Gelaagd B52 Shot-recept

Inhoudsopgave:

Gelaagd B52 Shot-recept
Gelaagd B52 Shot-recept
Anonim
Drie shots B-52-cocktail
Drie shots B-52-cocktail

Ingrediënten

  • ½ ounce koffielikeur
  • ½ ounce Ierse room
  • ½ ounce sinaasappellikeur

Instructies

  1. Voeg koffielikeur toe in een borrelglas.
  2. Leg de Ierse room in laagjes door langzaam langs de achterkant van een barlepel te gieten.
  3. Voeg de laatste laag toe door langzaam sinaasappellikeur langs de achterkant van een barlepel te gieten.

Variaties en vervangingen

Er zijn verschillende manieren om een B52-schot en zijn handvol variaties te bouwen. Overweeg een aantal hiervan terwijl je de kneepjes van dit schietspel leert kennen.

  • Maak thuis je eigen koffielikeur, maar voeg er andere smaken aan toe, zoals chocolade, sinaasappel of hazelnoot.
  • Omdat er zoveel verschillende smaken Ierse room op de markt zijn, kun je overwegen om amandel, rood fluweel, vanille of espresso te gebruiken.
  • Gebruik voor een B51-shot hazelnootlikeur in plaats van sinaasappellikeur, of gebruik in plaats daarvan amandellikeur voor een B54.
  • Sla de Ierse room over in je riff. Een B53 gebruikt sambuca of anijslikeur in plaats van Ierse room, en een B57 vraagt om pepermuntlikeur in plaats van de room. Je zou zelfs kunnen proberen Galliano te vervangen door de sambuca om een iets zoeter shot te creëren.
  • Maak je B52-shot voorzichtig in lagen en maak er een B156-cocktail van door deze in een rotsglas zonder ijs te serveren. Verdrievoudig je ingrediënten en voeg voorzichtig en heel langzaam elke extra laag toe, zoals je zou doen met een B52-opname.
  • Voor een sterkere koffiebasis kun je een met koffie doordrenkte bourbon of wodka maken met koffiebonen en deze gebruiken in plaats van de koffielikeur.

Garneringen

De B52-opname heeft geen garnering, omdat de lagen verbluffend genoeg zijn, en waarom zou je daar de focus uit willen halen? Maar als je een garnering in je leven nodig hebt, zijn er een paar ideeën waar je uit kunt kiezen. Voor een zoeter shot wrijf je de rand van het shotglas in met een schijfje citroen en dompel je het shotglas vervolgens in een kom met suiker of met de suiker op een schoteltje. Of je kunt de sinaasappelnoten herhalen door een schijfje sinaasappel of een schijfje sinaasappel toe te voegen, of het geheel zoeter te maken met een gekonfijte sinaasappel.

Over de B52-opname

De geschiedenis achter de oorsprong van het B52-shot is net zo duidelijk als de Ierse crème waar het om vraagt. Het meest voorkomende verhaal gaat over een barman in Alberta, Canada. Peter Fich werkte in het Banff Springs Hotel en had de reputatie zijn cocktails te vernoemen naar muziek, bands, liedjes of albums. In dit geval koos Fich ervoor om zijn nieuw gemaakte shot te vernoemen naar de B-52's, een populaire band uit de Verenigde Staten. De B52-schieter is misschien niet direct vernoemd naar de Boeing B-52-bommenwerper, maar bevindt zich nog steeds op een omweg. De B-52's hebben zichzelf vernoemd naar het populaire bijenkorfkapsel dat, je raadt het al, leek op de neus van de B-52 bommenwerper.

Het kan ook zijn dat het Keg Steakhouse wordt gecrediteerd voor de creatie van het B52-shot, omdat de overlevering zegt dat de eigenaar zo onder de indruk was van het shot dat hij eiste dat het onmiddellijk aan zijn drankmenu's zou worden toegevoegd. De eigenaar was niet de enige die deze opname geweldig vond, want er zijn nu ongeveer tien populaire variaties op deze opname.

Vlucht met een B52

Vergis je niet, ook al doet deze opname je misschien aan vliegtuigen denken, je deint mee op goede muziek (wie kan Love Shack weerstaan?) als je geniet van de B52-opname. Maar het maakt niet uit of je een fan bent van de band of een luchtvaartnerd als je van deze opname geniet. Het is een drankje dat iedereen zal bekoren.

Aanbevolen: