Badspeelgoed gemakkelijk schoonmaken (binnen en buiten)

Inhoudsopgave:

Badspeelgoed gemakkelijk schoonmaken (binnen en buiten)
Badspeelgoed gemakkelijk schoonmaken (binnen en buiten)
Anonim
baby in badkuip met speelgoed
baby in badkuip met speelgoed

Kinderen spelen graag in de badkuip en hebben meestal meerdere badspeeltjes om ze blij en bezig te houden. Weten hoe je badspeeltjes schoon moet maken is essentieel omdat ze een broedplaats zijn voor schimmels, bacteriën en erger.

Babybadspeeltjes schoonmaken

Er zijn een paar eenvoudige en praktische manieren om zeepresten, vuil en schimmelvorming van hard badspeelgoed te verwijderen.

Uw vaatwasser

Je vaatwasser is een gemakkelijke manier om badspeelgoed schoon te maken. Zorg ervoor dat ze vaatwasmachinebestendig zijn. Leg het speelgoed losjes in een lingeriezakje op de bovenste plank. Gebruik normaal afwasmiddel en het verwarmde programma om het speelgoed te drogen. Zodra de cyclus voltooid is, leg je het speelgoed op een schone handdoek om volledig te drogen.

Uw wasmachine

Je harde badspeeltjes zullen glinsteren als je ze in een lingeriezakje stopt en ze samen met wasmiddel en een paar handdoeken in de wasmachine stopt om overmatig geluid tijdens het centrifugeren te voorkomen. Zodra de wascyclus is voltooid, droogt u het speelgoed volledig af.

Witte azijn en warm water weken

Meng een liter water met ½ kopje witte azijn en laat het speelgoed gedurende 10 minuten in de oplossing weken. Dompel een spons of doek in de oplossing en schrob het speelgoed. Je kunt ook een tandenborstel gebruiken om schimmel uit alle hoeken en gaten te verwijderen. Spoel en droog het speelgoed.

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide (3%) is niet giftig, schimmelwerend en schimmelwerend. Hierdoor is het een snelle oplossing voor het reinigen van hard badspeelgoed. Spuit een 50/50 oplossing van water en waterstofperoxide op het badspeelgoed en wacht 10 minuten voordat u het afspoelt en droog veegt.

Tea Tree-olie

Antibacterieel en schimmelwerend, tea tree olie is een unieke manier om badspeelgoed schoon te maken. Je voegt eenvoudigweg ongeveer 10 druppels toe aan een liter water, sprenkelt het op het speelgoed en veegt het droog.

Rechte wodka

Hoe vreemd dit ook mag klinken, wodka is een natuurlijk ontsmettingsmiddel. Giet dus wat pure wodka in een spuitfles, sprenkel het op het badspeelgoed, verwijder eventuele resten met een doek, spoel af en veeg droog.

Beschimmeld badspeelgoed schoonmaken

Knijpbadspeeltjes beschimmelen altijd aan de binnenkant en hebben extra aandacht nodig. Je mag er nooit van uitgaan dat een knijpspeeltje er schoon uitziet, maar ook schimmelvrij is. Je kunt proberen de schimmel van de binnenkant van knijpspeeltjes te verwijderen door de schoonmaakoplossing op te zuigen, krachtig te schudden en de oplossing eruit te knijpen. Of je kunt het speelgoed aanpassen en het gemakkelijker maken schoon te maken door:

  • Een groter gat boren dat breed genoeg is voor een pijpenrager of wattenstaafje om schimmel te verwijderen, zodat je een opgerold stuk keukenpapier kunt gebruiken om de binnenkant te drogen
  • Het piepende gat dichtmaken met een heet lijmpistool of zelfs siliconenlijm
Rubbereendjes
Rubbereendjes

Hoe vaak moet je hard badspeelgoed schoonmaken?

Het is raadzaam om hard badspeelgoed één keer per week schoon te maken om schimmel en meeldauw op afstand te houden. Als je de schimmel echter niet grondig kunt verwijderen, gooi het speelgoed dan weg.

Hoe schuimbadspeelgoed schoon te maken

Schuimbadspeelgoed moet worden gewassen met water en zeep, worden afgespoeld totdat alle zeep is verwijderd en na elk bad moeten worden gedroogd. Ze kunnen ook in een vaatwasser of wasmachine worden geplaatst. Het belangrijkste dat u moet onthouden bij het schoonmaken van schuimbadspeelgoed is ervoor te zorgen dat het goed is uitgespoeld en volledig droog is voordat u het opnieuw gebruikt.

Schimmelpreventie

Vochtigheid creëert de perfecte omstandigheden voor schimmelgroei. Dus als de badtijd voorbij is, mag het speelgoed nooit in het bad worden achtergelaten of in een emmer in de buurt worden geplaatst. Ze moeten worden afgespoeld, gedroogd en op een zonnige plek worden gezet waar de lucht circuleert en er een minimale luchtvochtigheid is.

Badspeelgoed schoonmaken

Dit zijn allemaal geweldige manieren om het badspeelgoed van een kind schoon te maken en schimmelvorming te voorkomen. Maar het veiligste badspeelgoed voor kinderen is hermetisch afgesloten, schimmelvrij, vaatwasmachine- en sterilisatorbestendig, gemaakt van hoogwaardige siliconen en is BPA-, PVC- en ftalaatvrij. Als ouders hun kind dit schimmelvrije en niet-giftige badspeelgoed geven, hoeven ze zich er veel minder zorgen over te maken.

Aanbevolen: