Hoe China op te slaan: eenvoudige tips om het veilig te houden

Inhoudsopgave:

Hoe China op te slaan: eenvoudige tips om het veilig te houden
Hoe China op te slaan: eenvoudige tips om het veilig te houden
Anonim
China wordt in vloeipapier gewikkeld
China wordt in vloeipapier gewikkeld

Weten hoe u porselein op de juiste manier bewaart, is belangrijk als u uw erfstukken en investeringen wilt beschermen. Je kunt de klassieke kartonnen doos en krant verbeteren. Fijn porselein is delicaat, en als je porselein goed bewaart, blijft het generaties lang in goede staat.

Zorg er eerst voor dat China schoon en stofvrij is

Wanneer u porselein opbergt, moet u het eerst grondig schoonmaken en goed afstoffen. Zuren van vuil kunnen het oppervlak van uw porselein beschadigen en stof kan in spleten terechtkomen. Dit is vooral problematisch bij porselein dat ongeglazuurd is of reparaties heeft, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat al het porselein schoon is voordat het wordt opgeborgen.

Individueel verpakt opgeslagen China

Verpak stukjes porselein altijd afzonderlijk, in plaats van dingen op elkaar te stapelen om ze in te pakken. Dit voorkomt dat de voorwerpen elkaar bekrassen of tegen elkaar botsen en afbrokkelen. Dit is vooral belangrijk voor delicate voorwerpen zoals porseleinen theeserviezen. De extra verpakking neemt meer ruimte in beslag, maar is essentiële bescherming.

Bewaar porseleinen borden en kommen op hun zijkant

Hoewel de randen van kommen en borden kwetsbaar zijn, maakt de vorm van deze items ze het stevigst als ze op de zijkant worden verpakt. De sleutel is om ervoor te zorgen dat de verpakking de delicate randen beschermt. Ondersteun vervolgens de borden of kommen van onderaf en nest ze op hun zijkanten in een grotere container.

Gebruik geen kranten bij het bewaren van China

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de krant te pakken om porselein in te pakken, is dit geen goed idee. Er zit inkt op krantenpapier, en de inkt kan tijdens opslag op kwetsbaar porselein worden overgebracht. Kies in plaats daarvan gewoon zuurvrij vloeipapier of schuimfolie. Vermijd alles met kleur dat zich kan verspreiden naar uw fijne porselein.

gebruik geen krantenpapier om porselein in te pakken
gebruik geen krantenpapier om porselein in te pakken

Gebruik plastic bakken in plaats van kartonnen dozen

In plaats van porselein in kartonnen dozen te bewaren, kun je kiezen voor plastic bakken. Deze bakken zijn steviger dan karton en bieden een betere bescherming wanneer ze in een opslagruimte of opslagruimte worden gestapeld. Ze zijn ook duidelijk, zodat u de inhoud kunt zien. Bij het opbergen van porselein is het ideaal om meerdere kleine of middelgrote bakken te kiezen. Hierdoor worden de bakken niet te zwaar.

Etikettenbakken van China duidelijk

Zelfs als je een doorzichtige bak gebruikt, moet je het opgeslagen porselein duidelijk labelen, zodat je het later kunt terugvinden. Vermeld op het etiket details over welke specifieke stukken zich in de prullenbak bevinden. Op die manier kunt u, wanneer u zich voorbereidt op een vakantiema altijd of een andere speciale gebeurtenis, precies vinden wat u nodig heeft.

Probeer een kast met glazen voorkant om stof te verminderen

Het inpakken van porselein is niet de enige manier om het op te bergen. Je kunt je serviesgoed ook opbergen in een dressoir, kast of porseleinhok. De sleutel hier is om ervoor te zorgen dat de kast deuren heeft om te voorkomen dat stof zich ophoopt op het porselein en dit mogelijk beschadigt. Een beschermende kast kan ook opgeslagen porselein beschermen tegen onbedoelde stoten die kunnen optreden op open planken.

Gebruik verdelers om gestapeld China te beschermen

Als je porselein in een kast stapelt, zorg er dan voor dat je verdelers tussen de afzonderlijke stukken gebruikt. Een stuk dun schuimrubber, een paar vellen vloeipapier of zelfs een oud stoffen servet kunnen helpen voorkomen dat het ene stuk het andere in de stapel bekrast. Je moet de stapels beperken tot minder dan 10 stuks, zodat het gewicht van de onderste items niet te zwaar wordt.

Kommen klaar voor verpakking
Kommen klaar voor verpakking

Bewaar bekers niet ondersteboven

Hoewel het verleidelijk kan zijn om kopjes ondersteboven te bewaren om het stof buiten te houden, is de rand van een porseleinen theekopje eigenlijk de meest kwetsbare plek. Bewaar ze in plaats daarvan rechtop. Als je weet dat het porselein stevig is en geen reparaties aan de handgrepen heeft ondergaan, kun je de kopjes aan haken hangen. Het handvat is echter een ander kwetsbaar onderdeel, dus doe dit alleen als je zeker weet dat de beker stevig genoeg is.

Overweeg gespecialiseerde opslagproducten

Als je een bijzonder waardevolle set porselein hebt of een set die je koestert vanwege sentimentele waarde, overweeg dan om te investeren in gespecialiseerde porseleinopslag. Opbergdozen van gewatteerde stof worden verkocht voor tussen de $ 50 en $ 200 per set. De hoog gewaardeerde China Storage Set van Amazon verkoopt bijvoorbeeld voor ongeveer $ 60 en bevat verdelers en plekken voor labels. Je kunt vergelijkbare sets vinden bij de meeste thuiswinkels.

Leer hoe u China kunt opslaan om zijn schoonheid en waarde te behouden

Ongeacht welk antiek porseleinpatroon je hebt, een goede opslag is essentieel voor het behoud van de waarde van je porselein. Neem de tijd om hem veilig op te bergen, en de volgende keer dat je hem eruit ha alt, ziet hij er net zo mooi uit als nu.

Aanbevolen: