Aromatisch wit Negroni-cocktailrecept

Inhoudsopgave:

Aromatisch wit Negroni-cocktailrecept
Aromatisch wit Negroni-cocktailrecept
Anonim
Witte Negroni-cocktail
Witte Negroni-cocktail

Ingrediënten

  • 1½ ounces gin
  • 1 ounce Lillet blanc
  • ¾ ounce Suze gentiaanlikeur
  • IJs
  • Citroendraaije voor garnering

Instructies

  1. Voeg ijs, gin, Lillet blanc en Suze gentiaanlikeur toe in een mengglas.
  2. Roer snel om te koelen.
  3. Zeef het in een rotsglas over vers ijs.
  4. Garneren met citroendraai.

Variaties en vervangingen

Hoewel de witte Negroni specifieke ingrediënten nodig heeft, is er nog steeds speelruimte.

  • Probeer verschillende gin-stijlen, zoals London dry, Tom Cat, Plymouth en genever.
  • Experimenteer met verschillende verhoudingen, maar word niet te wild met 650 ml gin en slechts een scheutje Lillet en Suze. De klassieke Negroni vereist gelijke delen van elk ingrediënt, andere witte Negroni-recepten vereisen verschillende verhoudingen met een verandering van een kwart tot een half ounce van het vermelde recept. Velen gebruiken de verhoudingen van 1½, ¾, ¾ ounce.
  • Als je Suze niet kunt vinden, is Salers een prima vervanger.
  • Als geen van deze ingrediënten beschikbaar is, gebruik dan een lichtzoete maar toch bittere aperitiefwijn.
  • In het geval dat Lillet blanc niet beschikbaar is, gebruik dan Cocchi Americano.

Garneringen

Als je de citroengarnituur niet voelt, kun je een paar andere opties overwegen.

  • Je kunt een citroenschil, munt of lint gebruiken om het gevoel van de citroenschil te behouden.
  • Gebruik een schijfje, schijfje of wig van een citroen voor een sterkere citroentint.
  • Gebruik een sinaasappel in plaats van een citroen. Je kunt dit doen met de sinaasappelschil als munt, lint of draai, maar ook als wiel, wig of schijfje.
  • Een gedroogd sinaasappel- of citroenwiel zorgt voor een decoratieve uitstraling.

Over de witte Negroni

Vanaf het begin van de Negroni in 1919 zijn er talloze variaties en riffs op het origineel geweest. De klassieker bestaat uit drie gelijke delen gin, Campari en zoete vermout; de witte Negroni volgt de structuur met drie ingrediënten en de gin-spirit, maar wijkt af van het origineel met de overige ingrediënten.

In plaats van zoete vermouth vraagt de witte Negroni om Lillet blanc, een Franse likeur. Lillet bestaat voor 85% uit wijnen, met name Bordeaux, en slechts 15% uit gebroken citrusschillen die likeuren worden. Het uiteindelijke Lillet-product ontstaat wanneer de ingrediënten in eikenhouten vaten rijpen totdat ze ontwikkeld en klaar zijn.

Suze, het laatste ingrediënt, is een gentiaanlikeur, een heldere likeur gemaakt van de gentiaanplant, hetzelfde hoofdingrediënt in Angostura-bittertjes. Suze wijkt echter af van de rest door zijn lichtgele tint. De gentiaanbloem is een helderblauwe bloem die wereldwijd voorkomt, met honderden verschillende soorten. In tegenstelling tot de meeste andere likeuren en sterke dranken die de knop van bloemen gebruiken om hun kleur en smaak te creëren, komt gentiaanlikeur uit de wortels van de gentiaanplanten.

Hoewel zowel Lillet blanc als Suze al lang bestaan, is de White Negroni een nieuwere, moderne cocktail. Deze nieuwe Negroni kan ook wel een Franse Negroni worden genoemd, omdat de creatie ervan voortkwam uit de wens om aandacht te vestigen op Franse ingrediënten.

Een nieuwe Negroni

Sommige Negroni-riffs zijn het resultaat van beperkte ingrediënten, andere als een manier om verschillende ingrediënten te vieren en te gebruiken. De witte Negroni brengt Franse ingrediënten op de voorgrond en creëert een nieuwe, maar toch Negroni-geïnspireerde, moderne cocktail.

Aanbevolen: