11 gratis peuterspellen: de beste apps voor plezier onderweg

Inhoudsopgave:

11 gratis peuterspellen: de beste apps voor plezier onderweg
11 gratis peuterspellen: de beste apps voor plezier onderweg
Anonim
Peutermeisje met behulp van een smartphone
Peutermeisje met behulp van een smartphone

Kinderen betreden tegenwoordig de wereld van de technologie eerder dan ooit tevoren, en het is niet ongebruikelijk dat peuters verschillende onderwijsconcepten via een scherm verkennen. Niet alle peuterspellen en -apps zijn op dezelfde manier gemaakt, en sommige spellen zijn gunstiger voor peuters dan andere. Deze gratis peuterspellen zijn leerzaam en leuk.

Gratis spelletjes voor peuters die zich richten op leren en academici

Een gratis app die is ontworpen voor peuters en die zich richt op de academische basisvaardigheden, is een app die alle ouders willen downloaden op telefoons en iPads. Het is moeilijk om je schuldig te voelen als je je jonge kind schermtijd geeft terwijl hij/zij actief zoveel belangrijke educatieve lessen leert.

Speel PBS Kids

Peuters vergezellen hun favoriete PBS-personages op een leertraject waarin alles aan de orde komt, van elementaire letterherkenning tot vroege wiskundige concepten zoals leervormen. Hoewel sommige onderdelen zijn afgestemd op de voorschoolse en vroege leerjaren, is er in deze app genoeg te doen voor peuters.

Eerste Woorden Sampler

First Words Sampler is zo'n boeiend spel dat peuters zullen vergeten dat ze tijdens het spelen ook serieus iets leren. Het begrijpen van de klanken dient als fundamentele bouwsteen voor uitgebreidere en uitdagendere alfabetiseringsvaardigheden, dus neem een voorsprong op dit onderwerp met deze app vol games.

Kleine sterren peuterschool

Je kleine ster zal snel op weg zijn naar de beste van de klas met deze pakkende app die helemaal draait om voorschools onderwijs. Peuters hebben de missie om de juiste letter of vorm te vinden, en als ze de vaardigheid onder de knie hebben, verdienen ze een virtuele sticker. Kinderen zullen vertrouwen krijgen in de vroege geletterdheid en beginnen met wiskundig conceptueel leren, en ze zullen meer dan bereid zijn om te spelen als dit betekent dat ze een sticker moeten ontvangen. Iedereen weet dat kleine kinderen dol zijn op stickers.

Schattig klein meisje spelen met smartphone
Schattig klein meisje spelen met smartphone

Goedheidsvormen

Vormen, kleuren en patronen oh my! Goodness Shapes moedigt peuters aan om te werken aan het sorteren, matchen en identificeren van vormen door middel van eenvoudige, interactieve spelletjes. De beelden zijn niet afleidend of overweldigend, en de concepten zijn eenvoudig genoeg voor peuters vanaf twee jaar om er zelfstandig mee te communiceren.

Gratis spelletjes voor peuters die zich richten op emoties en welzijn

Leren voor jongeren gaat veel verder dan het identificeren van letters, cijfers en vormen. Peuters beginnen menselijke emoties te verkennen, zowel die van henzelf als die van anderen. Hoewel het zeker van cruciaal belang is om dit onderdeel op authentieke wijze aan te leren, zijn er een paar opmerkelijke apps op de markt die kinderen ondersteunen die er klaar voor zijn om deze vaardigheid te leren.

Peek-a-Zoo

Peek-a-Zoo is een leuk spel voor kleine kinderen dat een beetje lijkt op het iconische spel Guess Who? Er verschijnen verschillende dieren op het scherm en kinderen moeten raden wat het dier is. Hoewel er veel inleidend leren zal plaatsvinden over het dierenrijk, vindt er ook veel sociaal-emotionele identificatie en associatie plaats met de app. In één spel kunnen kinderen de emotie identificeren die het dier vertoont op basis van de actie die het uitvoert. Wat een leuke en creatieve manier om jonge kinderen te helpen gemeenschappelijke kenmerken en eigenschappen van emoties te herkennen.

Adem, denk na, doe met sesam

Je zult niet fout gaan met een Sesamstraat-app, want dit populaire programma is volledig synoniem met peuters. Met Breathe, Think, Do With Sesame kunnen peuters hun kleine monstervriendje helpen zijn emoties te ordenen, zijn gevoelens te verwerken en te leren kalmeren. Kinderen laten bubbels knallen om hun monster richting zen te leiden, leren zinnetjes die verband houden met probleemoplossing en actieve emotionele planning, en leren diep adem te halen als ze zich van streek voelen. De app bevat een sectie speciaal voor ouders die werken aan het navigeren door de dagelijkse uitdagingen die verband houden met kinderen en emoties. Laat het aan Sesame Workshop over om emotionele problemen bij jongeren op te lossen.

Babyjongen met behulp van slimme telefoon met zus op de bank
Babyjongen met behulp van slimme telefoon met zus op de bank

Kalm

Calm functioneert als een zelfverzachtende app voor alle geesten, inclusief de geesten van jonge, zich ontwikkelende kinderen die net leren hun innerlijke zelf te reguleren. Kinderen verwerven gemakkelijk meditatievaardigheden voor beginners die ze later in hun leven kunnen toepassen op stressvolle situaties. De app bevat een functie 'slaapverhalen' waarmee kinderen beter en gemakkelijker in slaap vallen door het vertellen van verhalen. Er is ook een sectie genaamd Kids Calm, die puur gewijd is aan rustige peuters. Het hele gezin kan deze app gebruiken, omdat er voor elke ontwikkelingsfase iets te vinden is. Een app die voor iedereen geldt en niets kost is zeker het onderzoeken waard.

Creatieve apps om kleine geesten te laten groeien

Kleine hersenen zijn bedraad voor creativiteit en verbeeldingskracht. Deze gratis en leuke apps zijn bedoeld om de artistieke verkenning te verbeteren en je kleine Picasso aan te moedigen zijn creativiteit zo ver mogelijk uit te breiden, wat bewijst dat je niet altijd verf en papier nodig hebt om een beginnend kunstenaar te zijn.

Muzikale ik

Musical Me viert muziek voor jongeren. Peuters leren ritme, noten en toonhoogte kennen via deze gratis, interactieve app. Kinderen zullen betrokken blijven bij Mozzarella de Muis terwijl hij door vijf verschillende activiteiten dwa alt rond de wondere wereld van muziek.

Kinderarts: Tandarts

Kinderen kunnen een dag lang tandarts zijn voor schattig geanimeerde dieren in deze app. Hoewel een bezoek aan een echte tandarts voor kleine kinderen intimiderend kan zijn, zal deze app die angstige angsten helpen onderdrukken. Kinderen gebruiken hun verbeeldingskracht om dieren virtueel te behandelen, terwijl ze andere belangrijke vaardigheden aanscherpen, zoals fijne motoriek en visuele perceptie.

PicsArt voor kinderen

PicsArt moedigt kinderen aan om te krabbelen, tekenen en te werken met leuke en gekke scènes die de app biedt. Ze gebruiken vormen, eenvoudige afbeeldingen, kleuren en meer om scènes te creëren waar ze trots op kunnen zijn. Oudere peuters kunnen vormen invullen met een aanraking van een vinger, en de app groeit mee met uw kind. Naarmate ze kleuters en kinderen in de basisschoolleeftijd worden, kunnen ze nog steeds deze uitstekende teken-app gebruiken en de basisbeginselen van illustratie uitbreiden om ingewikkeldere ontwerpen te maken.

Broer en zus liggen naar telefoons te kijken
Broer en zus liggen naar telefoons te kijken

Go Noodle

Peuters moeten veel bewegen. Ouders zijn misschien van mening dat games en apps jongeren ervan weerhouden actief te blijven, maar een paar games en apps moedigen peuters juist aan om te bewegen, te schudden en deel te nemen aan fantasiebewegingen en spel. Go Noodle is een populaire gratis app die zowel door leerkrachten als ouders wordt gebruikt. Het helpt bij het creatieve bewegingsspel op gekke liedjes. Als de choreografie zich boven het hoofd van je peuter bevindt, is dat geen probleem. Hij of zij kan nog steeds rondspringen en eraan werken om de wiebels eruit te krijgen.

Peuters en schermtijd

Hoewel deze gratis games en apps de moeite waard zijn om te bekijken, moet je er rekening mee houden dat schermgebaseerd leren voor elk ouder kind geen vervanging is voor persoonlijk leren of praktijkgericht leren. Games en apps moeten andere leermethoden aanvullen, vooral als het om peuters gaat. Zorg er bovendien voor dat u de schermtijd meet die u uw kind toestaat. Het is waar dat deze games en apps enorm veel waarde hebben, maar als het om kinderen en schermen gaat, kun je eigenlijk te veel van het goede hebben. Werk spaarzaam met schermgerichte activiteiten in het schema van uw kind, en vergeet niet om het leerproces in evenwicht te brengen met andere belangrijke manieren van ontdekken en groeien.

Aanbevolen: