Davis naaimachinehandleiding: sleutelmodellen & waarden

Inhoudsopgave:

Davis naaimachinehandleiding: sleutelmodellen & waarden
Davis naaimachinehandleiding: sleutelmodellen & waarden
Anonim
Davis-naaimachine
Davis-naaimachine

Antieke Davis-naaimachines zijn zeldzamer dan andere merken, maar ze hebben een unieke geschiedenis en stijl. Leer hoe u een Davis-naaimachine kunt herkennen, hoeveel deze machines waard zijn en hoe u enkele opmerkelijke modellen kunt identificeren.

Geschiedenis van de Davis Sewing Machine Company

Het bedrijf Davis Sewing Machine heeft een fascinerende geschiedenis. Volgens de International Sewing Machine Collectors Society begon het in Watertown, New York, toen investeerders Job Davis steunden om in 1868 te beginnen met de productie van zijn naaimachineontwerp. Het bedrijf werd een sterke lokale werkgever, en toen het in 1889 naar het westen verhuisde, naar Dayton, Ohio, verhuisden veel lokale werknemers met het bedrijf mee. Veel van de vroege Davis-machines waren prachtig gemaakt en prachtig versierd, maar latere modellen hadden een slechte constructie en waren gevoelig voor mechanische problemen. In de jaren 1890, toen fietsen populair werden, verplaatste het bedrijf de productie en begon het fietsen te produceren onder de naam Huffman Manufacturing. De "Huffy" -fietsen werden al snel betere verkopers dan de naaimachines, en het bedrijf begon in plaats daarvan fietsen te produceren. In 1924 produceerde het bedrijf niet langer Davis-naaimachines.

Davis naaimachine-identificatietips

Als je een antieke naaimachine hebt en je je afvraagt of het een Davis is en wanneer deze is gemaakt, zijn er enkele aanwijzingen die kunnen helpen. Probeer deze Davis-identificatietips.

Zoek naar de Davis-badge en stickers

Hoewel veel Davis-machines de naam Davis op de voorkant met emblemen hebben staan, is dit niet altijd het geval. Het bedrijf maakte machines onder andere namen, zoals Minnesota. Bovendien kunnen machines in ruwe staat hun emblemen kwijt zijn. Let niet alleen op stickers, maar ook op de Davis-badge op de machine. Mogelijk bevindt zich op de zijkant of onderkant van de machine een sticker of plaatje met de bedrijfsnaam.

Weet hoe je een Davis-naaimachine moet dateren

Als u zich afvraagt hoe oud uw Davis-naaimachine is, is het serienummer wellicht de beste manier om de leeftijd te bepalen. U vindt het serienummer op de achterkant, onderkant of het bed van de machine. Hoewel er geen vaste registratie bestaat van de serienummers van Davis-naaimachines, heeft Needlebar veel serienummers en de bijbehorende datums verzameld. Als u controleert waar uw machine binnen het serienummerbereik v alt, kunt u een goed idee krijgen van wanneer deze is gemaakt. De volgende serienummers van Davis-naaimachines kunnen u helpen.

Serienummer Datumbereik
1 - 96839 1868 - 1877
96840 - 181850 1877 - 1880
181851 - 425662 1880 - 1889
425663 - 780429 1889 - 1900
780430 - 2414588 1900 - 1909
2414589 - 3757234 1909 - 1919

Vergelijken met bekende modellen

Je kunt een Davis-naaimachine ook identificeren door deze te vergelijken met bekende modellen. Bekijk aanbiedingen op eBay, evenals video's van de machines in actie.

Opmerkelijke Davis-naaimachinemodellen

Hoewel Davis in zijn relatief korte geschiedenis veel verschillende modellen heeft gemaakt, zijn er aanzienlijke overeenkomsten in stijl en type. Het bedrijf maakte trapnaaimachines en handslingerontwerpen. Dit zijn enkele van de meest opvallende Davis-naaimachinemodellen.

Davis naaimachine met verticale invoer

De meeste Davis-naaimachines op de markt worden beschouwd als 'verticale invoer'. Dit was het gepatenteerde voersysteem van Davis. Er zijn verschillende modellen met verticale invoer, waaronder nummer 2, nummer 4 en nummer 5. Deze machine was verkrijgbaar in pedaal- en handslingerversies. De modellen met verticale invoer kwamen in versies met kortere en langere armen. Met de versie met lange armen kon de naaister grotere en omvangrijkere projecten naaien.

Davis Advance roterende naaimachine

De Davis Advance Rotary-machine komt minder vaak voor dan de verticale invoer. Het is een pedaalontwerp met een ander draadpatroon dan de meer gebruikelijke verticale voeding. De productiedata van deze machine zijn onduidelijk, maar hij is zeker gemaakt tegen het einde van Davis' naaimachineproductie.

Davis ondervoernaaimachine

De ondervoeding was een variatie op de verticale voeding, maar komt veel minder vaak voor. Deze voerstijl was een kenmerk van vroege Davis-machines zoals het Advance Model B en Model D. Deze machines werden in ieder geval tot het begin van de 20e eeuw gemaakt.

Hoeveel zijn Davis-naaimachines waard?

Hoewel Davis-naaimachines zeldzamer zijn dan Singer-naaimachines en andere bekendere merken, zijn ze niet noodzakelijkerwijs waardevoller. Ze verkopen van minder dan $ 50 voor machines in slechte staat tot meer dan $ 200 voor goed bewaarde exemplaren. Hier zijn enkele voorbeelden van Davis-naaimachinewaarden voor machines die onlangs zijn verkocht:

  • Een Davis-pedaalmachine uit 1886 in zeer goede staat, verkocht voor $ 215. Het bevatte het originele naaioppervlak en zag er prachtig uit.
  • Een Davis Under Feed-machine met versleten emblemen en zonder kast of voetpedaal verkocht voor $ 50.
  • Een Davis naaimachine met verticale invoer uit 1877 werd verkocht voor slechts ongeveer $ 15. Het was roestig en in slechte staat.

Een perspectief op de naaimachine-industrie

Net als veel andere naaimachinemerken met een plaats in de geschiedenis, moest de Davis Sewing Machine Company flexibel zijn en zich richten op andere producten als de markt dit vereiste. Hoewel Davis-naaimachines niet meer worden gemaakt, bieden ze een prachtig perspectief op de naaimachine-industrie.

Aanbevolen: