Vintage Longines-horloges identificeren & Hun waarden

Inhoudsopgave:

Vintage Longines-horloges identificeren & Hun waarden
Vintage Longines-horloges identificeren & Hun waarden
Anonim
Vintage Longines-horloge
Vintage Longines-horloge

Zwitserse horloges staan bekend om hun kwaliteit en design, en vintage Longines-horloges zijn een voorbeeld van deze expertise. Longines, een historische Zwitserse horlogefabrikant, maakt uurwerken sinds het begin van de 19e eeuw, wat betekent dat u een grote verscheidenheid aan horlogestijlen kunt vinden die te koop zijn bij zowel juweliers als veilinghuizen. Voordat u te diep in de zoekresultaten van uw internetbrowser naar vintage Longines-horloges duikt, moet u vertrouwd raken met de uitgebreide catalogus van dit geliefde bedrijf.

Een korte geschiedenis van Longines

Longines begon in 1832 als Raiguel Jeune & Cie., een Zwitserse horlogefabrikant. In 1867 had het bedrijf een paar keer van leiderschap gewisseld en onder leiding van Ernest Francillon koos de horlogefabrikant uiteindelijk voor de naam Longines in ter ere van de "lange weiden" die hun nieuwe vestiging in Saint-Imier, Zwitserland omringden. Al snel raakte de fabrikant geassocieerd met het produceren van superieure stopwatches, en tegen 1880 vervaardigden ze al hun mechanismeonderdelen zelf. Naast hun stopwatches heeft hun eeuwenlange connectie met de luchtvaart ervoor gezorgd dat ze een bestseller zijn geworden onder piloten en luchtvaartenthousiastelingen.

Vintage Longines-horloges

Gezien de lange geschiedenis van Longines kan het een beetje moeilijk zijn om goed bekend te raken met hun hele catalogus; Er zijn echter een paar opmerkelijke horloges die opvallen in de lijst en echte waarde zouden toevoegen aan iemands collectie.

Zakhorloges

Interessant genoeg was Longines bezig met het maken van zakhorloges van kaliber en chronograaf, lang voordat ze begonnen over te stappen op de productie van polshorloges. Hun Calibre 20H uit 1868 was de eerste chronograaf van het bedrijf (een uurwerk met zowel een tijdwaarneming als een stopwatchfunctie). Tegen de Tweede Wereldoorlog had Longines hun chronografen naar voren gebracht om "de verstreken tijd tot 1/100th seconde" te kunnen meten. Zakhorloges raakten echter aan het begin van de naoorlogse periode uit de mode en de productie van Longines-horloges ging over op investeren in het meer winstgevende polshorloge.

Vintage Longines zakhorloge uit 1872
Vintage Longines zakhorloge uit 1872

Longines Weems & Lindbergh Hours-Angle

De Weems was een van de eerste luchtvaarthorloges van Longine, en de beroemde vlieger Charles Lindbergh nam er een mee tijdens zijn transoceanische gevecht in 1927. Nadat hij de prestaties van het horloge had beoordeeld, werkte Lindbergh samen met het bedrijf om een beter vluchtpolshorloge te ontwerpen. Met behulp van zijn rapporten creëerde het bedrijf het Lindbergh Hours-Angle-horloge dat was gemaakt om te worden gebruikt in combinatie met zowel een sextant als een nautische almanak om piloten te helpen de lengtegraad te berekenen terwijl ze in de lucht waren.

Longines vlaggenschip

Longines' Flagship-serie werd voor het eerst uitgebracht in 1957 en markeerde de richting waarin het bedrijf zich tijdens de naoorlogse periode begaf. Dit meer traditionele polshorloge had vaak een eenvoudige witte wijzerplaat met elegante gouden, zilveren en stalen kasten. Ze hebben een strak ontwerp en gemakkelijk leesbare wijzerplaten, waardoor ze behoorlijk populaire, maar soms dure verzamelobjecten zijn. Zo is er bijvoorbeeld een Longines Flagship uit 1958 aangeboden voor £ 989.

Longines Mystery-horloges

Hoewel mysterieuze horloges, met hun vrij zwevende wijzers die boven op de wijzerplaat lijken te hangen, al een paar eeuwen bestaan, veroverde Longines' herinterpretatie van deze stijl halverwege de jaren 20 een wereldwijd publiekdeeeuw. Hun Longines Comet week af van hun traditioneel vormgegeven horloges en bevatte een onevenredig grote wijzerpijl om de tijd aan te geven. Door hun unieke ontwerp zijn deze mysterieuze horloges nog steeds behoorlijk populair bij kopers.

Vintage Longines horlogewaarden

Net als bij de meeste vintage sieraden worden Longines-horloges vaak gewaardeerd op basis van hun leeftijd, ontwerp, zeldzaamheid, staat en de wenselijkheid van de materialen die zijn gebruikt om ze te maken. Aangezien Longines-horloges de voordelen van Zwitserse productie hebben, zijn ze over het algemeen iets meer waard dan horloges van andere Europese of Amerikaanse fabrikanten. Een Longines Weems-horloge uit 1943 wordt bijvoorbeeld aangeboden voor £ 2275 (ongeveer $ 3.025), en een 14K Mystery Watch uit 1957 wordt aangeboden voor £ 1275 (ongeveer $ 1.700). Terwijl een recentere vintage, de Longines Caliber 990 uit 1984, wordt aangeboden voor slechts £ 585 (ongeveer $ 775).

Het merkwaardige geval van de Longines-Wittnauer Watch Company

Bronnen betwisten of de Longines-Wittnauer Watch Company ooit daadwerkelijk verbonden was met de Zwitserse fabrikant, maar beginnende horlogeverzamelaars zouden er goed aan doen om de vintage horloges die vermeld staan als Longines-Wittnauer te mijden vanwege hun onduidelijke connecties met de historische Longines bedrijf. Hoewel sommige van deze vintage horloges qua stijl op Longines lijken, worden ze door enthousiaste verzamelaars niet als authentieke Longines beschouwd.

De Longines Heritage-collectie

Longines heeft geïnvesteerd in het samenstellen van een omvangrijke collectie historische horloges, elk geïnspireerd op een eerdere populaire Longines-serie of -stijl. Deze horloges kosten over het algemeen tussen de $ 2.000 en $ 4.000 en omvatten het beste uit de belangrijke geschiedenis van Longine. Deze erfgoedserie geeft niet alleen aan dat er een groeiende markt is voor vintage Longines-horloges, maar kan beginnende verzamelaars ook een visueel startpunt bieden bij het uitkiezen van de perfecte vintage Longines om op te jagen.

Geschiedenis mee naar huis nemen met vintage Longines-horloges

Longines is slechts een van de vele Zwitserse horlogefabrikanten die horloges maakt met ongelooflijke prestaties en een lange levensduur, maar wat ze zo verzamelbaar maakt is hun verbinding met de geschiedenis. Veel vintage Longines-horloges stralen nostalgie en de klassieke elegantie uit van lang vervlogen tijden. Dus als je een vintage horloge wilt dat nog vele decennia meegaat en een horloge dat verwijst naar de stijl van decennia daarvoor, dan moet je zeker investeren in het in huis halen van een vintage Longines. Lees vervolgens meer over W altham-horlogewaarden en kijk hoe ze zich verhouden.

Aanbevolen: