Problemen met Bank of America en verzekeringsclaims

Inhoudsopgave:

Problemen met Bank of America en verzekeringsclaims
Problemen met Bank of America en verzekeringsclaims
Anonim
Conflict tijdens telefonische onderhandelingen
Conflict tijdens telefonische onderhandelingen

Klachten tegen Bank of America (BOA) en verzekeringsgerelateerde kwesties waren belangrijk genoeg om in 2016 te resulteren in een schikking van $ 3 miljoen voor een zaak met betrekking tot verzekeringsclaims. Talrijke verzekeringsgerelateerde zorgen waarbij de financiële gigant betrokken is, zijn genoemd in forums voor consumentenklachten.

Vertraagde vrijgave van verzekeringsclaimfondsen

In verschillende situaties, nadat een consument een verzekeringsclaim had ingediend en de verzekeringsmaatschappij het geld snel had goedgekeurd, werd de claimcheque voor een onredelijk lange tijd vastgehouden door Bank of America. De volgende voorbeelden uit de praktijk van de Complaint Board vertegenwoordigen een veel voorkomend patroon (er zijn nog tientallen soortgelijke klachten op openbare forums):

  • september 2016: Een huiseigenaar had een kapotte leiding waardoor het plafond en de keuken kapot waren gegaan. Hun verzekeringsmaatschappij gaf een cheque van bijna $ 5.000 vrij, maar Bank of America hield de cheque vast en wilde deze niet tijdig vrijgeven. Dit is het soort probleem dat werd aangepakt in de hierboven genoemde collectieve actie van $ 3 miljoen.
  • juni 2016: Een klant van de Bank of America die hagelschade aan haar huis had, zag online talloze klachten over de manier waarop de bank claimcontroles onredelijk lang vasthoudt. Om te voorkomen dat ze hetzelfde probleem kreeg, ging ze naar een filiaal om de cheque persoonlijk te laten afhandelen. De bank liet haar de zaak echter niet persoonlijk afhandelen. Ze werd gedwongen de cheque op te sturen. Zoals ze vreesde, hielden ze haar cheque lange tijd vast. Ze had grote moeite om het op te sporen en het geld vrij te krijgen.
  • april 2016: Een huiseigenaar in Texas liep ernstige wind- en hagelschade op. Bank of America hield de cheque voor verzekeringsclaims lange tijd vast. Toen de klant klaagde en belde om de situatie te verbeteren, gaf Bank of America uiteindelijk een deel van het geld vrij. Ze gaven echter slechts 25 procent van de claimbetaling vrij. Dit kleine bedrag maakte het voor de klant erg moeilijk om een aannemer te vinden om de reparaties uit te voeren.

Gelijkaardige problemen worden gemeld op andere klachtenforums, waaronder een consument die ernstige schade aan het dak had, maar slechts een fractie van het geld dat op tijd van de Bank of America werd vrijgegeven, kon krijgen.

Bezorgdheid over BOA-overstromingsverzekeringen

Een andere veel voorkomende klacht van klanten over Bank of America en verzekeringen heeft betrekking op de manier waarop het bedrijf omgaat met de vereisten voor overstromingsverzekeringen. Sommige klachten van klanten melden bijvoorbeeld dat de bank ten onrechte beweerde dat hun huizen zich in een overstromingsgebied bevonden, waarbij ten onrechte werd aangegeven dat ze onderworpen waren aan een verplichte overstromingsverzekering. De bank wordt er ook van beschuldigd klanten ertoe aan te zetten bepaalde overstromingsverzekeringen af te sluiten, en vervolgens ongewoon hoge bedragen voor die polissen in rekening te brengen.

Voorbeelden zijn:

  • februari 2015: Een klant van de Bank of America klaagde dat ze in een overstromingsverzekeringspolis was geplaatst waar ze geen toestemming voor had gegeven. Ze zegt dat dit gebeurde nadat ze jarenlang voortdurend eisen had ontvangen om zich af te melden van de bank.
  • Augustus 2009: Een huiseigenaar ontving een bericht van de Bank of America om een overstromingsverzekering af te sluiten. Toen de huiseigenaar naar lokale overheidsfunctionarissen ging om de bewering dat ze zich in een overstromingsgebied bevonden te verifiëren, bleek dat deze niet waar was. Bank of America heeft blijkbaar geen restitutie aangeboden voor de premies die al door de huiseigenaar zijn betaald.

In 2014 resulteerde een class action-rechtszaak in een schikking van $31 miljoen door Bank of America, betaald aan klanten die een buitensporige overstromingsverzekering moesten afsluiten in situaties waarin dit niet nodig was. Dit misbruik van de eisen inzake overstromingsverzekeringen is echter niet uniek voor de Bank of America. Verschillende andere banken raakten in 2013 verwikkeld in een class action-rechtszaak over dezelfde kwestie.

Ongeautoriseerde verzekering door derden

Klanten hebben ook vaak geklaagd dat Bank of America hen in levensverzekeringspolissen van derden heeft gestopt waar zij geen toestemming voor hadden gegeven. In een typisch voorbeeld beschrijft een klacht van een klant een situatie waarin Bank of America de persoonlijke gegevens van de klant gaf aan een externe verzekeringsmaatschappij die de klant had aangemeld voor een polis waarvan de klant zegt dat ze daar geen toestemming voor had gegeven.

Maak een weloverwogen beslissing

Als je naar deze beschuldigingen kijkt, is het gemakkelijk te begrijpen waarom mensen soms cynisme uiten over bankinstellingen. Bank of America is niet de enige financiële instelling met dit soort beschuldigingen. US Bank is een voorbeeld van een andere bank met soortgelijke klachten van klanten. Het is altijd de moeite waard om de specifieke praktijken en klantbeoordelingen van een financiële instelling te onderzoeken voordat u een rekening opent of een lening afsluit.

Aanbevolen: