zakje met kleine kleurrijke pompons
Een zakje met kleine kleurrijke pompons
  • Ijsstokjesvormen: Zodra je je materialen hebt, gebruik je je markers om de ijslollystokjes te kleuren. Hiermee kunnen verschillende vormen worden gemaakt. Als je daarom een groene driehoek wilt, kleur dan drie stokjes in deze smaragdgroene tint. Voor vierkanten heb je vier stokjes nodig, voor rechthoeken zes, enzovoort. Nadat je je gekleurde stokjes hebt, breng je klittenband aan elk uiteinde aan. Print of teken vervolgens een pagina om uw kinderen te laten zien wat ze in elkaar kunnen zetten: diamanten, vijfhoeken, vierkanten, driehoeken en zelfs sterren! Zorg ervoor dat je genoeg stokjes hebt voor elke vorm.
  • Kleur sorteren: Bij dit spel zijn pompons en gekleurde cadeauzakjes betrokken. Meng gewoon je verschillende gekleurde pompons in een ritssluitingszakje en laat ze de kleuren sorteren.
  • Paint-Chip Color Matching: Net als bij de ijslollystokjes, moet je je wasknijpers zo kleuren dat ze overeenkomen met de verfvierkanten die je hebt geselecteerd. Het spel is eenvoudig. Uw kind plakt de juiste kleur wasknijper op het bijpassende verfmonstervierkant.
  • Kleurgecodeerde veterspellen: Voor dit spel knip je eenvoudig verschillende vormen uit je viltstofstalen. Maak vervolgens met behulp van de perforator een gat in het midden van elk gat. Het doel van dit spel is om de klittenbandvormen te matchen met de overeenkomstige gekleurde touwtjes. Vervolgens moeten ze aan hun fijne motoriek werken om deze stukjes aan elkaar te rijgen!

Ecosysteemverkenning bezig tasidee

De wereld is gevuld met verschillende habitats: oceanen, bossen, toendra's, woestijnen en graslanden. Help uw kind deze omgevingen en de flora en fauna die daarin leven te verkennen met deze boeiende kleuterschooltas.

@@!LTK
@@!LTK
  • Aan de slag:Voor deze activiteit heb je grote plastic potten nodig. (Wij raden de plastic VOSS-waterflessen van 850 ml aan.) Pak dan wat witte en bruine rijst. De toendra kan wit blijven en de woestijnen en graslanden kunnen bruin zijn, maar we raden aan om de rijst blauw te verven voor de oceanen en groen voor de bossen.
  • Maak materialen voor je "ecosysteem:" Hiervoor heb je twee ritssluitingszakjes, drie kopjes witte rijst, blauwe en groene kleurstof en witte azijn nodig. Om je rijst te verven, doe je eenvoudig 1,5 kopje witte rijst in je ritssluiting en giet je 1,5 eetlepel azijn en een derde theelepel van de kleur van je favoriete kleurstof. Meng totdat de kleuren zijn opgenomen en je klaar bent om je ecosystemen te creëren.
  • Verzamel "planten" en "dieren" leven: je hebt een handvol mini dieren- en plantenfiguren en kralen nodig om in je ecosystemen te plaatsen. Je kunt ook schelpen en zand van het strand meenemen, kleine stenen en stokken uit je achtertuin, en kunstmatige bladeren van je plaatselijke handwerkwinkel.

Om je verschillende ecosystemen samen te stellen, leg je eenvoudig je rijst en snuisterijen op elkaar. Laat minstens een kwart centimeter van de bovenkant van de fles vrij, zodat uw kinderen kunnen zoeken naar de verschillende items die verborgen zijn in hun I Spy-potten! Eenmaal gevuld, neem wat lijm en breng dit aan op de rand van de fles. Sluit het af en laat het drogen. Dit zorgt ervoor dat je enorme rommel vermijdt.

Voor de kinderen die extra nieuwsgierig zijn naar de wezens binnenin, combineer deze verkenningsbekkens met hun eigen I Spy Animal-boek.

Verbonden aan Phonics drukke tas

Het vroegtijdig leren van letters en cijfers is een belangrijk onderdeel van het leggen van een solide basis voor toekomstige leesprestaties. Dit maakt letter- en cijferspellen tot de perfecte activiteiten om mee te nemen in de bezigheden van tweejarigen. Een alfabetpuzzel en flashcards kunnen een eenvoudig begin zijn. Laat ze hun puzzel samenstellen en de letters matchen met de juiste flashcards! Wil je de lat hoger leggen? Help uw kleuters korte woorden te leren en te spellen met Montessori-matchingsspellen.

Spelen en leren met alfabetkaarten
Spelen en leren met alfabetkaarten

Je kunt dit project ook zelf maken met dezelfde flashcards:

  • Snijden:Knip papieren vierkantjes uit (we raden aan om karton te gebruiken) en schrijf de gewenste letters erop. Je kunt bijvoorbeeld drie kaarten opschrijven die CAT spellen.
  • Match: Laat uw kinderen vervolgens de letters matchen met wat er op de kaart staat. Zorg ervoor dat ze weten dat de volgorde ertoe doet!
  • Probeer alternatieven: Een ander alternatief is het maken van je eigen alfabet-flitskaarten, het nemen van wasknijpers en het schrijven van een letter op elke kaart. Je peuter moet dan de wasknijper bij de letterkaart zoeken. In tegenstelling tot volwassenen houden kinderen van leren, zodat ze deze activiteiten niet als werk zullen zien!

IJs sociaal plezier

Ik schreeuw, jij schreeuwt, we schreeuwen allemaal om ijs! Deze drukke tas voor peuters is geweldig voor het ontwikkelen van fijne en grove motoriek.

  • Verzamel materialen: Het enige dat je nodig hebt zijn plastic kommen, een plastic ijsschep, een kleine tang, wattenbolletjes en kleurrijke pompons in kleine en middelgrote maten. De wattenbolletjes dienen als ijsje en de pop-poms zijn chocoladestukjes, hagelslag, kersen en andere typische ijstoppings.
  • Voeg extra's toe en speel: Als je een stap verder wilt gaan, neem dan een paar van je oude kruidencontainers en label ze opnieuw als topping-potten. Vul ze op en gooi ze in je tas! Wanneer uw peuter klaar is om te spelen, laat hem dan de verschillende ingrediënten opscheppen, overbrengen en gieten en u een zoete lekkernij voorschotelen.

Dit is een geweldige fantasiespelactiviteit die hun verbeelding kan vergroten en kan helpen bij de taalontwikkeling. Je kunt het tellen ook in deze activiteit integreren: vraag je peuter om een ijsje met drie kersen en vier chocoladestukjes. Wees creatief met je scenario's en help ze leren terwijl ze plezier hebben.

Gardening Goodness

Tuinieren is een geweldige manier voor volwassenen om te ontspannen, en met goede reden! Deze tactiele activiteit houdt je handen bezig, zodat je geest even tot rust kan komen. Deze drukke tas voor peuters biedt dezelfde voordelen, met veel minder rommel.

  • Haal je spullen: Verzamel plastic potten, bruin, bruin of zwart Play-Doh, ijslollystokjes, klittenbandstippen, groene stiften en kunstmatige bladeren en bloemen. Voor een extra speciaal tintje kun je ook wat klein plastic insectenspeelgoed kopen.
  • Maak de "tuin" klaar: Kleur vervolgens je ijslollystokjes groen en breng een klittenbandpunt aan op de bovenkant en het midden van elk stokje. Breng de afwisselende klittenbandstippen aan op de achterkant van de bladeren en bloemen die je hebt geselecteerd.
  • Ga aan de slag: Als het tijd is om te spelen, is het uitgangspunt eenvoudig: uw kinderen moeten hun miniatuurtuinen in elkaar zetten. De Play-Doh is het vuil en de ijslollystokjes zijn de stengels voor de bloemen en bladeren. Voeg je bugs toe en het project is voltooid!

Fidget Kit Bag-idee

Sommige kinderen wiebelen en kronkelen meer dan anderen. Dit maakt een fidget-kit een geweldig hulpmiddel om ze gefocust te houden, hun angst te verminderen en hun bewegingen om te leiden naar een specifieke taak. Vul je drukke tas met eenvoudig speelgoed zoals pop-tubes, push-pop-spellen, stressballen en veter- en rijgactiviteiten. Ophangborden en stapelspeelgoed kunnen ook een goede optie zijn.

Drukke tas met pop-its
Drukke tas met pop-its

Voor de ouders die wat doe-het-zelf-activiteiten willen:

  • Verzamel huishoudelijke artikelen:Pak wat oude houten blokken en verschillende materialen die je in huis hebt - schuurpapier, vilt, nepbont, pijpenragers, kralen en knopen zijn slechts een enkele van de vele opties die u kunt gebruiken.
  • Pak je lijmpistool: Plak deze gestructureerde items op de verschillende zijden van de blokken. Neem ook verschillende vormen en patronen op. Dit zal helpen om hun meerdere zintuigen te stimuleren.

Picasso bezige tas spelen

De meeste kinderen zijn dol op kunst en handwerk. Helaas brengen veel van deze boeiende activiteiten een beetje rommel met zich mee. Dus hoe houd je de innerlijke Picasso van je kind levend, terwijl je de knutselmaterialen binnen de perken houdt?

Probeer eerst een Crayola Mess Free Stow & Go Studio. Deze magische markers kleuren alleen het papier en zorgen ervoor dat de oppervlakken hun integriteit behouden. Melissa & Doug bieden ook Water Reveal Coloring Pads aan waarvoor slechts een scheutje water nodig is! Stickers zijn ook een goede keuze om aan je kleurpagina's toe te voegen en ze kunnen je peuters helpen met hun behendigheid.

Onze favoriete optie voor doe-het-zelf, rommelvrije sluwe momenten vind je hieronder:

  • Pak je dienblad en benodigdheden: Koop een houten sensorisch dienblad, pak wat Play-Doh en ontvang een verzameling postzegels. Etsy heeft een scala aan dienbladen om uit te kiezen: bomen, bloemen, regenbogen, wolken en meer! (Voor een meer kosteneffectieve optie kunt u eenvoudigweg langsgaan bij uw plaatselijke Target of Walmart en een klein ma altijdblad pakken.)
  • Vullen en stempelen: Je kinderen kunnen elk gedeelte vullen met Play-Doh en vervolgens geweldige ontwerpen maken met hun stempels. Het beste is dat ze op elk gewenst moment opnieuw kunnen beginnen.

Bouwdoos

Wist je dat "kinderen hun reken-, wetenschaps- en algemene redeneervermogen vergroten als ze met blokken bouwen" ? Dit verbetert niet alleen de fijne motoriek en het probleemoplossend vermogen, maar leert ook ruimtelijk redeneren.

Kind bouwt gekleurde houten blokken en stapelt vormen
Kind bouwt gekleurde houten blokken en stapelt vormen
  • Aan de slag:Voor uw kleine bouwer: pak gewoon een set bouwstenen samen met een bodemplaat. Hierdoor worden rommel en meltdowns tot een minimum beperkt. Laat ze dan bouwen!
  • Meer betrokken activiteit: Voor de ouders die op zoek zijn naar een meer betrokken activiteit, pak wat afplaktape en verander dit spel in een les over vormen en letters. Plaats een strook tape op elk blok en teken vormen en letters (zowel hoofdletters als kleine letters). Laat uw kinderen vervolgens proberen de afbeeldingen te matchen.
  • Stille optie: Als je naar een locatie gaat waar rustig spelen vereist is, overweeg dan om gekleurde sponzen voor je blokken te gebruiken. Deze kun je in verschillende vormen en maten snijden. Maak bijpassende spellen of laat uw kind eenvoudigweg het kasteel met kussens van zijn/haar dromen bouwen.

Drukke tassen hebben een tweeledig doel

Al deze drukke tassen voor peuters en kleuters zijn geweldig om kinderen bezig te houden, maar ze bieden ook mogelijkheden om te leren en te groeien. Zorg er bij het selecteren van activiteiten voor dat uw kleintje beide voordelen krijgt. Neem de tijd om na te denken over waar uw kind in geïnteresseerd is en hoe u deze tassen kunt afstemmen op hun specifieke interesses. Als hun passie bijvoorbeeld de ruimte is, negeer dan de ecosysteem I Spy-potten en maak planeet- en buitenaardse opties! Ten slotte kun je het beste een paar drukke tassen bij de hand hebben. Dit zorgt ervoor dat kinderen zich niet vervelen als ze steeds weer dezelfde activiteiten doen, en dat ze ook blij, bezig en leerzaam blijven.

Aanbevolen: