Het klassieke Moskou-muilezelcocktailrecept

Inhoudsopgave:

Het klassieke Moskou-muilezelcocktailrecept
Het klassieke Moskou-muilezelcocktailrecept
Anonim
Klassieke Moskou-muilezelcocktail
Klassieke Moskou-muilezelcocktail

Ingrediënten

  • 2 ons wodka
  • ½ ounce vers geperst limoensap
  • Gemberbier als afsluiting
  • IJs
  • Limoenschijfje en munttakje voor garnering

Instructies

  1. Voeg ijs, wodka en limoensap toe in een stenen glas of koperen mok.
  2. Maak af met gemberbier.
  3. Garneer met limoenschijfje en munttakje.

Variaties en vervangingen

Een muilezel uit Moskou heeft een redelijk vast recept, maar er zijn alternatieven als je een ingrediënt tekort komt of als de smaak gewoon niet past bij je palet.

  • Verschillende merken wodka bieden onderscheidende paletten en smaken, dus voel je vrij om verschillende soorten en merken wodka te proeven.
  • Probeer een gearomatiseerde wodka, zoals wodka met gember, bramenwodka of frambozenwodka.
  • Op dezelfde manier hebben verschillende merken gemberbier elk een sterkere, zoetere of pittigere smaak. Je kunt een vlucht Moskou-muilezels maken, op basis van monstergroottes, om je favoriete gemberbier te vinden.
  • Experimenteer met limoensiroop in plaats van limoensap. De likeur voegt een vleugje zoetheid toe zonder de citroensmaak van de limoen te verliezen.
  • Voeg als aanvulling op de muntgarnituur een paar druppels eenvoudige muntsiroop toe.

Garneringen

Het limoenwiel en het takje munt als garnering zijn vrij standaard voor de Moskouse muilezel, maar laat dat je niet beperken op je cocktailreis.

  • Probeer in plaats van een takje munt een takje basilicum of tijm.
  • Als je de limoengarnituur wilt behouden, overweeg dan om een partje of schijfje limoen te gebruiken.
  • Gebruik in plaats van limoen een schijfje, schijfje of schijfje citroen.
  • Een gedehydrateerd limoen- of citroenwiel voegt een moderne flair toe aan de traditionele Moskou-muilezel.
  • Maak een limoenschil of lint. Je kunt deze met het munttakje doorprikken voor een elegant ogende garnering.

Over de Moskou-muilezel

De twee belangrijkste oorsprongsverhalen van de Moskou-muilezel noemen zowel de noodzaak als de noodzaak om producten als inspiratiebron te gebruiken. Beide verhalen beginnen in een bar in Manhattan, maar lopen snel uit elkaar.

Eén verhaal geeft het beeld weer van drie mannen die aan een bar zitten, één een eigenaar van een bedrijf dat gemberbier produceerde, één de president van Smirnoff, en de laatste een vriend, John Martin, die als president werkte voor een distributiebedrijf. Jack Morgan, eigenaar van Cock'n'Bull die verantwoordelijk is voor de voorraad gemberbier van de bar, vertelt dat de drie mannen begonnen te praten over het toevoegen van wodka aan gemberbier, waarbij ze een scheutje vers citroensap gebruikten om met het paar te trouwen. Al snel werd de Moskou-muilezel geboren. De kenmerkende koperen mokken zouden later komen en een even cruciaal ingrediënt worden als de sterke drank die erin zat.

Aan de andere kant wordt in een ander verhaal een barman toegeschreven aan de uitvinding van dit pittige citrusdrankje. Nadat zijn barmanager hem had verteld een overvloed aan voorraad te gebruiken om opslagruimte vrij te maken, kwam de Moskouse muilezel snel tot leven, en in beide verhalen leek de populariteit van de cocktail van de ene op de andere dag omhoog te schieten.

De koperen mok zou een essentiële rol spelen in de onvermijdelijke levenslange populariteit ervan. Martin reisde door de Verenigde Staten om Smirnoff en de muilezel uit Moskou te promoten, waarbij hij bij elke stop polaroidfoto's maakte en de foto gebruikte om de onweerlegbare populariteit te bewijzen.

Naarmate de jaren verstreken, heeft de Moskou-muilezel plaatsgemaakt voor tientallen riffs, waarbij verschillende sterke dranken en siropen worden gebruikt om de volgende generatie te vormen.

Kick It up a Notch

Met een vleugje gember en heldere citrus is de gekruide smaak van de Moskou-muilezel uniek. Hoewel gemberbier een cruciaal ingrediënt is in andere cocktails, schittert het het helderst als het in een muilezel zit. Dit kicky drankje is toepasselijk vernoemd naar een van de meest kicky dieren rond de muilezel.

Aanbevolen: