De obsessie van je baby met tags is volkomen normaal: dit is wat je moet weten

Inhoudsopgave:

De obsessie van je baby met tags is volkomen normaal: dit is wat je moet weten
De obsessie van je baby met tags is volkomen normaal: dit is wat je moet weten
Anonim

Speelgoed- en kledinglabels lijken misschien triviaal voor jou, maar er is eigenlijk een logische reden waarom je baby van tags houdt!

Baby speelt met speelgoed met tags
Baby speelt met speelgoed met tags

Ik geef mijn zoon een voorwerp, welk voorwerp dan ook, en zonder enige twijfel begint hij het onmiddellijk rond te draaien om het label te vinden. Waarom is dit? Wat maakt dit kleine opzetstuk zo ongelooflijk wenselijk? Ik ben niet de enige ouder wiens kind gefascineerd is door speelgoed- en kledinglabels. Waarom houden baby's zo van tags? Wij hebben het antwoord waarom uw baby een tag-obsessie zou kunnen hebben en wat u kunt doen.

Wat is er met de fixatie van mijn baby met tags?

Kinderen hebben een verbazingwekkend vermogen om magie te vinden in het alledaagse. Net zoals wanneer je speelgoed voor een kind koopt en het alleen maar met de doos wil spelen, hebben tags een aanlokkelijke kwaliteit. Wat ouders zich misschien niet realiseren is dat deze ogenschijnlijk onbeduidende voorwerpen kinderen zintuiglijke stimulatie bieden, waardoor ze ideale speelgoedartikelen zijn. Hier zijn de twee verrassend eenvoudige redenen waarom je baby tags zo spannend vindt!

Tags geven baby's visuele stimulatie

In het eerste levensjaar van je baby zullen er dramatische groeiperioden plaatsvinden. Eén van deze ontwikkelingen is hun gezichtsvermogen. Binnen een paar maanden verandert het trieste tafereel van grote, wazige klodders waarmee ze vastzitten plotseling in een helder en kleurrijk beeld dat voortdurend verandert! Er zijn zoveel prachtige dingen om te zien, en als uw kind de vele aspecten van deze wereld onderzoekt, heeft hij de neiging zich te fixeren op wat het meest opv alt.

Laten we eerlijk zijn: we doen dit allemaal. Onze ogen worden aangetrokken door wat anders is. Dit maakt een obsessie met tags heel begrijpelijk. Het label contrasteert drastisch met al het andere waaruit het object in hun handen bestaat. Wie zou dat niet van dichtbij willen bekijken?

Onderzoek toont ook aan dat baby's in de eerste levensmaanden objecten onderzoeken door hun omtrek te scannen. Omdat fabrikanten labels aan de randen van objecten plakken, is het alleen maar logisch dat hun blik rechtstreeks naar dit item gaat.

Tags bieden tastbare voldoening

Tags zijn ook een aantrekkelijke keuze omdat ze meestal een ander gevoel hebben dan de rest van het item. Hierdoor krijgt uw baby zowel tactiele als orale stimulatie. In de eerste paar maanden van zijn leven is het sabbelen de belangrijkste manier waarop een baby de wereld leert kennen. Tags hebben het perfecte formaat voor kleine handjes om vast te pakken en naar hun mond te trekken.

Ze kunnen ook dienen als een hulpmiddel om jezelf te kalmeren. Opvoeders merken op dat "wanneer een kind zich op een bepaald object, materiaal of oppervlak concentreert, dit ook de aandacht kan bevorderen en rustgevend kan zijn voor jonge kinderen." Met andere woorden, tags dienen als een soort friemeltje voor baby's dat hen kan helpen kalmeren in tijden van nood!

Wat ouders kunnen doen als hun baby geobsedeerd is door tags

Nu je weet dat de liefde van je baby voor tags waarschijnlijk slechts een deel is van zijn normale ontwikkeling, vraag je je misschien af wat je moet doen. Het is simpel:

Veiligheid eerst

Ouders moeten altijd controleren of de tags goed vastzitten als ze hun kleintjes met deze kleding- en speelgoedaccessoires laten spelen. Ze moeten ook tags verwijderen die niet van zachte materialen zijn gemaakt, omdat ze het tandvlees van een baby kunnen beschadigen.

Investeer in tagspeelgoed voor baby's

Hoewel een obsessie met tags volkomen normaal is, is het probleem dat niet alle tags van zachte stoffen zijn gemaakt. De verkeerde materialen kunnen een beetje schade toebrengen aan het kleverige mondje van de baby. Het goede nieuws is echter dat er speelgoed voor baby's bestaat dat hen zonder zorgen de voldoening van deze gehechtheid geeft.

  • Taggies:In ware vorm en mode merkten twee moeders dezelfde fascinatie voor tags op bij hun kinderen en besloten ze een speelgoedlijn te maken die het beste uit dit kleine kenmerk ha alt. Hun producten, toepasselijk 'Taggies' genoemd, omvatten babylabeldekens, bijtspeeltjes, zachte boeken, knuffels en speelmatten die allemaal zijn voorzien van randen die zijn bekleed met zachte, satijnen tags.
  • Baby Jack & Company: Baby Jack & Company maakt ook dekens en speelgoed die versierd zijn met deze sensorische accessoires! Welk merk je ook kiest, deze kleurrijke linten en lussen zijn heel fascinerend voor kritische kleine ogen en mondjes, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor kleintjes wiens favoriete speelgoed een label is!

Weet dat het tijd kost voordat de tag-obsessie verdwijnt

Na verloop van tijd zal de fixatie van je baby voor deze functie verdwijnen en zullen nieuwe dingen zijn aandacht trekken. Dit maakt allemaal deel uit van de reguliere ontwikkeling. Het is echter belangrijk dat ouders onthouden dat dit enige tijd kan duren.

Veel kinderen zullen in hun peuterjaren het labelgedeelte van hun knuffels en dekens blijven wrijven als ze angst of stress ervaren.

Spelen met tags is een normaal onderdeel van de ontwikkeling

Niet alle baby's en peuters zullen met tags spelen, maar als ze dat wel doen, is het een normale fascinatie. Als je er simpelweg voor zorgt dat er geen veiligheidsproblemen zijn met de tags, investeer in een paar tag-speelgoed om ze te helpen verkennen, en vermijd negatief te reageren als ze terugkeren naar tags in momenten van stress terwijl ze groeien, dan doe je alles wat je nodig hebt om wat te doen aan de fixatie van het label van uw baby.

Aanbevolen: