11 kernvragen & Tips om u te helpen beslissen waar u met pensioen gaat

Inhoudsopgave:

11 kernvragen & Tips om u te helpen beslissen waar u met pensioen gaat
11 kernvragen & Tips om u te helpen beslissen waar u met pensioen gaat
Anonim

Evalueren wat voor u het belangrijkst is, kan u helpen bij het kiezen van de juiste plek om met pensioen te gaan. Gebruik deze vragen en tips om u te helpen bij het nadenken over uw opties.

Man en vrouw glimlachend en zittend op een bankje
Man en vrouw glimlachend en zittend op een bankje

Iedereen droomt van een ongecompliceerd, luchtig pensioen, maar we denken niet altijd verder dan de drankjes in onze hand en de loungestoel buiten. Er is veel waar u over moet nadenken over waar u met pensioen moet gaan, en het is geen beslissing die u lichtvaardig moet nemen. Gebruik deze vragen en tips als uitgangspunt bij het kiezen van wat het beste voor u is.

6 vragen die u kunnen helpen beslissen waar u met pensioen gaat

Senior koppel zit bij het kampvuur en grilt vis
Senior koppel zit bij het kampvuur en grilt vis

We worden aangemoedigd om onszelf haveloos richting de eindstreep van ons pensioen te laten rennen, maar we worden niet aangemoedigd om echt na te denken over wat er daarna komt. Zorg ervoor dat u niet verstrikt raakt in een huis dat te groot of te slecht uitgerust is voor uw pensioenlevensstijl. Bedenk in plaats daarvan waar u zich het beste kunt terugtrekken door uzelf de volgende vragen te stellen:

1. Welke hobby's of activiteiten vullen uw vrije tijd?

Als je naar nieuwe plekken kijkt om te wonen, ben je zo gefocust op hoe het eruit ziet. Accommodaties aan het strand dit en eigendommen aan het meer dat. Maar het landschap zal niet al die nieuwe tijd die je hebt in beslag nemen.

Doe jezelf een plezier en bedenk welke dingen je op dit moment graag doet. De kans is groot dat u dit nog steeds doet als u met pensioen gaat. Als u van golfen of pickleball houdt, wilt u op zoek gaan naar plaatsen waar u deze gemakkelijk kunt bereiken. Als je een grote tuinman bent, wil je waarschijnlijk een huis met een grote tuin of een appartement met een gemeenschappelijke tuin.

2. Wil je blijven werken?

Als je tientallen jaren hebt gewerkt, is plotseling stoppen niet altijd de droom waar iedereen van droomt. Als u graag bezig blijft en van werken houdt, kan pensioen er voor u anders uitzien. Met pensioen gaan kan betekenen dat u uw leidinggevende rol neerlegt of in deeltijd gaat werken.

Als u denkt dat u na uw pensionering wilt blijven werken, zal die beslissing u naar een plek leiden waar meer bedrijven in uw interessegebied zijn. Verhuizen naar de boondocks is geweldig totdat de dichtstbijzijnde plek voor een parttime baan 45 minuten verderop ligt.

3. Hoe is uw mobiliteit?

Veroudering brengt veel uitdagingen met zich mee, en de afnemende mobiliteit is daar één van. Die oude kickball-blessure kan uitmonden in pijnlijke, verstijfde gewrichten die het lopen moeilijker maken. Als je ouder wordt, moet je realistisch zijn over waar je lichaam zich op dit moment bevindt en waar het mogelijk terechtkomt.

Als u rekening houdt met uw mobiliteit, kunt u de beste beslissing nemen over waar u met pensioen gaat. Als je slechte knieën of enkels hebt, is een huis met twee of drie verdiepingen misschien geen goed idee.

4. Hoe ziet uw budget eruit?

Als u met pensioen gaat, krijgt budgetteren een geheel nieuwe betekenis. Zorgvuldige financiële planning of niet, u moet zich nog steeds bewust zijn van uw geld, omdat er minder mogelijkheden zijn om het op te bouwen, en wie weet wat de toekomst zal brengen.

Voordat je je zinnen zet op een plek die niet echt bevorderlijk is voor je financiële toekomst, moet je uitzoeken wat je je kunt veroorloven en zoeken naar plaatsen in dat bereik.

5. Is er familie waar je dicht bij wilt zijn?

Als je een groot gezin hebt met veel kinderen en kleinkinderen, kan het uitkiezen van een pensioenplek het gevoel geven dat je door een mijnenveld loopt. Als je te dicht bij een kind of kleinkind komt, kun je ervan beschuldigd worden dat je favorieten kiest.

Maar als je aan familie denkt, wil je misschien op zoek gaan naar plaatsen die centraal gelegen zijn voor iedereen. Of misschien kies je iets dat niet helemaal dichtbij is, maar groot genoeg zodat familie met je mee op vakantie kan gaan wanneer ze maar tijd hebben.

En het kan een situatie zijn waarin u gewoon een eerlijk gesprek met uw kinderen of andere familieleden moet voeren terwijl u over de beslissing nadenkt. Misschien woont een van uw kinderen en/of kleinkinderen in een warmere staat waar u ook graag zou willen wonen. Het is ook prima om na te denken over uw behoeften en wensen, ook al wordt niet iedereen daar blij van. Misschien moet je wat bewuster zijn in het doorbrengen van tijd met andere familieleden als je niet zo dicht bij hen woont, maar je kunt nog steeds een sterke band hebben.

5. Wil je veel reizen of op vakantie gaan?

Met downtime op pensioenniveau zou je de leegte kunnen opvullen die werk vroeger opvulde met reizen. Maar als u de hele tijd onderweg bent, wilt u misschien niet opgesloten zitten met een woning die veel onderhoud vergt. Waarom een hoge hypotheek betalen op het mythische pensioeneigendom als je er nauwelijks tijd in zult doorbrengen?

5 tips voor het vinden van de perfecte pensioenplek

Senior mannen die koffie drinken voor een huis in de voorsteden
Senior mannen die koffie drinken voor een huis in de voorsteden

Zodra je een beetje hebt nagedacht over de parameters van de soorten plekken die het beste werken voor jou, en je partner als je met pensioen gaat, is het tijd om de perfecte plek te gaan manifesteren. Hier zijn een paar tips om van het droombord naar de intrekdag te komen:

1. Beperk uw zoekopdracht niet tot alleen huizen

Er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden om te wonen dan alleen typische huizen met twee of drie slaapkamers. Breid uw zoekopdracht uit met andere eigenschappen zoals:

  • Appartementen
  • Appartementen
  • Duplexen
  • Pensioengemeenschappen
  • Lange termijn AirBnBs

2. Haast je niet om een plek te vinden

Het feit dat je met pensioen bent, betekent niet dat je de laatste fase van je leven helemaal moet uitzoeken. Er is nog tijd om die perfecte plek te vinden om met pensioen te gaan. Haast je niet naar de eerste community of locatie waarvan je vindt dat die alleen maar bij je wensen past, alleen maar om de zaak achter de rug te hebben. Doe jezelf een plezier en wacht op de juiste plek.

3. Accepteer dat het misschien niet perfect is

Er is geen enkel perfect huis op deze planeet, en je zult je ook niet terugtrekken in een of andere mythische Golden Girls-levensstijl. Er zullen nadelen zijn, hoe klein ook, en je wilt de eerste paar jaar van je pensioen niet verpesten omdat je boos bent omdat al je problemen niet zijn opgelost zodra je naar een nieuwe plek bent verhuisd.

4. Bedenk wat je nodig hebt, niet wat je hebt

Je probeert niet het pand waar je al in woont op te knappen. In plaats daarvan ben je waarschijnlijk op zoek naar iets dat je kunt beheren naarmate je minder mobiel wordt, minder actief wordt en het schoonmaken beu bent de tijd. Het kan dus zijn dat je niet wilt verhuizen naar een ruimte die past bij alles van de plek waar je woont en dan over 15+ jaar moet zoeken naar plekken die passen bij wat je wilt.

5. Gebruik pensioen als tijd om te ontspullen

Voor sommigen van ons is opruimen een aangelegenheid van meerdere weken. Op een dag word je op oudere leeftijd wakker met een boot vol spullen waarvan je niet eens meer weet waar het allemaal vandaan kwam. Met pensioen gaan en verhuizen is het perfecte moment om uw huis op te ruimen. Overweeg om die "Ik heb gewoon de juiste tijd nodig om het te gebruiken" -dingen en de "Oh, ik vergat dat ik dit zelfs had" -dingen weg te doen.

Zorg ervoor dat uw pensioen als thuis voelt

Na zo lang zo hard te hebben gewerkt, verdient u het om een plek te vinden waar u zich kunt terugtrekken die aan al uw behoeften voldoet. Geen twee pensioendromen zullen er hetzelfde uitzien, maar de manier om uw pensioen als thuis te laten voelen, is door een plek te kiezen die u leuk vindt, omdat u degene bent die daar hopelijk nog lang zal wonen.

Aanbevolen: