Hoe maak je een schroevendraaierdrankje

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een schroevendraaierdrankje
Hoe maak je een schroevendraaierdrankje
Anonim
schroevendraaiercocktail
schroevendraaiercocktail

Ingrediënten

  • 2 ons wodka
  • 6 ons sinaasappelsap
  • IJs
  • Sinaasappelpartje voor garnering

Instructies

  1. Voeg ijs en wodka toe in een longdrinkglas.
  2. Afmaken met sinaasappelsap.
  3. Roer om te mengen.
  4. Garneren met sinaasappelpartje.

Schroevendraaierdrankvariaties

Als je je afvraagt hoe je een schroevendraaier de beste, unieke of zelfs nog smaakvoller kunt maken, zijn dit een paar plekken om te beginnen.

  • Een gearomatiseerde wodka zorgt voor een gemakkelijke manier om smaak toe te voegen zonder extra ingrediënten. Vanille, kokosnoot, cranberry, honing of aardbei zijn allemaal geweldige wodka's om mee te beginnen.
  • Maak je schroevendraaier een beetje zoeter door er een scheutje (maximaal driekwart ounce) eenvoudige siroop aan toe te voegen.
  • Gebruik iets minder sinaasappelsap en maak af met frisdrank. Je kunt bij het thema blijven door een sinaasappelfrisdrank of oranje frisdrank te gebruiken. Als alternatief zijn gewone frisdrank of gearomatiseerde frisdrank, inclusief framboos, vanille of citroen, smakelijke opties.
  • Vergeet de verschillende soorten sinaasappelsap niet. Je kunt extra vruchtvlees, een beetje vruchtvlees, een mengsel van ananas-sinaasappelsap of een scheutje bloedsinaasappelsap gebruiken.

Schroevendraaiercocktailgarnituren

Een oranje wig is een klassieke optie voor een schroevendraaiercocktail. Overweeg een paar van deze ideeën als je het wilt veranderen.

  • Voeg een sinaasappelschil toe aan het sinaasappelpartje of gebruik het sinaasappelpartje op zichzelf.
  • Piet een aantal frambozen samen op een cocktailprikker voor een beetje kleur.
  • Geef je schroevendraaier een pittige garnering. Wrijf de rand van het glas in met een sinaasappelpartje en dompel de rand vervolgens in chilipoeder.
  • Gebruik een bloedsinaasappel in plaats van een gewone sinaasappel om wat kleur toe te voegen.

De geschiedenis van de schroevendraaier

De naam van de schroevendraaier is een stukje geschiedenis en kennis samengebracht. De legende vertelt ons dat bouw- of zelfs oliearbeiders hun sinaasappelsap met wodka zouden verrijken. Het mengsel begon zich langzaam te scheiden en de combinatie opnieuw te mengen, en ze gebruikten een schroevendraaier om alles weer bij elkaar te mengen, aangezien er geen lepels op gereedschapsriemen zitten. De geschiedenis vindt nog een paar meer solide details in Amerikaanse soldaten die sterke drank met sinaasappelsap mengden tijdens hun inzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat de bron ook is, een schroevendraaier is sinds de jaren veertig zeker een onmisbaar onderdeel van de cocktailgereedschapskist. Beroemd op zichzelf, heeft de schroevendraaier in combinatie met Galliano-likeur de smakelijke Harvey Wallbanger geïnspireerd, evenals een hele reeks cocktails met schandalige namen.

Vitamine C voor cocktail

Doop je tenen in de klassieke cocktail van wodka en sinaasappelsap, bekend als de schroevendraaier. Een van de meest onderschatte brunchdrankjes, waarmee je je dagelijkse dosis vitamines vooruit kunt helpen met een verfrissende en sappige cocktail. Beter nog, open die fles prosecco niet, maar laat hem leeglopen, zodat je die brunchcocktail kunt krijgen. Probleem opgelost.

Aanbevolen: