20 van onze favoriete zwarte bedrijven om te winkelen

Inhoudsopgave:

20 van onze favoriete zwarte bedrijven om te winkelen
20 van onze favoriete zwarte bedrijven om te winkelen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De vele culturele bijdragen die de zwarte gemeenschap door de geschiedenis heen heeft geleverd, verdienen het om het hele jaar door gevierd te worden, en een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om dit te doen is door bedrijven van zwarte handen te steunen. Er zijn ruim twee miljoen bedrijven in zwarte handen in de Verenigde Staten, maar ondanks de gestage groei van de afgelopen jaren, profiteren deze bedrijven van minder dan 1% van de gerapporteerde landelijke bruto-omzet van $2 biljoen.

De uitdrukking "stemmen met je dollar" komt in me op. Elke keer dat u uw zuurverdiende geld uitgeeft, stuurt u een bericht over het soort wereld waarin u wilt leven en het soort mensen en industrieën dat u wilt ondersteunen. Hier zijn 20 bedrijven in zwarte handen waar we deze maand en daarna graag winkelen. (Pro-tip: maak een bladwijzer van deze pagina zodat u deze altijd kunt raadplegen als u wat extra geld in uw digitale portemonnee heeft staan!)

Afbeelding
Afbeelding

Fenty schoonheid

Afbeelding
Afbeelding

Rihanna bracht het concept van een schoonheidslijn van beroemdheden naar nieuwe hoogten toen ze Fenty Beauty in 2017 lanceerde. Met een indrukwekkende 59 tinten foundation die passen bij indrukwekkend brede huidtinten, schopte Fenty de deur van inclusiviteit open in de make-upindustrie, waardoor zelfs meer gevestigde merken werden geïnspireerd om de diversiteit van hun eigen productformuleringen en marketingstrategieën te heroverwegen. Tegenwoordig is het aanbod van Fenty uitgebreid met een huidverzorgingscollectie en een eau de parfum voor alle geslachten. Mijn favoriet is de Gloss Bomb Universal Lip Luminizer in $weet Mouth.

Afbeelding
Afbeelding

Pat McGrath Labs

Afbeelding
Afbeelding

Als Rihanna het spel veranderde, heeft Pat McGrath de sport uitgevonden. Dame McGrath is de meest invloedrijke visagiste van onze tijd (en de allereerste die de DBE-titel heeft gekregen). In haar 25 jaar in de schoonheidsindustrie heeft ze een aantal van de meest iconische catwalk- en printlooks uit de geschiedenis gecreëerd, waarbij de nadruk ligt op drama en speelsheid. en theatraliteit in haar ontwerpen. Hoewel ze sinds eind jaren negentig aan make-uplijnen heeft meegewerkt, duurde het tot 2015 voordat McGrath haar gelijknamige merk lanceerde. Het was maar één product – het GOLD 001-pigment – maar het brak het internet. Een hele verzameling volgde en in 2019 was Pat McGrath Labs een bedrijf van $ 1 miljard geworden.

Afbeelding
Afbeelding

Carol's dochter

Afbeelding
Afbeelding

Natuurlijke producten voor persoonlijke verzorging, met liefde gemaakt sinds 1993: dat is het verhaal van Carol's Daughter. Natuurlijk is er veel veranderd sinds die begindagen, namelijk dat het astronomische succes van het bedrijf onder meer heeft geleid tot een Oprah-keurmerk en hun opname in het Smithsonian National Museum of African American History and Culture voor hun bijdragen aan de renaissance van natuurlijke haarverzorging. Maar in de kern is Carol's Daughter nog steeds toegewijd aan hun oorspronkelijke doel om hun klanten producten van de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden met behulp van de meest zorgvuldig geselecteerde ingrediënten op aarde. Of je haar nu het strakste 4-c-haar is of fijn en steil, Carol's Daughter heeft een formule voor je.

Afbeelding
Afbeelding

OUI De mensen

Afbeelding
Afbeelding

OUI the People is een scheerverzorgingsmerk voor de 21e eeuw. Met de nadruk op duurzaamheid zijn de producten van OUI geformuleerd zonder het gebruik van synthetische stoffen, geurstoffen, parabenen of ftalaten, en hun verpakkingen zijn 100% recyclebaar of navulbaar. Hun bekroonde veiligheidsscheermes is gemaakt van verzwaard roestvrij staal en de koudgesmede mesjes blijven langer scherp. Dit zorgt voor een gelukkiger planeet en een gelukkiger, scheerbrandvrije huid. Zorg ervoor dat je het Cheat Sheet Resurfacing Body Serum eens bekijkt, dat de Cosmopolitan's Holy Grail Beauty Award 2022 heeft gewonnen.

Afbeelding
Afbeelding

Wees geworteld

Afbeelding
Afbeelding

Toen Jasmin Foster als inkoper voor Target werkte, keek ze rond in hun designtijdschriften, planners en huishoudelijke artikelen en merkte dat er iets ontbrak: zij. Daarom wilde ze een merk creëren dat de cultuur en schoonheid van gekleurde vrouwen zou weerspiegelen en in 2020 werd Be Rooted geboren. Met hun kleurrijke briefpapier, pennen en potloden versierd met bevestigende woorden en cadeaus die vieren en inspireren, schoot Be Rooted naar succes. Het werd zelfs uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke bedrijven van Time Magazine in 2022!

Afbeelding
Afbeelding

Goodee

Afbeelding
Afbeelding

In het midden van het Venn-diagram van uitstekend ontwerp en verantwoorde impact vind je Goodee. Dit bedrijf beheert hun aanbod rechtstreeks van ambachtslieden over de hele wereld en zorgt ervoor dat een maximaal winstbedrag terugkomt bij de mensen die de goederen hebben gemaakt. Het is een marktplaats voor smaakmakers waar je prachtig tuingereedschap vindt dat de armoede in de wereld helpt terugdringen, ultrastijlvolle decoraties gemaakt van gerecyclede materialen en bad- en lichaamsproducten die gemarginaliseerde gemeenschappen ondersteunen.

Afbeelding
Afbeelding

EleVen van Venus Williams

Afbeelding
Afbeelding

Wie ter wereld zou je het meest vertrouwen om leiding te geven aan een merk van extreem chique, zeer functionele sportkleding? Als jouw antwoord Venus Williams is, heb je geluk! EleVen van Venus Williams combineert stijl en inhoud in een collectie activewear en athleisure die zowel op als buiten het veld werkt. Met een focus op leuke kleuren en patronen, flatterende snitten en vooruitstrevende stoffen, halen deze stukken je uit je versleten workout-T-shirt en sweats naar een echt performance-ensemble.

Afbeelding
Afbeelding

Edloe Finch

Afbeelding
Afbeelding

Man-en-vrouw-duo Darryl en Jessica Sharpton gaven hun respectievelijke spraakmakende carrières op om hun energie te steken in het meubelpassieproject Edloe Finch. Geïnspireerd door de strakke lijnen en rijke kleuren van het moderne design uit het midden van de eeuw, hebben de stukken van Edloe Finch een tijdloosheid die past bij een verscheidenheid aan esthetiek. Het beste van alles is dat hun direct-to-consumer-aanpak hen in staat heeft gesteld de kosten laag te houden. (Kijk eens naar de prachtige Park-fauteuil in luxueuze fluwelen kleuren!)

Afbeelding
Afbeelding

Neem deel aan voedsel

Afbeelding
Afbeelding

Koekjes, cake en brownies zijn een kinderrecht, maar als je kind voedselallergieën heeft, is het niet zo gemakkelijk voor hem om van zulke lekkernijen te genieten met de roekeloze overgave waar hij recht op zou moeten hebben. Dat is waar Partake Foods in beeld komt. Elk product dat ze aanbieden - van chocoladekoekjes tot confetti-pannenkoekmix - is vrij van de negen meest voorkomende allergenen: tarwe, melk, vis, eieren, pinda's, noten, sesam, soja en schaaldieren.. Maar hier is de kicker: ze smaken echt goed! Partake is te zien geweest op CNN, CBS News, in Forbes, Dwell, The Kitchn en Delish. En niet alleen creëren ze een meer inclusieve snacktijd met hun allergievriendelijke lekkernijen, maar het bedrijf doneert ook een deel van hun opbrengst aan de strijd tegen voedselonzekerheid. Dat is lief.

Afbeelding
Afbeelding

Zilver en Riley

Afbeelding
Afbeelding

Silver & Riley is een premium merk voor lederwaren, opgericht door de zelfbenoemde 'wereldburger' Lola Banjo in 2019. Deze handtassen, bakken en portemonnees zijn gebouwd door meestervakmensen in Italië van rijk gepigmenteerd volnerf leer. gemaakt om de tand des tijds te doorstaan, zowel qua duurzaamheid als qua stijl. Bovendien gaat 5% van elke verkoop naar een programma dat vrouwelijke ondernemers helpt hun kleine bedrijven te starten, te laten groeien en op te schalen!

Afbeelding
Afbeelding

Dertien Lune

Afbeelding
Afbeelding

Diversiteit is iets moois. Dat is de boodschap die ten grondslag ligt aan Thirteen Lune, een e-commerce toevluchtsoord voor door Black en Brown opgerichte beautymerken. De website is een one-stop-shop voor mensen van alle kleuren om hun geld op hun mond te leggen. Thirteen Lune wordt geleid door een ‘90/10-regel’ die voorschrijft dat 90% van de merken op de website door BIPOC zijn opgericht, terwijl de rest bedrijven zijn die ‘een voorbeeld zijn van bondgenootschap om betekenisvolle veranderingen teweeg te brengen die verder gaan dan schoonheid.’

Afbeelding
Afbeelding

54kibo

Afbeelding
Afbeelding

De 54 landen van Afrika herbergen ruim 1,2 miljard mensen en duizenden unieke, levendige tribale culturen. De hoogste top van het continent is de Kibo, die als een besneeuwde kroon bovenop de Kilimanjaro ligt. Deze twee feiten vormen de inspiratie achter de naam 54kibo, een online marktplaats die hedendaags, luxe Afrikaans design aan de wereld brengt. Het decor dat op 54kibo wordt getoond, is het creatieve resultaat van de arbeid van meer dan 50 prachtige ontwerpers. Prachtige verlichtingsarmaturen met kralen, geometrische handgemaakte tapijten en kunstafdrukken zijn slechts enkele van de aanbiedingen van de site. Persoonlijk heb ik dit Zuid-Afrikaanse sierkussen op het oog.

Afbeelding
Afbeelding

Piek + Dal

Afbeelding
Afbeelding

In de steeds groter wordende markt voor kruidensupplementen is Peak + Valley opmerkelijk omdat het wordt geleid door een echte neurowetenschappelijk onderzoeker, Nadine Joseph. Haar mengsels van adaptogenen – kruiden, wortels en paddenstoelen die al eeuwenlang in de Ayurveda en de Traditionele Chinese Geneeskunde worden gebruikt, en de laatste tijd nogal levendig zijn geworden hier in het Westen – zijn een klasse apart vanwege het simpele feit dat Joseph ernaar streeft om haar ingrediënten zo rechtstreeks mogelijk bij de bronnen betrekken. Transparantie van de toeleveringsketen! Wat een concept! De collectie adaptogene poeders van Peak + Valley ondersteunt de gezondheid van de hersenen, de huid en de slaap en bevat geen synthetische vulstoffen, geen suikers of zoetstoffen van welke aard dan ook, en geen kunstmatige kleurstoffen.

Afbeelding
Afbeelding

Golde

Afbeelding
Afbeelding

Golde's superfood latte-mixen en wellness-elixers zijn een gemakkelijke (en heerlijke) manier om ingrediënten die goed voor je zijn, lepel voor lepel in je dagelijkse routine op te nemen. Richt u op de gezondheid van uw darmen, verbeter uw huidverzorgingsprogramma van binnenuit of versla stress en traagheid. Wat je ook nodig hebt, Golde heeft een 100% veganistische, dierproefvrije mix voor je.

Afbeelding
Afbeelding

Scotch Porter

Afbeelding
Afbeelding

Kwaliteit, betaalbare zelfzorg- en verzorgingsproducten voor mannen is het enige wat Scotch Porter doet, en dat doen ze heel goed. Van een alles-wat-je-maar-de-snorharen baardverzorgingscollectie tot huidverzorgings- en haarverzorgingsbundels, het aanbod van Scotch Porter is sinds de oprichting van het bedrijf in 2015 uitgegroeid tot een loyale en uitbundige klantenbasis. Het doel van oprichter en CEO Calvin Quallis was om mannen een ruimte om producten te vinden waardoor ze er op hun best uitzien en zich op hun best voelen, en op basis van de duizenden vijfsterrenrecensies zou ik zeggen dat hij daarin is geslaagd.

Afbeelding
Afbeelding

Ruby Love

Afbeelding
Afbeelding

Menstruatie mag iemands leven niet in de wacht zetten en Ruby Love gelooft dat een menstruatiedag net als elke andere dag kan zijn! Hun lijn ondergoed, activewear en badkleding is voorzien van technologie waarvoor patent is aangevraagd en die vijf lagen ultra-absorberende materialen gebruikt om vocht af te voeren en de drager urenlang comfortabel te houden. Het doel is een veilige, lekvrije bescherming die veilig is voor mens en planeet. Ruby Love biedt zelfs een maandabonnementspakket aan vol slipjes, zelfzorgartikelen en leuke verrassingen, bedoeld om de eerste menstruatie van een jong persoon iets minder ellendig te maken.

Afbeelding
Afbeelding

Ten Wilde

Afbeelding
Afbeelding

De prachtige sieraden van Ten Wilde zijn te zien in Vogue, Refinery 29, Essence en Glamour en met goede reden: het is puur goud. Letterlijk. Hun met goud gevulde, vergulde en massief gouden stukken zijn tijdloos en toch actueel. Natuurlijk ben ik een voorstander van hun Zodiac-hangerkettingen, maar de collecties variëren in stijl van klassiek en ingetogen tot stoer en trendy.

Afbeelding
Afbeelding

Grace Eleyae

Afbeelding
Afbeelding

De met zijde en satijn gevoerde accessoires van Grace Eleyae zijn zorgvuldig ontworpen om het haar te beschermen tegen overmatige wrijving en er schattig genoeg uit te zien om buitenshuis te dragen. Eleyae's eerste product, de Original Slap (satin-lined cap), lanceerde het allemaal en nu telt ze een grote verscheidenheid aan hoofddeksels in haar collectie, waaronder honkbalhoeden en fedora's met brede rand. Met meer dan 400.000 verkopen is ze geschreven in Vogue, Cosmopolitan en Marie Claire.

Afbeelding
Afbeelding

Linoto

Afbeelding
Afbeelding

100% linnen lakensets handgemaakt in de Verenigde Staten? Dat is de specialiteit van Linoto. Hun beddengoed heeft lovende kritieken gekregen vanwege de kwaliteit van de stof en de grote verscheidenheid aan beschikbare felle kleuren. Jason Evege richtte het bedrijf in 2007 op nadat de zoektocht naar betaalbare linnen lakens vruchteloos bleek. Niet alleen waren zijn bevindingen onbetaalbaar, maar Europese linnengoed had een doorlooptijd van weken tot maanden. Dus nam Evege, die een achtergrond heeft in modeontwerp, het heft in eigen handen. Hij kocht wat linnengoed, haalde de naaimachine tevoorschijn en Linoto was geboren. Als je op zoek bent naar hoogwaardige, Amerikaanse huishoudelijke artikelen, dan ben je bij Linoto aan het juiste adres.

Afbeelding
Afbeelding

Gesproken Vlammen

Afbeelding
Afbeelding

Wat als het dagelijkse ritueel van het aansteken van een geurkaars zou kunnen worden verheven tot een multi-zintuiglijke mindfulness-ervaring? Dat is precies wat oprichter Shavaun Christian wilde bereiken met haar bedrijf Spoken Flames. Haar lijn neemt de kalmerende aromatherapie van kaarsen en tilt deze naar een heel technisch niveau met behulp van augmented reality. De dubbele Woodwick-armaturen worden met de hand gegoten met behulp van een gepatenteerd, lang brandend kokoswasmengsel en hoogwaardige, ftalaatvrije essentiële oliën. Om het naar een hoger niveau van zelfzorg te tillen, open je eenvoudig de Instagram-app en scan je het deksel van de kaars met behulp van het Spoken Flames-filter. Als bij toverslag zal je kaars een opbeurende affirmatie of gedicht met je delen, plus een leuke visuele scène. Ga bij de woorden zitten terwijl je geniet van de geur en het geknetter, of deel het met een vriend om de dag op te fleuren.

Aanbevolen: