Kooktemperaturen voor kalkoenburgers

Inhoudsopgave:

Kooktemperaturen voor kalkoenburgers
Kooktemperaturen voor kalkoenburgers
Anonim
Kalkoenburgers koken op de grill
Kalkoenburgers koken op de grill

Bij het maken van kalkoenburgers is het belangrijk om ze op de juiste temperatuur te koken om te voorkomen dat ze uitdrogen, aangezien kalkoengehakt zo'n mager eiwit is. Als u de juiste temperaturen voor verschillende bereidingsmethoden kent, kunt u dit smakelijke eten snel en gemakkelijk bereiden.

Interne temperatuur

Gemalen kalkoen moet worden gekookt op een temperatuur van minimaal 165°F om eventuele bacteriën in de burger te doden. Dit is iets hoger dan de optimaal veilige temperatuur voor rundergehakt, namelijk 160°F. Je zult kalkoenburgers iets langer moeten koken dan hamburgers.

Je wilt echter niet op een hogere temperatuur koken, omdat je kalkoenburger hierdoor droog kan worden. Gebruik een digitale vleesthermometer om de temperatuur van uw kalkoenpasteitjes te testen.

Middelhoge hitte

Een goede vuistregel bij het bereiden van kalkoenburgers voor elke methode is het gebruik van middelhoog vuur, dat doorgaans tussen de 375°F en 450°F ligt. Bij koken op hoog vuur is de kans groot dat de eiwitten vastlopen, wat resulteert in een taaie burger. Door op laag vuur te koken, wordt het vlees te lang aan hoge temperaturen blootgesteld, waardoor het uitdroogt. Middelhoog is het perfecte temperatuurbereik omdat het maximaal vocht en zachtheid mogelijk maakt.

Grillen

Verwarm bij het grillen van kalkoenburgers de grill voor op middelhoog vuur, in dit geval ongeveer 400°F tot 450°F. Wanneer de grill op temperatuur is gekomen, plaats je de burger direct boven de warmtebron totdat deze de juiste interne temperatuur heeft bereikt. Hoe lang dit duurt, hangt af van de grootte en dikte van je burgerpasteitje. Jennie-O raadt aan om het burgerpasteitje een dikte van 1/2 inch te geven, wat ongeveer negen minuten per kant duurt.

In een koekenpan

Het koken van kalkoenburgers in een koekenpan is vergelijkbaar met het grillen ervan, dus je kunt een koekenpan het beste direct voorverwarmen op een brander die op middelhoog staat, wat ongeveer 400°F tot 450°F is. Zodra de koekenpan op temperatuur is, bak je de burgers in de koekenpan. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van het pasteitje, maar voor een pasteitje van 1/4 pond duurt het doorgaans ongeveer negen minuten per kant.

Braden

Om een gemalen kalkoenpasteitje te braden, plaatst u het ovenrek in het bovenste kwart van de oven en verwarmt u de grill voor op de hoogste stand, ongeveer 500°F tot 550°F. Rooster ongeveer vijf tot zes minuten per kant in een braadpan, afhankelijk van de dikte van de burger.

Braden

Je kunt de burgers ook bereiden in een voorverwarmde oven van 375°F. Leg ze op een bakplaat met bakrand en bak ze ongeveer 30 minuten tot ze inwendig een temperatuur van 165°F bereiken.

Van kookplaat naar oven

Een andere methode om kalkoenburgers te bereiden is door ze op het fornuis dicht te schroeien om ze bruin te maken en ze vervolgens in de oven te plaatsen om het koken af te maken. Om deze methode te gebruiken, schroeit u ze in een koekenpan op een voorverwarmde middelhoge brander gedurende ongeveer drie minuten per kant, tot ze bruin zijn. Breng ze vervolgens over naar een voorverwarmde oven van 375 ° F totdat de kalkoen inwendig een temperatuur van 165 ° F bereikt. Dat zou ongeveer 10 tot 20 minuten langer moeten duren.

Vochtige, zachte kalkoenburgers

Het koken van kalkoenburgers op de juiste temperatuur voor de methode die jij gebruikt, levert vochtige, malse burgers op in plaats van uitgedroogde, taaie hockeypucks. Om uw kalkoenburgers zo sappig mogelijk te maken, laat u ze ongeveer 5 minuten van het vuur rusten voordat u ze serveert, zodat de sappen weer in het vlees kunnen worden opgenomen. Omdat dierlijke eiwitten blijven koken als ze van de warmtebron worden gehaald en kunnen rusten, kun je de burger misschien van het vuur halen als hij ongeveer 160°C bereikt en hem, afgedekt met folie, vijf tot tien minuten laten rusten. De burger blijft nog enkele ogenblikken koken en stijgt ongeveer vijf graden in temperatuur terwijl hij rust.

Aanbevolen: