Een hoeslaken vouwen

Inhoudsopgave:

Een hoeslaken vouwen
Een hoeslaken vouwen
Anonim
een hoeslaken opvouwen
een hoeslaken opvouwen

Er zijn drie populaire manieren om een hoeslaken op te vouwen. Elke techniek werkt met de passende hoeken om te voorkomen dat ze omvangrijk worden. Door gebruik te maken van deze technieken kun je een hoeslaken zo opvouwen dat het netjes gestapeld kan worden met vlakke lakens in een linnenkast of lade.

1 Plat oppervlak, gemakkelijk op te vouwen

Voor deze techniek heb je een plat oppervlak nodig, zoals een tafel, bed of aanrecht. Dit is een van de gemakkelijkste en snelste manieren om een hoeslaken op te vouwen.

Stap 1

Spreek het laken uit op een vlak oppervlak, zodat het langer is dan breed. Zorg ervoor dat het vel niet opbolt.

Stap 2

Vouw het vel in de lengte doormidden door de twee onderste hoeken gelijkmatig naar de bovenste passende hoeken te brengen. Dit geeft je een lange, smalle vorm.

Stap 3

Plooi de aansluitende hoeken samen zodat ze enkele komvormige hoeken vormen door je hand in de onderste hoek te duwen en deze in de bovenkant te stoppen. De video demonstreert deze techniek. De bovenste en onderste hoeken aan elk uiteinde zijn nu netjes in elkaar gestopt.

Stap 4

Neem het ene uiteinde van het laken en vouw het naar het andere uiteinde, zodat de twee hoeken die je hebt ingestopt bij elkaar komen. Het vel wordt dubbelgevouwen.

Stap 5

Plooi de vier hoeken samen zodat ze een komvorm vormen, op dezelfde manier als bij de eerste vouw. Dit vormt één passende hoek waarbij alle vier de hoeken netjes in elkaar zijn gestopt. Strijk de hoek glad zodat het vel nu een vierkante vorm heeft.

Stap 6

Neem het uiteinde met de passende hoeken en vouw in drieën. Hierdoor worden de passende hoeken volledig verborgen en ontstaat een lang, smal gevouwen vel.

Stap 7

Begin met het "volumineuze" uiteinde van de plaat, waar de passende hoeken zich bevinden. Vouw het vel in derde of vierde deel, afhankelijk van de grootte van je vel. Merk op dat de pashoeken niet meer zichtbaar zijn en dat het laken hetzelfde uiterlijk heeft als dat van een gevouwen vlakke plaat.

2 Sta op om te vouwen

Als je kleding rechtstreeks uit de droger of een wasmand vouwt, heb je voor deze techniek niet tot het einde een plat oppervlak nodig. Hoewel vergelijkbaar met de eerste techniek, wordt het grootste deel van de techniek staand uitgevoerd.

  1. Houd het laken in staande positie zo vast dat de verkeerde kant van u af is gericht.
  2. Pak de tegenovergestelde hoeken van de lange zijde.
  3. Steek elke hand in deze passende hoeken.
  4. Je wilt het vel vouwen door de ene hand over de andere te brengen, zodat de twee nu over één hand liggen.
  5. Glijd met je vrije hand langs het hangende gedeelte van het laken en pak de volgende vrije hoek op.
  6. Plooi deze derde hoek binnen de eerste twee hoeken zodat ze deze bedekken.
  7. Gebruik je vrije hand, pak de overgebleven hoek vast en stop deze in de andere drie hoeken.
  8. Maak de randen recht en plaats het vel op een vlakke ondergrond.
  9. Vouw het vel in de lengte in drieën. Hierdoor wordt het laken netjes opgevouwen, zodat de gemonteerde uiteinden niet zichtbaar zijn.
  10. Vouw het vel in derde of vierde deel, afhankelijk van het velformaat.

3 Eenvoudige verscholen hoeken

Deze techniek is eenvoudig en vereist geen manoeuvreren van hoek tot hoek.

  1. Leg het hoeslaken op een tafel of plat oppervlak met de elastische randen naar boven gericht. Het laken krijgt een ovale uitstraling door de passende hoeken.
  2. Vouw het vel horizontaal over zichzelf. Dit betekent dat je de bovenkant van het laken over de onderkant vouwt.
  3. Neem de bovenste hoek van het laken en stop het in de onderste hoek. Strijk rimpels glad en laat eventuele opgevangen lucht ontsnappen.
  4. Plooi de verzamelde rand van het vel naar binnen om een strakke lijn langs de zijkant van de vouw te creëren.
  5. Herhaal stap 3 met de resterende hoek. Zorg ervoor dat je hem naar binnen stopt en de plooirand gladstrijkt, zoals je deed in stap 4.
  6. Vouw het vel in de lengte en strijk de hoeken glad. Steek nogmaals de bovenste hoek in de onderste hoek en herhaal met de resterende hoek.
  7. Vouw het vel dubbel en vouw desgewenst nog een keer.

Tips voor eenvoudiger vouwen

Er zijn een paar tips die u zullen helpen het proces van het vouwen van een hoeslaken eenvoudiger te maken.

Houd de vellen glad

Zorg ervoor dat u het laken tussen elke vouw voortdurend gladstrijkt, zodat eventuele opgevangen lucht vrijkomt en eventuele kreukels of dikke vormen worden verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de velplooien plat tegen elkaar rusten.

Kleinere maten zijn gemakkelijker op te vouwen

Een dubbel vel zal gemakkelijker te vouwen zijn dan een kingsize vel, omdat er minder materiaal is. U wilt voor elke techniek dezelfde reeks stappen volgen, ongeacht het velformaat.

Begin opnieuw wanneer dat nodig is

Als je merkt dat je in de war raakt of niet in staat bent om de uiteinden volgens de instructies in te stoppen, raak dan niet in paniek. Ontwar het laken en begin opnieuw, waarbij u elke stap langzaam neemt. Het kan meer dan één keer duren om een techniek te leren, maar als u dat eenmaal doet, kunt u deze de volgende keer dat u de was doet, gemakkelijk opnieuw uitvoeren.

Opvouwen uit de droger

Het is het beste om de lakens te vouwen zodra ze uit de droger komen, omdat je dan minder kreukels zult hebben en het gemakkelijker zal zijn om de gewenste resultaten te krijgen.

Probeer alle drie de technieken

Misschien wil je alle drie de technieken proberen om te bepalen welke het beste voor jou werkt.

Wasklusjes gemakkelijk maken

Al deze technieken bieden je een geweldige manier om de frustratie te verminderen die vaak gepaard gaat met het opvouwen van een hoeslaken. Door deze technieken te volgen, kunt u zien hoe eenvoudig het is om een hoeslaken geschikt te maken voor stapelen met gevouwen vlakke vellen.

Aanbevolen: