Waar u inspiratie kunt vinden voor interieurontwerp

Inhoudsopgave:

Waar u inspiratie kunt vinden voor interieurontwerp
Waar u inspiratie kunt vinden voor interieurontwerp
Anonim
Twee ontwerpers plannen kamerontwerp
Twee ontwerpers plannen kamerontwerp

Er zijn veel plaatsen en objecten waar je inspiratie kunt vinden voor interieurontwerpprojecten. Sommige liggen voor de hand, terwijl andere uniek kunnen zijn voor het thema van uw ontwerp. Ontdek nieuwe ideeën door uw interessegebied uit te breiden.

Natuur voor creativiteit

De meest voor de hand liggende manier om inspiratie op te doen om jezelf onder te dompelen in de natuur. De verwondering over de schepping is ontzagwekkend en kan gemakkelijk worden vertaald naar uw volgende ontwerpproject.

Vlinders brengen magie

Wat is er magischer dan het kijken naar vlinders in hun natuurlijke habitat? Bezoek een vlindertuin zoals het Durham, NC Museum of Life + Science's Magic Wings Butterfly House.

  • Wandel door het weelderige plantenleven, luister naar druppelend water en kijk hoe kleurrijke vlinders rondfladderen tijdens de dagelijkse vrijlating.
  • Let op de verschillende vlinderkleurontwerpen en -combinaties.
  • De grillige aard van fladderende vlinders kan creatieve ideeën opleveren voor een jeugdige en energieke inrichting.
vlindercollectie op de muur van de eetkamer
vlindercollectie op de muur van de eetkamer

Zonsondergangkleuren

Het verbazingwekkende kleurenpalet dat bij een zonsondergang wordt tentoongesteld, motiveert en stimuleert creatieve geesten. Bekijk een zonsondergang in een ontspannen omgeving om ervan te genieten en gebruik deze om uw eigen prachtige decorkleurenpalet te genereren.

Strandretraite

De kleuren en texturen van een strandtafereel zijn genoeg om elke verbeelding te boeien. Het zee- en zeeleven, zand, schelpen, palmbomen, vogels en de zon bieden een schat aan inspiratie voor kleuren, vormen en decoraties.

strand geïnspireerd slaapkamerinterieur
strand geïnspireerd slaapkamerinterieur

NightScape voor monochromatisch

Of je nu in de bergen, aan de kust of in een hoogbouwstad bent, het nachtlandschap kan dramatische tegenstellingen van licht en donker en kleuren bieden. Eén inspiratiebron zou een monochromatisch ontwerp kunnen zijn, waarbij elke kleur wordt gebruikt.

Maak een ritje

Maak een ritje om je hoofd leeg te maken en nieuwe ideeën wortel te laten schieten. De simpele bewegingsdaad kan je geest bevrijden om buiten het typische te stappen.

Stoomaangedreven trein

Creëer een nostalgische sfeer door een ritje te maken met een stoomtrein. Laat je fantasie de vrije loop en bedenk hoe het was toen dit de modernste vorm van transport was. Geniet van de geluiden, geuren en inrichting en pas het aan uw huis aan.

Heteluchtballon

Je kunt een nieuw perspectief op het leven krijgen met een ballonvaart. Het eerste dat opv alt is hoe geluid zich verticaal verplaatst als je in de lucht bent. Dit kan uw ideeën over hoe u geluid in een kamer aanpakt, veranderen. Het volgende is de uitgestrektheid van de wereld boven de grond en de vele kleuren, vooral in de herfst. Blauwe lucht, witte wolken en groene en andere kleuren kunnen een nieuw ontwerpidee teweegbrengen.

paar in hete luchtballon
paar in hete luchtballon

Cabriolet- of motorexcursie

Maak een ritje in de open wind. Tegen de wind in rijden is een geweldige manier om verbinding te maken met alles om je heen. Door uw vijf zintuigen te gebruiken, kunt u een idee of gedachte opwekken die zou kunnen leiden tot een inventieve ontwerpoplossing.

Kunst voor creatieve inspiratie

Er zijn allerlei soorten kunstvormen, zoals schilderen, schetsen en collage. Een middagbezoek aan een kunstmuseum of galerie kan een inspirerende visuele impact hebben. Merk op hoe de kunstenaar kleur en licht gebruikte om een emotie of idee over te brengen. Dupliceer deze technieken in het interieurontwerp.

kunst aan de muur inspireert interieurontwerp
kunst aan de muur inspireert interieurontwerp

Ambachtelijke of hobbytechnieken

Je kunt een tijdje genieten van een ambacht of hobby om de creatieve bron aan te vullen en je ontwerpzintuigen te versterken. U kunt besluiten een nieuwe hobby te beginnen of een nieuw vak te leren om ingenieuze en fantasierijke ideeën voor uw ontwerpproject te stimuleren.

  • Quilting presenteert kleurencombinaties en hoe de kleine stukjes samenkomen tot een geweldig totaalontwerp.
  • Taartdecoratie kan je inspireren om aandacht te besteden aan kleuren, texturen, vormen, vormen en de stroom van het ontwerp.

Fotografieperspectief

Een geweldige manier om een nieuw perspectief op de wereld om je heen te krijgen, is door een lens. Maak foto's van dagelijkse gebeurtenissen/items om te bestuderen, zodat u zich vrij kunt maken van alle beperkingen. Als je niet van fotograferen houdt, bezoek dan een fototentoonstelling en bestudeer hoe de fotograaf de onderwerpen heeft gekadreerd. Kan diezelfde manier om een onderwerp in te kaderen ook werken voor een decor?

vrouw met camera buiten
vrouw met camera buiten

Modetrends

De huidige modetrends, zoals stijlen, kleuren, patronen en texturen, hebben een impact op interieurtextiel. Hoe meer je over dit textiel leert, hoe meer ideeën er zullen stromen.

  • Bezoek een textielmuseum, ga naar een modeshow of lezing of volg een les modegeschiedenis.
  • Neem deel aan een vakbeurs voor sieraden of huishoudelijke artikelen om de populairste trends van volgend jaar te ontdekken.
jurkontwerper die vrouw meet
jurkontwerper die vrouw meet

Muziek

Muziek kan een inspiratie zijn voor andere vormen van kunst. Speel een ander muziekgenre dan je normale keuze. Luister naar nieuwe artiesten en voel de beat en het ritme en hoe deze zich verhouden tot het ritme van een kamerontwerp. Stel je voor hoe je het lied of concert kunt weergeven in een interieurontwerp.

Bewegen buiten de normale grenzen

De beste manier om inspiratie op te doen voor interieurontwerp is door buiten je normale grenzen van creëren en ontwerpen te stappen. Duik in een nieuwe expressie via de natuur, kunst of een ander medium en ontdek een hernieuwde opwinding om prachtige huisontwerpen te creëren.

Aanbevolen: