Bamboevloeren voorzichtig maar effectief reinigen

Inhoudsopgave:

Bamboevloeren voorzichtig maar effectief reinigen
Bamboevloeren voorzichtig maar effectief reinigen
Anonim
Stofzuiger die bamboevloer schoonmaakt
Stofzuiger die bamboevloer schoonmaakt

Leer de beste manier om bamboevloeren bij u thuis schoon te maken. Krijg een stapsgewijs overzicht van hoe je bamboevloeren schoonmaakt, inclusief de do's en don'ts bij het onderhouden van bamboevloeren.

De beste manier om bamboevloeren schoon te maken

Bamboevloeren zijn sterker dan andere houtsoorten, maar ze moeten nog steeds voorzichtig te werk gaan als het tijd is om ze schoon te maken. Daarom moet je je spullen pakken voordat je aan deze schoonmaakklus begint.

  • Houten vloerstofzuiger of bezem en blik
  • Microvezelmop
  • Microvezelhanddoek of spons
  • Hardhouten vloerreiniger

Stap 1: Veeg of stofzuig de bamboevloer

Een van de mooie dingen van bamboevloeren is dat ze weinig onderhoud vergen. Om te voorkomen dat vuil zich ophoopt in de kieren en spleten, moet u het echter vaak vegen. Dit kan gedaan worden als het vuil wordt en als onderdeel van uw normale schoonmaakroutine. Gebruik een bezem met zachte haren of een stofzuiger zonder klopper om vuil te verwijderen.

Bamboevloer vegen
Bamboevloer vegen

Stap 2: Geef de vloer een licht vochtige dweil

Als je nog steeds een beetje vuilglans op je vloer ziet, is het tijd om hem te dweilen. Een microvezelmop is perfect voor het oprapen van al het achtergebleven vuil, en het is gemakkelijk om er water uit te halen. Maak een microvezelmop licht vochtig met een beetje water en laat hem over de vloer lopen. De sleutel is om de dweil vochtig te maken. Te veel water kan bamboevloeren verpesten.

Stap 3: Gemorste hoeveelheden onmiddellijk opruimen

Of u nu uw houten vloer schoonmaakt of dat uw partner wat cola heeft gemorst, gemorst materiaal moet onmiddellijk worden opgeruimd. Gebruik een spons of microvezeldoek om zoveel mogelijk gemorst materiaal te absorberen. Voor plakkerige rommel kun je er nog een keer overheen gaan met een vochtige doek.

Stap 4: Bamboevloeren grondig reinigen en desinfecteren

Vloeren met kleverige vlekken of gemorste vloeistoffen die onopgemerkt bleven, hebben een diepere reiniging nodig dan een vochtige dweil. In dit geval moet u de hardhouten vloerreiniger uitbreken. Creëer het juiste mengsel van water en reiniger met behulp van de instructies op de achterkant van de reiniger. Gebruik een vochtige microvezelmop of handdoek en dweil over de vlek.

Stap 5: Bamboevloeren laten glanzen

Om er zeker van te zijn dat je geen watervlekken of strepen op je bamboevloer krijgt, kun je deze droog dweilen met een schone microvezeldoek. Het droogt niet alleen het resterende water op, maar polijst de vloer, waardoor deze een prachtige glans krijgt.

Slijtplekken verwijderen van bamboevloeren

Morsen is één ding, maar er kunnen ook slijtplekken ontstaan. Als u met uw hakken over uw bamboevloer schuurt, wanhoop dan niet. Je moet pakken:

  • Hardhouten vloerreiniger
  • Microvezeldoek

Eenvoudige stappen om slijtplekken van bamboevloeren te verwijderen

Met uw schoonmaakmiddelen in de aanslag zijn de stappen eenvoudig.

  1. Voeg een beetje reiniger voor hardhouten vloeren toe aan de microvezeldoek volgens de instructies.
  2. Wrijf zachtjes over de slijtplek totdat deze loskomt.
  3. Buffen met een schone, droge doek.

Kun je bamboevloeren stomen?

Net als andere soorten echt houten vloeren, wordt het niet aanbevolen om uw bamboevloeren met stoom schoon te maken. Het mengsel van warmte en water zorgt ervoor dat het water dieper in het hout doordringt en de vloer kan beschadigen. Dit kan leiden tot zwelling en schade aan de bamboe.

Hoe vaak bamboevloeren schoonmaken?

Hoe vaak u uw bamboevloeren schoonmaakt, hangt af van hoe vaak ze worden bezocht. Een bamboevloer in de keuken of gang moet mogelijk elke dag of om de paar dagen worden schoongemaakt, afhankelijk van hoe vuil hij wordt. Het kan echter voorkomen dat een bamboevloer op kantoor of een logeerkamer maar eens in de paar weken hoeft te worden schoongemaakt. Om er zeker van te zijn dat je bamboevloeren sprankelend blijven, kun je deze misschien aan je takenlijst toevoegen.

Onderhoudstips voor bamboevloeren

Regelmatig schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het glanzend houden van je bamboe, maar het is slechts één onderdeel. Houd een paar van deze tips in gedachten om uw mooie vloer te behouden.

  • Overweeg om van je bamboevloer een ruimte zonder schoenen te maken. Het vuil van schoenen kan na verloop van tijd in de vloer terechtkomen.
  • Gebruik geen stofzuigers die zwaar zijn of een klopper hebben.
  • Gebruik onderzetters of matten onder meubels om krassen en deuken te voorkomen.
  • Vermijd ruwe schoonmaakmiddelen zoals borstels en zure schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel.
  • Zorg voor een constante temperatuur in huis.
  • Laat geen water op de vloer staan.

Je bamboevloer laten stralen

Bamboevloeren zijn prachtig. En als je er goed voor zorgt, kan het lang meegaan. Nu je weet wat de beste manier is om je bamboevloer schoon te maken, ga dan aan de slag met schoonmaken.

Aanbevolen: