De beste manieren om verschillende soorten tv-schermen schoon te maken

Inhoudsopgave:

De beste manieren om verschillende soorten tv-schermen schoon te maken
De beste manieren om verschillende soorten tv-schermen schoon te maken
Anonim
Man die het scherm van zijn Smart TV schoonmaakt
Man die het scherm van zijn Smart TV schoonmaakt

Of u nu een eenvoudige schoonmaakbeurt uitvoert of dat uw televisiescherm op de een of andere manier vuil is geworden, er zijn verschillende methoden om het schoon te maken, afhankelijk van of u een flatscreen of een CRT (kathodestraalbuis) heeft. Daarom is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de twee voordat je de vlekken wegschrobt.

Flatscreentelevisies schoonmaken

Alle nieuwere televisies op de markt zijn platte schermen. Volgens waarschuwingen van de fabrikant via merken als LG en Panasonic moet je voorzichtig zijn bij het schoonmaken van je televisie vanwege de antireflectiecoating van het scherm. Het gebruik van agressieve chemicaliën of alcohol breekt deze coating af en beschadigt het platte scherm. Dit geldt voor alle soorten platte schermen, waaronder LED, LCD, plasma en andere typen.

Wat je nodig hebt

Een flatscreen-tv schoonmaken
Een flatscreen-tv schoonmaken
  • Microvezeldoek
  • Milde afwasmiddel (elk goed) of HDTV/flatscreenreiniger
  • Water
  • Optionele stofdoek

Stappen:

  1. Koppel de televisie los voordat u het scherm schoonmaakt, vooral als u een vochtige of natte doek gebruikt.
  2. Gebruik een microvezeldoek of een plumeau om het stof van het scherm te verwijderen. Als uw scherm niet erg vuil is of geen krassen of vlekken vertoont, is dit wellicht alles wat u hoeft te doen.
  3. Als uw tv erg vervuild is of grondiger moet worden schoongemaakt, kunt u een aantal verschillende methoden proberen.
  • Sommige fabrikanten raden aan om je microvezeldoek nat te maken en het overtollige water eruit te knijpen. Gebruik de vochtige doek om eventuele vlekken of vlekken te verwijderen. Gebruik een schone, droge doek om het oppervlak voorzichtig te polijsten om strepen te voorkomen.
  • Als water alleen niet voldoende is, gebruik dan water en zeep. Voeg een klein scheutje afwasmiddel toe aan een paar kopjes warm water, dompel de doek in het mengsel en wring hem uit. Gebruik vervolgens de doek om eventuele resten of vuil voorzichtig te verwijderen. Wrijf met een droge doek om eventuele strepen te verwijderen en polijst.
  • Als al het andere niet lukt, gebruik dan een flatscreen-tv-reiniger. Voeg een paar spuitjes schoonmaakmiddel toe aan de doek en maak het scherm voorzichtig schoon.
  • Houd er bij het gebruik van een schoonmaakmiddel rekening mee dat u de handleiding van uw televisie moet raadplegen om er zeker van te zijn dat de fabrikant de ingrediënten van het schoonmaakmiddel vermeldt als veilig voor dat scherm.

CRT-tv's schoonmaken

Het schoonmaken van een niet-flatscreentelevisie of CRT-tv vereist een andere aanpak, omdat de schermen op deze televisies doorgaans van glas zijn gemaakt.

Materialen

  • Microvezeldoek/handdoek
  • Glasreiniger/alcohol

Stappen

  1. Koppel de televisie los als u een vochtige doek gebruikt.
  2. Veeg het scherm af met een droge doek om stof of vastzittende deeltjes te verwijderen voordat u schoonmaakmiddelen gebruikt.
  3. Bevochtig uw doek met glasreiniger of een 50/50 mengsel van ontsmettingsalcohol en water.
  4. Veeg het televisiescherm af met de vochtige doek. Gebruik zachte cirkelvormige bewegingen om extreem vuile plekken te schrobben. Hierdoor worden eventuele vastzittende deeltjes losgemaakt.
  5. Gebruik een schone, droge doek en poets het scherm met cirkelvormige bewegingen. Dit helpt vervelende strepen te voorkomen.

Vlekreiniging

Als u een vlek of vuil op één plek wilt verwijderen in plaats van het hele scherm schoon te maken, volgt u dezelfde stappen voor uw type televisie. In plaats van het hele scherm schoon te vegen, kunt u zich echter alleen concentreren op het vervuilde gebied. Vergeet niet om eerst het hele scherm af te stoffen, zodat je niet slechts één schoon gedeelte hebt.

Waarschuwing

Bij het schoonmaken van uw scherm:

  • Gebruik nooit overtollig water.
  • Bid niets rechtstreeks op het scherm. Dit kan niet alleen het scherm beschadigen, maar ook andere componenten.
  • Gebruik nooit een ruwe of schurende doek om het scherm schoon te maken. Dit kan krassen op het scherm veroorzaken.
  • Controleer altijd de ingrediënten als je een schoonmaakmiddel op je flatscreen gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je het scherm niet beschadigt.

Perfecte weergave

Na verloop van tijd wordt je televisie vies en als je kleintjes of een touchscreen hebt, kan deze erg vies worden. Daarom is het belangrijk om te weten hoe u uw specifieke scherm moet schoonmaken, zodat u beschadiging ervan kunt voorkomen. Bij twijfel gewoon water gebruiken. Nu kunt u dit toevoegen aan uw lijst met schoonmaakroutines.

Aanbevolen: