Debat over het slaan van kinderen

Inhoudsopgave:

Debat over het slaan van kinderen
Debat over het slaan van kinderen
Anonim
Moeder die een dochter uitscheldt
Moeder die een dochter uitscheldt

Als je je kind op de juiste manier disciplineert, kan je hoofd ervan gaan tollen. Als kind kreeg je misschien net een pak slaag, maar nu is spanking een veelbesproken onderwerp geworden. Hoewel er enkele deskundigen zijn die het gebruik van slaan ondersteunen, zijn anderen van mening dat slaan het zelfrespect en de groei van een kind kan schaden. Ontdek de verschillende voor- en nadelen van slaan door te kijken naar onderzoek en meningen van experts.

Moderne controverse over lijfstraffen

In de afgelopen decennia hebben experts op verschillende terreinen kritisch gekeken naar het gebruik van slaan als straf. Naarmate er meer informatie wordt verzameld over de psychologische en emotionele ontwikkeling van een kind, komt het gebruik van fysieke straffen om een kind te trainen steeds vaker onder vuur te liggen. Slaan is een van de grootste bronnen van discussie als het gaat om de politiek van ouderschap. Er is veel controverse over de vraag of het slaan van een kind aanvaardbaar is als discipline, waarbij sommige ouders achter deze methode staan en anderen resoluut tegen de praktijk ervan pleiten. Zowel Californië als Massachusetts hebben zonder succes geprobeerd wetsvoorstellen aan te nemen die slaan als een vorm van discipline zouden verbieden en het voor ouders illegaal zouden maken om hun kinderen fysieke straffen op te leggen. Er moet ook worden opgemerkt dat peddelen op scholen nog steeds legaal is in 19 staten.

Voor- en nadelen van slaan

Om het debat dat gaande is over het slaan van kinderen versus het niet slaan van kinderen echt te begrijpen, is het belangrijk om naar beide kanten van het argument te kijken. Degenen die tegen slaan kunnen wijzen op wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat slaan tot trauma kan leiden, agressief gedrag kan veroorzaken of zelfs de mensenrechten kan schenden. Deskundigen aan de kant van het argument dat voorstander is van slaan, maken echter ook gebruik van onderzoek om aan te tonen hoe dit een effectieve laatste redmiddel-methode kan zijn, helpt bij het vestigen van respect en wangedrag associeert met een negatieve stimulans. Bekijk beide kanten voordat je beslist waar je staat in het debat.

Nadelen van slaan

Veel familiebelangengroepen, psychologen en andere gezondheidswerkers beschouwen slaan als ongepast en raden het gebruik ervan af. Slaan kan niet alleen fysieke schade toebrengen aan een kind, maar het kan ook blijvende gevolgen hebben.

Fysieke discipline en agressie

Een onderzoek in Academic Pediatrics uit 2017 toonde aan dat ouders die fysieke discipline toepassen op hun jongere kinderen, vaker agressief gedrag van hun kinderen rapporteerden. De onderzoekers ontdekten dat kinderen 2,8% meer kans hadden om met dingen te slaan, te schoppen of te gooien als hun ouders slaan gebruikten om hun gedrag te corrigeren. Er wordt ook opgemerkt dat dit onderzoek werd uitgevoerd door ouders die niet-agressieve spanking gebruikten. Degenen van wie werd vermoed dat ze overdreven krachtig waren, tot op het punt van misbruik aan toe, werden uitgesloten. De logica achter de toename van fysiek geweld is dat fysiek geweld wordt gebruikt om te straffen, dus het kind leert dit geweld en gebruikt het als een manier om zichzelf en zijn ongenoegen te uiten.

Spanken is niet effectief

Er zijn verschillende onderzoeken geweest waarin spanking werd vergeleken met andere vormen van straf, waaruit bleek dat het zinloos was. In haar artikel Spanking and Child Development: We Know Enough Now to Stop Hitting Our Children wijst Elizabeth Gershoff op verschillende onderzoeken die de ineffectiviteit van spanking aantonen in vergelijking met een time-out. Ze merkte ook op dat zelfs op de lange termijn vaker slaan gepaard ging met minder gehoor geven aan de eisen van de ouders. Gershoff toonde aan dat de reden dat slaan zo ineffectief is, te wijten is aan het feit dat het niet kan voldoen aan de criteria van consistent, onmiddellijk en op het moment van het gedrag. Veel ouders zullen hun kind niet elke keer een pak slaag geven als het zich misdraagt, waar het ook is. Dit zou niet alleen beledigend zijn, maar veel mensen zullen een kind ook buitenshuis niet slaan.

Schendt de mensenrechten

Als mensen hebben individuen het recht om niet fysiek aangevallen te worden. Veel professionals stellen dat dit zich ook tot kinderen zou moeten uitstrekken. Gershoff wijst erop hoe billenkoek feitelijk de mensenrechten van een kind schendt volgens artikel 19 van de Bescherming tegen misbruik en verwaarlozing. Dit artikel laat zien hoe alle vormen van geweld hieronder vallen, zelfs ‘slaan door ouders’. Noam Shpancer Ph. D. bevordert dit ook door te onderzoeken hoe slaan een moreel debat wordt. Hij stelt dat alle individuen beschermd zijn tegen fysiek geweld, zelfs criminelen, en dat dit zich dus niet zou moeten uitstrekken tot kwetsbare kinderen.

Beïnvloedt de ontwikkeling van de hersenen

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband bestaat tussen fysieke discipline en de hersenen van kinderen. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat slaan de grijze massa in de hersenen van kinderen daadwerkelijk kan veranderen of verkleinen. Bovendien kan de giftige stress die wordt veroorzaakt door fysieke discipline de ontwikkeling van de hersenen van kinderen daadwerkelijk veranderen.

Voordelen van slaan

Als je naar het onderzoek kijkt, kan het moeilijk zijn om niet te begrijpen waarom spanking een veelbesproken onderwerp is geworden door zowel ouders als professionals. Hoewel er professionals zijn die wijzen op de negatieve kanten van slaan, zijn er ook mensen die kijken naar hoe spanking effectief kan worden gebruikt om een kind te disciplineren.

Straft effectief gedrag

Slaan heeft niet alleen een lange geschiedenis van effectiviteit, maar er zijn verschillende professionals die erop wijzen dat wanneer slaan op de juiste manier wordt gebruikt, het een effectief strafmiddel kan zijn. Klinisch psycholoog Jared Pingleton stelt dat wanneer slaan binnen de juiste richtlijnen wordt gebruikt, het effectief kan zijn. Ook stelt hij dat je rekening moet houden met de leeftijd van het kind en de gepleegde daad. Bovendien moet het gemotiveerd worden door discipline uit liefde, in plaats van strikt te straffen. Daarom moet voorafgaand aan het slaan een duidelijke waarschuwing worden gegeven, samen met een discussie over waarom het gedrag ongewenst is, zodat het kind van de ervaring kan leren.

Werkt als laatste redmiddel

Time-outs werken niet? Sommige onderzoekers zeggen dat het geven van een paar dreunen met open handen of een niet-beledigende pak slaag effectief kan zijn. Bij kinderen die opstandig zijn of een time-out weigeren, kan het koppelen ervan aan niet-misbruik slaan een manier zijn om ze te laten samenwerken en van de ervaring te leren. Dit kan hen helpen te begrijpen waarom het gedrag ongewenst was. Deze onderzoekers wezen er ook op dat spanking op de eerste plaats staat onder de disciplinaire maatregelen om samen te werken met niet-fysieke vormen van straf.

Zorgt voor respect

Veel voorstanders van slaan zeggen dat slaan helpt om respect voor ouders te kweken. Volgens Domenick J. Maglio van In-Charge Parenting (181) helpt het slaan van billenkoek tegenwoordig om respect te kweken door macht te tonen binnen een gezin. De negatieve prikkel van het slaan werkt om het gedrag te remmen en kinderen te laten zien dat ouders de leiding hebben. Dit draagt bij aan het versterken van het respect voor andere gezagsdragers, maar ook voor politieagenten. Maglio stelt verder dat kinderen het ongewenste gedrag associëren met de prikkel van een pak slaag, waardoor ze met het gedrag stoppen.

Alternatieve methoden voor discipline

Sommige ouders kunnen hun toevlucht nemen tot het slaan van kinderen omdat ze op die manier gedisciplineerd zijn, ze geen andere methode kennen of uit frustratie of woede. Voor deze ouders zijn er veel manieren om effectief te disciplineren zonder fysieke straffen. Alternatieven voor slaan zijn onder meer:

  • Time-out of tijdelijke isolatie
  • Het gedrag negeren wanneer dat gepast is (d.w.z. zeuren)
  • Verlies van privileges
  • Extra klusjes doen
  • Geconfronteerd worden met natuurlijke gevolgen of vergelding voor daden
  • Verbale berisping
  • Gedragscontrolelijsten
Jong kind zit in de hoek als straf
Jong kind zit in de hoek als straf

Positieve versterking

Of je nu kiest voor slaan of niet, het is ook uiterst belangrijk om positieve bekrachtiging te gebruiken. Wanneer u uw kinderen betrapt op het maken van de juiste keuzes, prijs en moedig ze dan aan. Maak er een gewoonte van om quality time met uw kind door te brengen en hem of haar aan te moedigen in de dingen die hij/zij goed doet. Het afdwingen van het positieve gedrag dat een kind vertoont, is vaak de beste manier om negatief gedrag te verminderen voordat het zich voordoet.

Gedachten achter slaan

Spanking is een veelbesproken onderwerp dat gedegen onderzoek en bronnen biedt voor beide kanten van het onderwerp. Daarom, welke keuze u ook maakt als ouder om uw kind te disciplineren, zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en ervoor zorgt dat dit de beste route voor u is. En onthoud dat positieve bekrachtiging van het gedrag dat je wilt zien een grote bijdrage kan leveren aan je opstandige peuter.

Aanbevolen: