Antieke Timex-horloges

Inhoudsopgave:

Antieke Timex-horloges
Antieke Timex-horloges
Anonim
Mickey Mouse-horloge
Mickey Mouse-horloge

Het woord "Timex" is synoniem met het horloge, en "Timex Takes a Licking and Keeps on Ticking" is de tientallen jaren oude, bekende slogan voor het merk. Hoewel Timex geen topmerk is onder de rijken en beroemdheden, is het een favoriet voor degenen die een uurwerk willen met de reputatie betrouwbaar en betaalbaar te zijn. Of je nu een serieuze verzamelaar bent of gewoon iemand die van het merk houdt, het helpt je de geschiedenis en waarde van antieke en vintage Timex-horloges te begrijpen.

Timex-kijkgeschiedenis

The Waterbury Clock Company in Waterbury, CT is waar het allemaal begon in 1854, volgens de Timex Group. Het eerste polshorloge uit de jaren twintig was ontworpen voor soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Waterbury bloeide en zonk tijdens de Grote Depressie, en in 1930 zette een samenwerking met W alt Disney ze weer op de kaart toen het Mickey Mouse-horloge werd geboren. Het bedrijf kende hoogte- en dieptepunten, maar wist altijd te overleven.

Timex-tijdlijn

Een paar opmerkelijke perioden die nuttig voor u kunnen zijn, zijn onder meer:

  • 1945: Timex werd een officieel merk. Gedurende deze periode werden polshorloges gestuurd naar verpleegsters die dienden in de Tweede Wereldoorlog.
  • 1952: De onvergetelijke advertentiecampagne gelanceerd, die verscheen in Life, Look en The Saturday Evening Post, ter ondersteuning van de geclaimde duurzaamheid van het merk, die keer op keer werd bewezen door populaire atleten, waaronder golfers Ben Hogan en Babe Didrikson Zaharias en bokser Rocky Marciano stelden Timex op de proef. Het ging elke keer voorbij.
  • Jaren 60: De eerste Timex voor dames, de Cavatina, kwam op de markt.
  • 1969: Het bedrijf werd de Timex Corp.
  • 1974: Timex bracht zijn eerste LCD uit met alle franjes.
  • 1982: Het bedrijf lanceerde het dunste analoge quartz-kalenderhorloge ter wereld.

Adverteren

De gedenkwaardige marketingslogan "Timex neemt een lik en blijft tikken" werd gelanceerd in de jaren vijftig en wordt vandaag de dag nog steeds erkend. Het werd voor het eerst uitgezonden door John Cameron Swayze, de beroemde NBC-nieuwslezer en officiële woordvoerder van Timex. In een bekende gedrukte advertentie was een Timex afgebeeld, vastgebonden aan de knuppel van de legendarische honkbalgigant Mickey Mantle, die herhaaldelijk met zijn knuppel zwaaide en nooit een treffer miste. Die Timex kreeg een klap, maar er was geen schade; het liep perfect. Talloze gepubliceerde en uitgezonden advertenties hebben de Timex aan zware prestaties onderworpen, maar hij heeft altijd stand gehouden.

Waarde van vintage Timex-horloges

Om een horloge als 'antiek' te kunnen beschouwen, moet het minstens 100 jaar oud zijn. Omdat de eerste Timex minder dan 100 jaar geleden (25 tot 99) werd gemaakt, werd deze geclassificeerd als 'vintage'. De meeste vintage Timex-horloges hebben geen hoge verkoopwaarde, vooral niet in vergelijking met een vintage Rolex of Movado. De Timex is gemaakt met de prijsbewuste consument die behoefte heeft aan een betrouwbaar horloge, een traditie die nog steeds bestaat.

Waardebereik van de meeste stijlen

De waarde van de meeste Timex-horloges is relatief laag. Recente door eBay verkochte aanbiedingen variëren van ongeveer $ 10 tot meer dan $ 250 of meer, met een paar uitzonderingen. Veel van de verkochte horloges van vóór 1989 gingen rond de $ 40. Houd er rekening mee dat hoewel een verkoper om een bepaalde prijs kan vragen, dit niet betekent dat hij uiteindelijk tegen deze aanbieding zal verkopen. Ontdek de echte waarde door vergelijkbare horloges te bekijken die onlangs zijn verkocht.

Hopalong Cassidy Timex: een echte schat

Een van de weinige horloges die op de markt een hoge prijs vragen, is een authentieke Hopalong Cassidy Timex uit hun Character Line. Timex had een uitgebreide selectie karakterhorloges, maar dit specifieke vintage tv-idool lijkt het populairst in de reeks.

Hopalong Cassidy-horloge
Hopalong Cassidy-horloge

Het Hopalong Cassidy-horloge, met de zadelhorlogehouder en doos, heeft een waarde van $ 855 in Kovels prijslijst; deze informatie is beschikbaar voor abonnementhouders.

  • Een andere vermelde versie was op de achterkant bedrukt met "Good Luck From Happy" en had een waarde van $ 1.750.
  • De versie van The Girl heeft een waarde van $ 60.

Is jouw Timex echt?

Bewapen uzelf, voordat u gaat winkelen, met informatie om u te helpen bepalen of het horloge echt is.

  • Koop alleen bij gerenommeerde veilinghuizen, winkels, dealers of landgoedverkopen. De National Association of Watch and Clock Collectors (NAWCC) heeft een grote lijst met dealers.
  • Onlinefraude is er in overvloed. Voordat u begint, moet u een horloge of merk in gedachten hebben; zoek foto's en markeringen waarmee u het horloge kunt identificeren. Er zijn enkele verzamelaars die een online show and tell hebben gemaakt, wat nuttig kan zijn.
  • Kijk indien mogelijk in het horloge om er zeker van te zijn dat de onderdelen overeenkomen en dat het kalibernummer identiek is aan de achterkant van het horloge.
  • Als het horloge bekrast, roestig of krasjes vertoont, zal dit afbreuk doen aan de waarde en kunnen de restauratiekosten kostbaar zijn.
  • Praat met een Character-horlogespecialist, iemand die deze horloges repareert. Hij of zij weet zeker meer dan de persoon die het horloge verkoopt, vooral omdat de meeste verkoopaanbiedingen die u ziet geen specifieke details bevatten.

Kopen via particuliere verkopers op eBay is gebruikelijk. Als je via eBay iets koopt, houd dan rekening met een paar dingen voordat je iets koopt:

  1. Bekijk de verkoper: Bovenaan de aanbieding, naast het handvat of de naam van de verkoper, ziet u een nummer en een ster. Dat aantal moet hoog zijn (in de duizenden), wat aangeeft dat de persoon al een tijdje verkoopt.
  2. Een rode ster naast zijn naam staat gelijk aan de status van topverkoper, hoewel er uitstekende verkopers zijn met lagere sterrencijfers.
  3. De tevredenheidsbeoordeling moet dichtbij de 100% liggen; Als het erg laag is, kan dit te wijten zijn aan slechte service, retourzendingen van klanten of andere factoren. Je zou ook reacties van kopers moeten kunnen zien. Houd er echter rekening mee dat eBay de verkoper meer beschermt dan de koper, en namens u een frauduleuze of verkeerd weergegeven transactie zal afhandelen en, indien nodig, uw aankoopprijs zal terugbetalen.

Waar kunt u uw ticker kopen

Plaatsen waar u kunt overwegen om uw vintage horloge te kopen, zijn onder meer:

  • Onschatbare online veilingen vertegenwoordigen een handvol veilinghuizen, minder dan LiveAuctioneer.com. Ze hebben verschillende Timex-horloges voor heren en dames waarop kan worden geboden, met prijzen tussen $ 50 en $ 200. Je kunt ook kiezen voor een 'lot' of een groep items die mogelijk een paar Timex-horloges in de groep hebben.
  • LiveAuctioneers.com is een veilinghuis en verkoopcentrum voor veel veilinghouders. Voer echter due diligence uit en onderzoek de verkoper of het veilinghuis. Af en toe vind je vintage Timex-stukken met een vraagprijs van $ 42 tot $ 100.
  • Werfverkopen, garageverkopen, rommelmarkten en landgoedverkopen: houd er rekening mee dat landgoedverkopen de inboedel van het huis waarvoor ze vertegenwoordigen, markeren als aanvulling op de commissies van makelaars. Enkele van de grootste en meest waardevolle koopwaar zijn te vinden op garageverkopen en rommelmarkten. Het gestaag toenemende aantal babyboomers verkleint hun woonruimte of verkleint de huizen van hun ouders.
  • Je kunt op eBay zoeken. Voer 'Vintage Timex Horloges' in het zoekveld in. Klik in de linkerkolom op 'voltooide items'. Dit geeft je een lijst van wat er verkocht is, in het groen en wat niet verkocht is, wat handig is als je van plan bent om te kopen of verkopen. Als u op de aanbieding klikt, vindt u meer informatie over het item, extra foto's en informatie over de verkoper.
  • Timex Watch of Watch Forums kunnen advies, waardevolle informatie en links bieden.

Het allerbelangrijkste dat u moet doen voordat u iets koopt, is uw huiswerk; onderzoek het horloge en bekijk de markeringen en cijfers die je vindt.

Serienummers ontcijferen

Serienummers verschenen op Timex-horloges vanaf 1963. De laatste twee cijfers zijn het jaar waarin het gemaakt is, de eerste twee of drie cijfers vertegenwoordigen, afhankelijk van het jaar, het catalogusnummer, en de twee of drie cijfers vóór het jaar vertegenwoordigen het modelnummer.

Een betrouwbare vintage tijdwaarnemingsoptie

Vintage Timex-horloges hebben een goede, solide geschiedenis als een van de meest betrouwbare en betaalbare uurwerken, die nog steeds bestaat. Als verzamelaar kunt u niet verwachten dat de waarde van deze horloges uw pensioen zal financieren, maar het karakter en de sentimentele waarde die ze voor u kunnen hebben, kunnen niet in dollars en centen worden gewaardeerd. Zoals bij elke collectie: doe je huiswerk voordat je iets koopt. Hoewel de waarde van een vintage Timex niet doorslaggevend is, kun je nog steeds mensen tegenkomen die de artikelen die ze verkopen verkeerd voorstellen. Wees voorbereid; ken je spullen en zoals altijd: veel plezier! Leer vervolgens meer over W altham-horlogewaarden en kijk hoe ze zich verhouden.

Aanbevolen: