Kleding met de hand wassen

Inhoudsopgave:

Kleding met de hand wassen
Kleding met de hand wassen
Anonim
Vrouwelijke handen wassen kleur kleding in de gootsteen
Vrouwelijke handen wassen kleur kleding in de gootsteen

Sommige van je favoriete delicate kledingstukken hebben speciale zorg nodig om hun elasticiteit en vorm te behouden. Zorg ervoor dat je kleding beschermd is tegen krimpen en uitbloeden door een paar eenvoudige handwasinstructies te volgen. Leer ook welke extra speciale zorg u moet besteden aan stoffen zoals zijden omslagdoeken en wollen broeken.

Algemene instructies voor het wassen van delicate handen

Je gooit je favoriete trui in de wasmachine en ziet dat op het label met de hand wassen staat. Je krimpt een beetje ineen van binnen, maar handen wassen is niet zo moeilijk als je denkt. Hoewel er bepaalde stoffen zijn die gevoeliger zijn voor aanraking of speciale zepen, kunt u aan de meeste behoeften op het gebied van handwas voldoen door deze eenvoudige stappen te volgen. Maar voordat u uw handen in het water steekt, zijn er een paar benodigdheden die u nodig heeft om succesvol handenwassen te garanderen.

  • Schone gootsteen, badkuip of emmer (schoon is hier de sleutel)
  • Mild wasmiddel of een wasmiddel voor fijne was
  • Witte handdoeken
  • Rubberen handschoenen optioneel
  • Droogrek, optioneel

Nu is het tijd om je handen vuil of schoon te maken, afhankelijk van hoe je het bekijkt.

Vrouwenhanden die kleren wassen
Vrouwenhanden die kleren wassen

Stap één: lezen

Kijk naar het label en de symbolen.

  • Is er een speciale reiniger nodig?
  • Heeft het een specifieke watertemperatuur nodig?

Zo ja, volg dan de onderhoudsinstructies nauwkeurig op. Als u alleen uw handen moet wassen, kunt u de gootsteen of het bad vullen met koud tot lauw water. Heet is een grote no-no als het gaat om handen wassen.

Stap twee: wasmiddel toevoegen

Voor één artikel of een klein artikel voegt u ongeveer een theelepel wasmiddel toe. Als je een groot kledingstuk wast, of als je avontuurlijk bezig bent en meerdere kledingstukken tegelijk wast, gebruik dan een eetlepel wasmiddel. Spoel het water rond om het te mengen en voeg vervolgens je item(s) toe. Zorg ervoor dat u de voorwerpen in het water onderdompelt. Laat de artikelen een paar minuten tot een uur weken, afhankelijk van hoe vuil ze zijn.

Stap Drie: Duik en Swish

Na goed weken de stof zachtjes laten zwiepen, induiken en wrijven om het vuil te verwijderen. Vermijd hard schrobben of draaien van de items. Dit kan ze uitrekken en vervormen. Door ze eenvoudigweg te zwaaien en zachtjes tegen elkaar te wrijven, kunt u het vuil en roet verwijderen dat nog over is van het weken. Trek hem eruit om te zien of het vuil verdwenen is. Zo niet, schuur hem dan wat voorzichtiger.

Stap Vier: Spoelen

Zodra uw artikel(en) goed en schoon zijn, verwijdert u het artikel en laat u de gootsteen, badkuip of emmer leeglopen. Voeg vers, koud water toe en dompel uw kledingstuk voorzichtig in en uit het water totdat alle zeep is verwijderd. Bij meerdere items kan dit iets lastiger zijn. Daarom kun je ze het beste één voor één afspoelen om er zeker van te zijn dat alle zeep verdwenen is. Je zoekt of het water niet schuimt of er troebel uitziet. Herhaaldelijk laten uitlekken en schoon water toevoegen totdat het helder blijft.

handwasdoekjes
handwasdoekjes

Stap vijf: verwijder het water

Net zoals je de stof niet in het water wilde verdraaien, wil je dat ook niet buiten het water doen. Om het water te verwijderen, legt u het kledingstuk op een handdoek. Leg er nog een handdoek overheen en druk erop om al het water te verwijderen. Een andere truc die werkt bij alles behalve bh's met beugels, is door het kledingstuk plat op de handdoek te leggen en de handdoek voorzichtig op te rollen, waarbij al het water uit het kledingstuk in de handdoek wordt gedrukt. Omdat het water wegloopt, kun je dit het beste op een aanrecht of op de vloer doen (niet op je bed). Als je dit een paar keer doet met een schone handdoek, kan je kledingstuk bijna droog worden.

Stap zes: Hang om te drogen

Als iets met de hand moet worden gewassen, mag het niet in de droger. Dat is gewoon vragen om een ramp - of een gebreide trui voor je hond. Je kunt een droogrek gebruiken om je kleding aan op te hangen of je douchegordijnstang gebruiken. Als je een kledingstuk hebt dat zijn vorm niet verliest, plaats het dan op een hanger en hang het op om te drogen.

Badkamer met hangende beha's
Badkamer met hangende beha's

Speciale verzorging voor zijde

Zijde is een stof die extra speciale aandacht nodig heeft, vooral als deze felgekleurd is of een patroon heeft. Voordat u zelfs maar de bovenstaande aanwijzingen probeert, moet u de zijde testen op kleurechtheid. Kortom, je moet weten of die levendige rode kleur zal uitbloeden als je hem probeert te wassen. Om dit te doen, neemt u een wit washandje en maakt u voorzichtig een deel van de zijde vochtig. Als de kleur op het washandje begint af te geven, moet je de missie afbreken. Dit is een klus die u beter aan professionele stomerijen kunt overlaten. Als dat niet het geval is, kunt u de basistechniek voor het wassen van de handen volgen.

0 Zijden kledinglabel
0 Zijden kledinglabel

Handwas van wol of kasjmier

Van je wollen broeken tot blazers en kasjmier vesten: er is speciale zorg nodig bij het wassen met de hand. Allereerst is wol berucht omdat het zijn vorm verliest. Daarom, als je een kledingstuk met structuur hebt, zoals een blazer, probeer het dan eerst te behandelen met een kopje water en een paar druppels wolspecifieke reiniger zoals Wool & Cashmere Shampoo. Als een volledige wasbeurt nodig is, leg dan uw gereedschap gereed.

  • Wolspecifieke reiniger
  • Schone gootsteen, badkuip of emmer
  • Ontpillende kam
machine voor het verwijderen van pluisjes
machine voor het verwijderen van pluisjes

Wastechniek

Vul de gootsteen, badkuip of emmer met koud water en voeg de aanbevolen hoeveelheid schoonmaakmiddel toe. Hoewel je misschien meerdere fijne was wast, wil je wollen kledingstukken het liefst één voor één wassen. Na het toevoegen van uw item, zachtjes zwaaien en schudden, zonder wrijven. Laat uw artikel ongeveer 30 minuten weken en laat het water weglopen. Omdat je de kleding één voor één doet, kun je het kledingstuk gewoon onder water houden in plaats van het opnieuw op te vullen totdat het helder is.

Belang van drogen

Leg je wollen of kasjmier kledingstuk na het spoelen op een handdoek en rol het langzaam op om het water eruit te persen. Nadat al het water is verwijderd, legt u het op een vlakke ondergrond om verder te drogen. Tenzij je wilt dat het zijn vorm verliest, hang het dan niet op voordat het volledig droog is. Als het eenmaal droog is en je kleine pluisbolletjes of pilling opmerkt, kun je de ontpillingskam gebruiken om het te verwijderen. Laat het gewoon over de gepilde gebieden glijden en op magische wijze verdwijnen ze.

Delicate kleding

Het leven zou gemakkelijker zijn als alles gewoon in de wasmachine kon worden gegooid (zonder het duidelijke gevaar van kleuruitloop in je kleding), maar sommige materialen vereisen speciale zorg. Hoewel handen wassen lastig kan zijn, zul je versteld staan van de levendigheid die je met een zachte aanraking aan je fijne was kunt toevoegen.

Aanbevolen: