Hoe je parfumgeur uit kleding kunt halen

Inhoudsopgave:

Hoe je parfumgeur uit kleding kunt halen
Hoe je parfumgeur uit kleding kunt halen
Anonim
Man steriliseert parfum
Man steriliseert parfum

Hoe kom je van die parfumgeur af? Dat is een vraag die iedereen zich wel eens heeft gesteld. Gelukkig zijn er methoden waarmee je kunt proberen die parfumgeur te verwijderen, zowel tijdens het wassen als zonder het wassen van je kleding. En maak je geen zorgen, het verwijderen van parfumgeuren uit alleen chemisch reinigen kleding is ook mogelijk.

Methoden om parfumgeuren uit kleding te krijgen

Heeft tante Franny je een heleboel kleren gegeven die alleen maar naar patchouli stinken? Nooit bang zijn! Je kunt dat hippe broekpak nog steeds dragen. Maar eerst moet je wat spullen pakken.

  • Wasmiddel
  • Azijn
  • Zuiveringszout
  • Wodka
  • Citroensap
  • Spuitfles

Deze methoden zijn veilig te gebruiken op alle stoffen die niet het label 'Alleen chemisch reinigen' hebben.

Voorwassen met citroensap

Citroensap werkt als een geweldige natuurlijke geurbestrijder. Het kan dus helpen om die parfumgeuren direct uit je kleding te weren.

  1. Maak een 1:1 mengsel van citroensap en water.
  2. Spuit de kleding in.
  3. Laat het ongeveer 30 minuten zitten.
  4. Gooi de kleding in de wasmachine.
  5. Voeg wasmiddel toe zoals normaal.
  6. Vul de wasmachine.
  7. Voeg een half kopje zuiveringszout toe en was zoals normaal.

Zuiveringszout vooraf weken

Als je erg stinkende kleding hebt, moet je ze misschien vooraf in zuiveringszout weken. Voor deze methode zul je:

  1. Vul een emmer of gootsteen met warm water.
  2. Voeg een half kopje zuiveringszout toe en laat het volledig oplossen.
  3. Doe het aanstootgevende kledingstuk in het mengsel en dompel het volledig onder.
  4. Laat het indien mogelijk een nacht staan.
  5. Was zoals normaal en voeg een half kopje zuiveringszout toe aan de was.
  6. Herhaal indien nodig.
Zuiveringszout, zout, citroen en doek
Zuiveringszout, zout, citroen en doek

Azijn toevoegen aan de spoelcyclus

Azijn in de was kan een krachtige geurbestrijder zijn als je het aan de wasmachine toevoegt.

  1. Laad en was je kleding zoals normaal, en voeg de aanbevolen hoeveelheid ongeparfumeerd wasmiddel toe.
  2. Pauzeer de wasmachine tijdens de spoelcyclus en voeg 1 kopje azijn toe.
  3. Laat de wasmachine de cyclus voltooien.

Kleren buiten ophangen

Voor elke methode kun je, als het mogelijk is, de kleding buiten in het zonlicht hangen om te drogen, in plaats van ze in de droger te gooien. Het zonlicht en de planten zullen de resterende geuren absorberen die nog blijven hangen.

Parfumgeur uit kleding halen die alleen chemisch gereinigd mag worden

Als het gaat om alleen kleding stomen, zijn er een paar verschillende methoden die je kunt proberen om van parfumgeuren af te komen. Deze kunnen afkomstig zijn van dat avondje uit, of het kan de agressieve chemische geur zijn die kleding soms bij de stomerij krijgt. Hoe dan ook, probeer deze methoden eens. Houd er ook rekening mee dat dit ook kan werken voor stoffen waarvoor je geen tijd hebt om te wassen.

Gebruik de frisse lucht

Hang alleen kleding die chemisch gereinigd mag worden aan een lijn. Als je geen waslijn hebt, kun je deze misschien op een hangertje op je veranda hangen of zelfs bij een raam dat veel zon krijgt. Laat ze een hele dag in de zon zitten, of langer indien mogelijk.

Pak de baking soda

Zuiveringszout is een krachtige geurverminderaar en kan op een aantal manieren werken, afhankelijk van wat je beschikbaar hebt.

  • Als je een kledingkast of gesloten kast hebt, kun je zuiveringszout op de bodem strooien. Sluit de kast af en laat de kleding minimaal 24 tot 48 uur zo liggen. De baking soda zal de geuren op natuurlijke wijze absorberen.
  • Als je geen kledingkast hebt, kun je baking soda op de bodem van een papieren zak strooien. Leg kranten over de baking soda en stop je geurige kleding netjes in de zak. Rol het strak op en plak de bovenkant vast met tape. Laat de kleding minimaal een dag zitten.
  • Als je haast hebt, kun je ook wat zuiveringszout in een plastic zak strooien en je kleding in de zak gooien. Bind hem dicht en schud de kleding krachtig gedurende ongeveer een minuut. Laat het 10 minuten zitten. Borstel de baking soda eraf en je bent klaar om te gaan.

Neutraliseer de geur met azijn of citroensap

Voor deze methode voeg je 1 eetlepel citroensap toe aan een kopje water of maak je een één-op-één oplossing van witte azijn en water en meng je dit in een spuitfles. Test de oplossing op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat de kleur niet uitloopt of verandert. Als je het goed vindt om te gaan, draai de kleding dan binnenstebuiten en spuit het hele kledingstuk in.

Wodka voor overwinning

Wodka, de goedkope soort, is beter voor het verwijderen van geurtjes dan drinken. Het is niet nodig om dit brouwsel te verdunnen. Je giet de wodka gewoon in een spuitfles en spuit de stinkende plekken weg. Controleer eerst een onopvallend gebied om er zeker van te zijn dat dit de kleur niet beïnvloedt. Laat het aan de lucht drogen en zeg vaarwel tegen die parfumgeur.

Verwijder het parfum

Parfums of bodysprays zijn een geweldige manier om jezelf een beetje aantrekkelijker te laten voelen. Er zijn echter veel mensen die overdrijven met de geuren. Het is niet onmogelijk om die parfum en andere chemische geuren uit kleding te krijgen, maar het vergt misschien wat vindingrijkheid en veel zuiveringszout.

Aanbevolen: