10 leuke & Gemakkelijke manieren om uw kinderen meer water te laten drinken

Inhoudsopgave:

10 leuke & Gemakkelijke manieren om uw kinderen meer water te laten drinken
10 leuke & Gemakkelijke manieren om uw kinderen meer water te laten drinken
Anonim

Laat uw kinderen slurpen met deze eenvoudige tips om ze meer water te laten drinken!

meisje zit aan tafel met een glas water, glimlachend in de camera
meisje zit aan tafel met een glas water, glimlachend in de camera

Water is de belangrijkste hulpbron ter wereld en zorgt ervoor dat ons lichaam elke dag goed blijft functioneren. Dit maakt voldoende waterverbruik tot een uiterst belangrijke taak.

Helaas voor ouders wordt water in de ogen van een kind meestal gezien als een behoorlijk saaie drank. Hoe zorg je ervoor dat kinderen water drinken? En ervoor zorgen dat ze er genoeg van drinken? Met deze tips kunt u helpen uw kinderen gezond en gehydrateerd te houden.

Eenvoudige ideeën om uw kinderen aan te moedigen water te drinken

Als je wilt dat kinderen meer water drinken, kun je deze alledaagse verfrissing aantrekkelijker maken. Hier zijn enkele praktische ideeën om uw kinderen water te laten drinken waar u zich allebei goed bij voelt.

Geef ze de spa-ervaring

Water is veel verleidelijker om te drinken als het er extra speciaal uitziet. Spa's zijn berucht vanwege het toevoegen van komkommer en citroen aan hun water om de huid van hun klanten te helpen revitaliseren. Bovendien is het een heerlijk verfrissend drankje! Waarom zou je niet hetzelfde doen voor je kinderen?

Maak elke ochtend luxe water in een grote kan en serveer dit heerlijke drankje de hele dag door. Het beste van alles is dat je creatief aan de slag kunt met je fruitige versieringen. Hier zijn enkele geweldige opties om te proberen:

  • Komkommer en citroen
  • Aardbei, citroen en basilicum
  • Grapefruit en rozemarijn
  • Mint en limoen
  • Sinaasappelen en bosbessen
  • Grapefruit, granaatappel en munt
Drinkwater voor meisjes doordrenkt met citroen en komkommer
Drinkwater voor meisjes doordrenkt met citroen en komkommer

Wees niet bang om ook met je eigen mengsels te experimenteren. Hebben we al gezegd dat dit ook een geweldige manier is om uw kinderen meer kleurrijke groenten en fruit in hun dieet te laten eten? Al deze groenten en fruit zijn rijk aan water en kinderen kunnen ze met hun water opeten.

Een paar tips voor het gebruik van geïnfuseerd water om uw kinderen aan te moedigen gehydrateerd te blijven:

  • Houd er rekening mee dat deze verkwikkende infusie slechts ongeveer een dag duurt, dus zorg ervoor dat ze klaar zijn voordat ze naar bed gaan.
  • Voor het beste resultaat laat je de smaken minimaal 30 minuten in het water trekken.
  • Vergeet niet het fruit, de groenten en de kruiden te wassen voordat je ze in de kan gooit.

Snelle tip

Als je het water aan peuters en kleuters schenkt, zorg er dan voor dat het fruit en de groenten op de juiste maat zijn gesneden om te voorkomen dat je per ongeluk verstikt.

Geef water wat pigment en pit

Alles is beter met een vleugje kleur! Als u geen gezin bent dat gewoonlijk vers fruit bij de hand heeft of als u eenvoudigweg niet de tijd heeft om dagelijks geïnfuseerd water te bereiden, overweeg dan om deze vruchten en kruiden in ijsblokjes te bevriezen.

Je kunt ook een scheutje kleurstof toevoegen om het extra leuk te maken! Laat uw kinderen bij elk glas water twee of drie blokjes uitkiezen om hun drankje te garneren.

Over het verkleden van een drankje gesproken: er is een reden waarom tropische dranken zo populair zijn! Pak een paraplu en palmboomdrankstokjes om aan hun glas toe te voegen. Deze kleine details kunnen drinkwater een stuk uitnodigender maken.

Moet weten

Dit is het meest geschikt voor oudere kinderen, omdat de ijsblokjes een verstikkingsrisico kunnen vormen voor kinderen van vier jaar en jonger.

Upgrade hun waterflessen en bekers

Wie wil er een saaie drank drinken uit een alledaagse verpakking? Upgrade het drinkgerei van uw kind om de ervaring spannender te maken! Wij houden van deze ideeën:

  • Zoek plastic bekers en bakjes met een regenboog aan kleuren, hun favoriete personages en zelfs wat glitters.
  • Ouders kunnen ook investeren in vinylstickers met de naam van hun kind om op hun eigen fles te plakken. Voeg een paar handige buigrietjes toe en je bent klaar! (Vermijd metalen rietjes bij kleine kinderen. Deze kunnen gevaarlijk zijn als ze rondrennen met hun drankjes.)
  • Als uw kinderen graag koud water drinken, kan een leuke geïsoleerde waterfles die het koud houdt, hen misschien aanmoedigen om meer te drinken. Bonus als het hun favoriete personages bevat!

Simuleer de sensatie van frisdrank

Het is kleurloos, smaakloos en textuurloos; het is geen wonder dat kinderen een hekel hebben aan drinkwater. Waarom maak je het niet wat pittiger en voeg je wat bubbels toe aan de mix? Een SodaStream bruiswatermaker kan een geweldige investering zijn voor gezinnen die proberen hun kinderen van frisdrank af te helpen.

Dit maakt het gemakkelijk om die tintelende belletjes en zelfs een paar smaken toe te voegen. Ze maken zelfs frisdrankdrankmixen, die doorgaans minder suiker bevatten dan frisdrank uit de winkel en ook geen aspartaam bevatten.

Integreer boeiende, op flessen gebaseerde ambachten en experimenten

Bowlingkegels, sensorische potjes en met snoep gevulde appels voor hun favoriete leraar - dit zijn slechts een druppel op de gloeiende plaat als het gaat om leuke waterflesknutsels waar uw kinderen van kunnen genieten! Als je je kinderen gemotiveerd wilt krijgen om meer water te drinken, zoek dan leuke activiteiten waarvoor de flessen nodig zijn.

Dit geeft hen een geweldige stimulans om deze gezonde drank te drinken, en het helpt bij recycling. Enkele andere waterflesambachten om uit te proberen zijn:

  • Muziekinstrumenten
  • Plantenbakken
  • Jetpack voor je kleine astronaut
  • Spaarvarken
  • Compostbak
Jongen en zus knutselen met flessen en bekers
Jongen en zus knutselen met flessen en bekers

Je kunt ook leuke wetenschappelijke experimenten opzetten met lege plastic flessen. Maak vuurwerk in een fles, bouw een flessenraket, maak een regenmeter en bouw zelfs een modellong! Deze kunnen dienen als opwindende leermogelijkheden die uw kinderen motiveren om de flessen leeg te maken die ze nodig hebben om de projecten te voltooien.

Beperk de opties in huis

Uit het oog, uit het hart, zoals ze altijd zeggen! Als uw kind andere, aantrekkelijkere opties ziet, zal het waarschijnlijk altijd ruzie blijven maken als het om drinkwater gaat. Als je wilt dat je kinderen op een beter drankpad terechtkomen, wees dan een goed rolmodel en ga met hen mee op deze zoektocht. Als je niet zonder frisdrank kunt leven, beschouw dit dan als een beloning voor het drinken van een bepaalde hoeveelheid water.

Maak smoothies met waterrijk voedsel

Soms hebben we allemaal een verandering van tempo nodig. Dat betekent niet dat je je doelen moet opgeven! Watermeloenen, bessen, citrusvruchten, komkommers, wortels en sla zitten allemaal boordevol water. Yoghurt en melk zijn ook verrassend hydraterende opties. Pak de inhoud van je groentelade, wat ijsblokjes en melk of water, en maak een paar geweldige smoothies om de dorst te lessen.

Handige hack

Maak een grote hoeveelheid smoothies en gebruik de overtollige hoeveelheid om gezonde diepvriestraktaties te maken! IJslolly's zijn altijd favoriet bij kinderen en deze snack op waterbasis kan dienen als een stiekeme manier om te helpen bij deze hydratatie-inspanningen.

Laat ze zichzelf dienen

Voor de gezinnen met een watermaker in de koelkast, een vrijstaande waterdispenser of een SodaStream: leer uw kinderen zichzelf te helpen. Door uw peuters en kleuters een beetje vrijheid te geven om hun eigen glas te vullen, kunnen ze enthousiast worden over het idee om vaker water te drinken.

Moedig kinderen aan om waterdoelen te stellen

Het feit dat je een kind hebt dat oud genoeg is om te weten dat hij meer water moet drinken, betekent niet dat hij dat altijd zal doen. Moedig elementaire leeftijden, pre-tieners en zelfs tieners aan om voldoende water te krijgen en hun lichaam gezond te houden door doelen te stellen en het waterverbruik bij te houden. Bijvoorbeeld:

  • Gebruik een whiteboard om het dagelijkse of wekelijkse waterverbruik bij te houden. Als kinderen hun doel gedurende een bepaalde periode bereiken, probeer dan een beloning zoals een koele waterfles of een leuke activiteit.
  • Als uw kinderen oud genoeg zijn om een telefoon of apparaat te hebben, kunnen kindvriendelijke water-apps zoals Plant Nanny, Tummy Fish, of voor tieners zoiets als Waterllama, het leuker maken om waterdoelen te stellen en te bereiken.
  • Laat ze waterdoelen stellen en hun vrienden, broers en zussen of zelfs hun ouders uitdagen!

Praten over het belang van water

Waarom is drinkwater belangrijk? Wat gebeurt er als we niet genoeg drinken? Wanneer moeten we meer water drinken dan normaal? Hoeveel water moeten we drinken? Als uw kinderen de antwoorden op deze vragen niet weten, zullen ze waarschijnlijk het belang van de taak niet inzien. Praat met uw kinderen over waterverbruik en de voordelen die dit kan hebben voor hun gezondheid.

Snel feit

Kleur is belangrijk als het om je plas gaat. Wanneer u uw kinderen leert gehydrateerd te blijven, zorg er dan voor dat ze weten dat hoe lichter hun urine is, hoe beter ze af zijn! Dit is een gemakkelijke manier om ze te helpen inschatten of ze nog wat meer moeten slikken. De Cleveland Clinic heeft een kleurengids om te laten zien wat de meest ideale tint is om naar te zoeken als kinderen rinkelen.

Hoeveel water moeten kinderen drinken?

Hoeveel water iemand moet drinken, hangt af van zijn leeftijd en grootte. Voor kinderen van vijf jaar en jonger moeten melk en water de belangrijkste vloeistoffen zijn die worden geconsumeerd. Hier zijn de hoeveelheden die de American Academy of Pediatrics aanbeveelt:

Aanbevelingen voor waterverbruik voor kinderen van vijf jaar en jonger

Leeftijd Hoeveelheid water per dag
6 maanden - 1 jaar 4 - 8 ons
1 jaar - 2 jaar 8 - 32 ons
3 jaar - 5 jaar 8 - 40 ons

Hoe zit het met oudere kinderen? Een eenvoudige vuistregel is dat uw kind ongeveer hetzelfde aantal ons water nodig heeft als het aantal kilo dat het weegt. Laten we zeggen dat ze 35 pond wegen. Streef naar 35 ounces per dag. Onthoud dat dit het ideale bedrag is, dus als je in de buurt komt, doe je het geweldig!

Maak van drinkwater iets om elke dag naar te streven

Geeft toe: jij drinkt waarschijnlijk ook niet genoeg water. Maak van het doel om uw kinderen meer water te laten drinken een gezinsinitiatief! Een scorebord kan voor enige concurrentie zorgen, wat altijd een geweldige vorm van motivatie is. Elke dag dat iemand zijn waterdoelen bereikt, krijgt hij of zij een ster. Na een maand mag de winnaar een leuke activiteit uitkiezen die het hele gezin kan doen. Dit maakt het proces niet alleen eenvoudiger, maar maakt het ook leuk voor iedereen. Hoe je het ook doet, het waterverbruik van je gezin vergroten is een uitdaging waarbij iedereen wint.

Aanbevolen: