11 onverwachte weekendontbijtjes

Inhoudsopgave:

11 onverwachte weekendontbijtjes
11 onverwachte weekendontbijtjes
Anonim

Niet van deze wereld weekendontbijtideeën

Afbeelding
Afbeelding

Weekends zijn bedoeld om te ontspannen, tijd door te brengen met het gezin en alle dingen te doen waar je doordeweeks nooit tijd voor hebt. Het is een geweldige kans om een leuk nieuw recept uit te proberen in plaats van je gebruikelijke bagel en koffie. We hebben een lijst samengesteld met heerlijke ontbijtrecepten waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, van de papegaaiduiker tot wentelteefjes crème brûlée. Laat het kwijlen beginnen.

Hash Brown ovenschotel

Afbeelding
Afbeelding

Maak bij twijfel een ovenschotel. Ja, we zeiden het al: een ovenschotel als ontbijt. Met de juiste ingrediënten kun je een ovenschotel klaarmaken voor ontbijt, lunch, diner en zelfs dessert. Je zult verbaasd zijn wat je allemaal kunt doen met opgebakken aardappels, worst, kaas en een paar eieren.

Red Velvet-pannenkoeken

Afbeelding
Afbeelding

Als je een roodfluwelenfanaat bent, hebben we goed nieuws voor je. Je kunt van dit verrukkelijke dessert een lekkere ontbijtoptie maken. Dit recept vergt bijna dezelfde hoeveelheid voorbereiding als traditionele pannenkoeken, maar het is leuk om het zo nu en dan te mixen. En je wilt de roomkaas-topping niet vergeten.

Kokoswafels

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt vast wel eens gehoord van bosbessenwafels en zelfs aardbeienwafels, maar heb je er ooit aan gedacht om een kokosversie te proberen? Dit recept is vrij eenvoudig en heel gemakkelijk te maken. Volg gewoon je normale wafelrecept en voeg een kopje geraspte kokosnoot toe. Als je avontuurlijk genoeg bent, garneer dan met ananas voor een piña colada-smaak.

Puffins

Afbeelding
Afbeelding

Wat krijg je als een pannenkoek en muffin de liefde bedrijven? Als je aan een papegaaiduiker denkt, heb je volkomen gelijk. Dit recept met vijf ingrediënten is geweldig als je snel iets klaar wilt maken en onderweg wilt eten. Het maakt niet uit dat je iedereen versteld doet staan als je vertelt dat je een papegaaiduiker eet.

Quinoa-pannenkoeken

Afbeelding
Afbeelding

Deze pannenkoeken vullen je al na een paar happen en bevatten een schat aan voedingsstoffen. Het quinoameel maakt het verschil, en dit heerlijke alternatief is net zo lekker als een traditionele pannenkoek.

Ontbijtpizza

Afbeelding
Afbeelding

Pizza als ontbijt is nog gekker dan een ovenschotel als ontbijt, maar zoals we al zeiden: het enige wat je nodig hebt zijn de juiste ingrediënten. Dit eenvoudige recept vereist slechts vijf ingrediënten en is zeer kindvriendelijk. Verpak het met veel fruit en je hebt een eenvoudig brunchrecept.

Ontbijt-eierennest

Afbeelding
Afbeelding

Stel je een bedje van opgebakken aardappels voor, gegarneerd met spek, ei en kaas en tot in de perfectie gebakken. Als je op zaterdagochtend wat extra tijd hebt, is dit recept voor eiernesten de bereiding waard. Het is gemakkelijk en het eindresultaat zal je gezin doen smeken om meer.

Spek- en eiermuffins

Afbeelding
Afbeelding

Het is niet nodig om meerdere pannen te gebruiken als je een eenvoudig ontbijt zoals spek en eieren wilt. Beleg een muffinvorm met spek, breek een ei in het midden en voeg de gewenste toppings toe. Je gebruikt één pan, de oven kookt voor je en het opruimen is een fluitje van een cent.

Zoete Aardappel Toast

Afbeelding
Afbeelding

Gooi je gemiddelde tarwetoast weg en pak in plaats daarvan een pak zoete aardappelen. Doe het schijfje zoete aardappel gewoon in de broodrooster tot het bruin is en voeg je topping toe. Maak het af met avocado, kaneel en honing, pindakaas en banaan, waar je maar zin in hebt. Dit is een geweldig alternatief als je je broodinname wilt verminderen, maar wel wilt genieten van het gemak van een stuk toast pakken en meenemen.

Californische ontbijtsushi

Afbeelding
Afbeelding

Oproep aan alle sushi-liefhebbers! Verander het populaire California-broodje in een ontbijtverrukking met slechts een paar vervangingen. Volgens het recept kun je de avocado bewaren, maar je moet het zeewier en de rijst achterwege laten voor eieren en spek. Het maken duurt slechts 20 minuten, zodat u minder tijd in de keuken en meer tijd aan tafel kunt doorbrengen.

Ontbijt Bananensplit

Afbeelding
Afbeelding

Dit recept maakt van jou de coolste moeder van de straat. Gebruik yoghurt, fruit en muesli in plaats van ijs en chocoladestukjes voor een heerlijk verjaardagsontbijt. Een bananensplitreep is ook erg leuk om toe te voegen aan je brunchopstelling.

Beleef plezier met het ontbijt als je de tijd hebt om er echt van te genieten. Het weekend is het perfecte moment om buiten de ontbijtgranendoos te denken!

Aanbevolen: