Keramische tegelvloeren reinigen

Inhoudsopgave:

Keramische tegelvloeren reinigen
Keramische tegelvloeren reinigen
Anonim
Keramische tegels schoonmaken in de keuken
Keramische tegels schoonmaken in de keuken

Zijn uw keramische tegelvloeren de laatste tijd een beetje wazig? Weet je nog hoe ze schitterden na installatie? Wil je die glans terug? Gelukkig is het niet moeilijk om keramische tegelvloeren goed schoon te maken. Met de juiste techniek en schoonmaakproducten krijgt u uw vloer in een mum van tijd weer stralend.

Basisinstructies voor het reinigen van keramische vloeren

Keramische vloeren zijn zo populair omdat ze weinig onderhoud vereisen en bestand zijn tegen vuil. Het kan echter na verloop van tijd een beetje wazig worden. Om die glans terug te krijgen zijn slechts een paar eenvoudige benodigdheden en ingrediënten nodig.

Benodigdheden

  • Bezem/stofblik of stofzuiger
  • Dweil
  • Water
  • Zuiveringszout
  • Afwasmiddel of mild afwasmiddel
  • Emmer van 5 gallon
  • Microvezelhanddoek
  • Citroensap optioneel

Instructies

  1. Gebruik de bezem en blik of stofzuiger om zoveel mogelijk vuil en puin van de vloer te verwijderen.
  2. Vul de emmer met warm water.
  3. Voeg een scheutje mild wasmiddel of afwasmiddel toe. Let op: U wilt het schuim of vet op de vloer verwijderen, maar vermijd dat u zeepresten achterlaat. Daarom kom je met een beetje al een heel eind.
  4. Doop de dweil in het water en gebruik hem om de vloer te dweilen. Het gaat er niet om het te nat te maken, maar om eenvoudigweg het vuil te verwijderen.
  5. Gebruik de microvezeldoek om de vloer te drogen en te boenen. Dit helpt watervlekken en strepen te voorkomen.

Tip: Als u iets te veel zeep gebruikt, kan de vloer er wazig uitzien. Als dat zo is, bevochtig dan gewoon je handdoek met citroensap en ga over de tegels. Probeer de specie te vermijden, omdat het zuur van het citroensap zou kunnen reageren met de specie, volgens de Council of North America (TCNA).

Hardnekkige vlekken verwijderen van keramische vloeren

Als je hardnekkige vlekken hebt, moet je misschien een andere aanpak kiezen. Hier heb je nodig:

  • Zuiveringszout
  • Water
  • Microvezelhanddoek

Methode

  1. Meng het zuiveringszout en het water tot een pasta. Je wilt dat dit een beetje aan de dikke kant is.
  2. Breng het mengsel aan op het vervuilde gebied. Laat het een minuut of twee zitten om de vlek te absorberen.
  3. Gebruik de microvezeldoek om zachte schrobcirkels op de tegel te maken, beweeg het zuiveringszoutmengsel rond en schrob het gebied voorzichtig.
  4. Grondig afspoelen met water. Spoel grondig af, want zuiveringszout kan een laagje achterlaten.
  5. Ben het gebied met een droge handdoek.

Tip: Je kunt deze techniek ook gebruiken voor het verwijderen van vlekken.

Beste dweilen voor keramische tegels

Dweil
Dweil

Wanneer u keramische tegels dweilt, kunt u het beste een spin-, doek- of zeemmop gebruiken. Deze werken het beste om te voorkomen dat vuil in de voegen sijpelt.

  • Een sponsmop moet indien mogelijk worden vermeden. Hierdoor blijft er vuil achter in de voeg, waardoor deze een dof uiterlijk krijgt.
  • Rubbermoppen laten ook vuil achter in de voegen. Daarom zijn ze geen goede optie voor dit type vloer.
  • Een handdoek kan ook goed werken om keramische tegels schoon te maken. Een handdoek is echter niet ideaal voor vloeren, omdat je dan op handen en knieën moet schrobben. Voor vloeren werkt een voddenmop hetzelfde als een handdoek, maar dan spaar je je knieën. Bij het schoonmaken van keramische tegels onder de douche is een handdoek de beste keuze.

Overwegingen bij schoonmaakproducten

Als u ervoor kiest een professioneel schoonmaakproduct te gebruiken bij het dweilen van uw keramische tegels, kies dan een product dat alkalisch is in plaats van zuur, aldus TCNA. Zure reinigingsmiddelen, zoals Pine-Sol, kunnen de voeg aantasten en afbreken. Daarom werken alkalische reinigingsmiddelen, zoals Mr. Clean vloerreiniger, het beste voor dit type vloer. (Opmerking: zure producten zijn de producten die u kunt gebruiken om roest of kalkaanslag te verwijderen.)

Tips

Nu u weet hoe u uw keramische vloer moet schoonmaken en wat u moet gebruiken, kunt u deze tips gebruiken om uw vloeren glanzend te houden.

  • Ververs je water vaak. Dit voorkomt dat strepen en vlekken van modderig water weer op de vloer terechtkomen.
  • Om resten te voorkomen, kun je gewoon water gebruiken om de vloer te dweilen als deze niet erg vuil is. Maak het indien nodig schoon met zuiveringszout.
  • Less is more als het om schoonmakers gaat. Door zo min mogelijk te gebruiken om de gewenste schoonmaakbeurt te krijgen, zorg je ervoor dat je geen residu achterlaat.
  • Vermijd vette schoonmaakmiddelen bij het reinigen van een keramische vloer. Deze maken de vloer superglad en laten een residu achter dat moeilijk te verwijderen is.

Mooie glans

Als u uw keramische vloer wilt reinigen, zijn er een paar methoden die u kunt gebruiken. U kunt er misschien voor kiezen om de vloer te vegen en water te gebruiken, of een schoonmaakproduct te proberen. Welke methode je ook gebruikt, onthoud dat minder meer is als je geen wazig residu wilt achterlaten.

Aanbevolen: