Feng Shui paarse kleurassociaties en tips

Inhoudsopgave:

Feng Shui paarse kleurassociaties en tips
Feng Shui paarse kleurassociaties en tips
Anonim
Woonkamer met paarse accenten
Woonkamer met paarse accenten

Feng shui paars is een kleur die geassocieerd wordt met roy alty's en is een modern symbool van spiritualiteit. Een paar handige feng shui-tips kunnen u helpen de paarse kleur te gebruiken om uw feng shui-decorinspanningen te verbeteren.

Een Feng Shui paarse kleur gebruiken

Je kunt een paarse feng shui-kleur kiezen om de zuidelijke sector van je huis of kantoor te verfraaien. Je wilt een kleurwaarde van paars kiezen die niet te overweldigend of overheersend is, omdat het een zeer energierijke kleur is.

  • Paars trekt yang-energie aan en kan het beste worden gebruikt in een werkruimte, kantoor of woonkamer.
  • Je wilt het gebruik van paars in een slaapkamer vermijden, omdat dit een rustgevende slaap kan verstoren.
  • Een keuken genereert en gebruikt het element vuur, dus je wilt dit element niet versterken.
  • Een eetkamer is niet de meest ideale plek voor paars, maar je kunt een zacht bleek violet gebruiken als je vindt dat de yang-energie in deze kamer opbeurend moet worden.

Paars is een hoogfrequente kleur

Paars is een hoogfrequente kleur die wordt geassocieerd met het spirituele rijk, persoonlijke spiritualiteit en je zevende chakra. Wanneer een paarse aura uit je zevende chakra stra alt, is dit een veelbetekenend teken dat je een verlicht spiritueel pad bent begonnen.

De beste manier om paars in je interieur te gebruiken

Omdat paars zo'n sterk geladen kleur is, is het raadzaam om het in een zeer beperkte mate in een feng shui-decor te gebruiken. U kunt ervoor kiezen om paars als accentkleur te gebruiken. Je kunt een paar kunstvoorwerpen, een vaas met zijden lavendelbloemen en een paar kussens kiezen om je kamer een vleugje violet of licht lavendel te geven.

paarse accentmuur
paarse accentmuur

Welk element is paars in Feng Shui?

Paars is een van de verschillende kleuren voor het vuurelement. Het vuurelement regeert de zuidelijke sector. Omdat de zuidelijke sector bepalend is voor jouw erkenning en roemgeluk, kun je in deze sector een vleugje paars introduceren.

Feng Shui paarse kleur gebruiken in de zuidelijke sector

Om te profiteren van de paarse feng shui-kleur, moet je het gebruik van paars in de zuidelijke sector en overal in je huis beperken. Er zijn enkele gevallen waarin paars wenselijker kan zijn dan rood, de hoofdkleur voor de zuidelijke feng shui-sector.

De kracht van paars in Feng Shui

Paars is zo'n krachtige kleur in feng shui omdat het niet alleen vuur vertegenwoordigt, maar ook ijs. Wanneer vuur en ijs worden gecombineerd, krijg je stoom. Dit maakt paars tot een zeer unieke feng shui-kleur en waarom het zo’n krachtige feng shui-kleur is.

Een combinatie van paars en zilver gebruiken

Wanneer je de metaalkleur zilver (yin) combineert met een dieppaarse kleur (yang), creëer je feng shui-magie. Metaal trekt water aan, en paars staat voor bevroren water vermengd met vuur. In het Kantonees zijn de woorden voor zilver en paars ngan chee, wat zich verta alt als geld.

Paarse vliegende ster 9

Het getal 9 vertegenwoordigt de paarse vliegende ster. De paarse ster (nummer 9) is zeer toevallig. Nummer 9 is veelbelovend als symbool van voltooiing en eindeloze overvloed en rijkdom. Je kunt profiteren van deze krachtige weergave door 9 kleine paarse feng shui-objecten te kiezen en in de zuidelijke sector te plaatsen.

Profiteer van de dieppaarse en grijze kleurencombinatie

Je kunt een vleugje dieppaars en grijs toevoegen aan de inrichting van je huis of kantoor om de zuidelijke sector te stimuleren. Blijf uit de buurt van de welvaartssector (zuidoosten), aangezien deze wordt geregeerd door het houtelement en je deze voordelige chi-energie met de kleur van het vuurelement niet wilt verbranden. Diep paars en grijs (zilver) toegevoegd aan uw interieur in de zuidelijke sector, omdat een combinatie van twee kleuren geld zal opleveren.

paarse en grijze kleurencombinatie eetkamer
paarse en grijze kleurencombinatie eetkamer

Dieppaarse en gouden combinatie voor rijkdom

Als je grote rijkdom wilt stimuleren, dan kun je paars en goud combineren. De twee kleuren zijn ook een harmonieuze mix van yin- en yang-energieën. Plaats deze combinatie in de zuidelijke sector van uw huis of kantoor.

Tips voor het gebruik van Feng Shui paarse kleur

De paarse kleur is een van de krachtigste kleuren in feng shui. Je mag het nooit overmatig gebruiken en het yin-yang-evenwicht thuis of op kantoor verstoren.

Aanbevolen: