Hoe u bleekmiddel veilig in wasgoed kunt gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe u bleekmiddel veilig in wasgoed kunt gebruiken
Hoe u bleekmiddel veilig in wasgoed kunt gebruiken
Anonim
Poederbleekmiddel gebruikt voor wasgoed
Poederbleekmiddel gebruikt voor wasgoed

Als u leert hoe u bleekmiddel op de juiste manier in uw wasgoed gebruikt, kunt u stoffen desinfecteren, het wit witter maken en hardnekkige vlekken verwijderen. U kunt een paar algemene stappen volgen om bleekmiddel bij wasgoed te gebruiken, maar uw wasmachine en de bleekmiddelverpakking kunnen u specifiekere aanwijzingen geven. Houd er rekening mee dat bleekmiddel wordt gebruikt als verdunde oplossing voor het verwijderen van vlekken of in de wasmachine; het wordt niet in de droger gebruikt.

Typen bleekmiddel voor wasgoed

Er zijn twee hoofdsoorten vloeibaar bleekmiddel die je kunt vinden voor gebruik met wasgoed. Het is belangrijk om te weten welk type bleekmiddel je gebruikt, zodat je je stoffen niet bederft. Lees uw verpakking aandachtig door om het type bleekmiddel te bepalen.

Chloorbleekmiddel

Chloorbleekmiddel, ook bekend als vloeibaar huishoudbleekmiddel of natriumhypochlorietbleekmiddel, is het type dat je zou gebruiken voor witte was. Het desinfecteert, reinigt en bleekt, maar mag niet worden gebruikt op wol, zijde, spandex, mohair of leer.

Chloorvrij bleekmiddel

chloorvrij bleekmiddel, ook bekend als zuurstofbleekmiddel of kleurveilig bleekmiddel, kan op vrijwel elke wasbare stof worden gebruikt, zelfs op gekleurde en donkere tinten, om vlekken te verwijderen en op te helderen.

Kleurechtheidstest

Voordat je bleekmiddel gebruikt bij wasgoed dat niet helemaal wit is, test je de stof op kleurvastheid. Dit wordt aanbevolen voor beide soorten bleekmiddel.

  1. Meng 1 1/2 theelepel bleekmiddel met 1/4 kopje water. Gebruik het heetste water dat de stof toelaat.
  2. Leg je kledingstuk neer op een harde ondergrond die niet wordt aangetast door het bleekmiddel.
  3. Leg een verborgen deel van het item bloot, zoals de binnenkant van de zoom.
  4. Doop het ene uiteinde van een wattenstaafje in het bleekmiddelmengsel.
  5. Plaats een druppel van het bleekmiddelmengsel op je verborgen plek.
  6. Dep de bleekvlek na één minuut met een witte doek totdat deze droog is.
  7. Als de kleur van het item niet is veranderd, kun je het bleekmiddel er veilig op gebruiken.
  8. Als er een bleekvlek zit, moet je weten hoe je deze kunt verwijderen.

Stappen voor het gebruik van bleekmiddel als vlekverwijderaar voor wasgoed

Bleekmiddel is een veelgebruikt hulpmiddel om vlekken uit stoffen te verwijderen. Het kan gele vlekken uit kleding helpen verwijderen of hardnekkigere vlekken, zoals inktvlekken, verwijderen. Als je bleekmiddel wilt gebruiken als vlekverwijderaar voor wasgoed, moet het altijd worden verdund met water.

Stap 1: Draag beschermende kleding

Je hoeft geen speciale uitrusting te dragen als je met bleekmiddel werkt, maar het wordt wel aanbevolen om te voorkomen dat je de kleding die je draagt verpest of je huid beschadigt. Voordat u met bleekmiddel gaat werken, moet u kleding aantrekken die u niet interesseert. Op deze manier maakt het niet uit of je huidige outfit verkleurt als je bleekmiddel spettert of morst.

Stap 2: Meng een bleekmiddel- en wateroplossing

Om bleekmiddel als vlekverwijderaar te gebruiken kun je het beste het hele artikel in een oplossing van bleekwater en water laten weken. Je kunt ongeveer 1/4 kopje gewoon vloeibaar bleekmiddel toevoegen aan 1 liter water in een schone emmer of bak.

Stap 3: Laat het item weken

Dompel het item gedurende 5 minuten onder, spoel het af en laat het aan de lucht drogen. Bij olieachtige vlekken kunt u het kledingstuk voorbehandelen door er een kleine hoeveelheid wasmiddel op te wrijven en het 5 minuten te laten intrekken voordat u het in de bleekoplossing laat weken.

doek in bleekmiddel weken
doek in bleekmiddel weken

Stap 4: Spoel en droog het item

Als je ander bleekveilig wasgoed hebt om mee te wassen, kun je het zoals gewoonlijk wassen en drogen. Als dit niet het geval is, kunt u het bevlekte item eenvoudig grondig afspoelen en vervolgens aan de lucht laten drogen.

Wasgoed wassen met bleekmiddel

Je kunt in de meeste wasmachines bleekmiddel gebruiken. Voor het beste resultaat volgt u de aanwijzingen in de gebruikershandleiding van uw wasmachine. Volg deze eenvoudige stappen om gekleurde kleding te wassen met kleurveilig bleekmiddel of witte kleding met chloorbleekmiddel.

Stap 1: Stel de wasmachinetemperatuur in

Je wilt altijd wassen met bleekmiddel op de hoogste temperatuur die je stoffen toestaan. Lees de wassymbolen op elk kledingstuk dat u wast. Zoek het artikel met de laagste aanbevolen temperatuur en stel uw machine in op die temperatuur.

Stap 2: Start de wasmachine

Als u geen bleekmiddeldispenser heeft, start u de wasmachine zonder wasmiddel, bleekmiddel of wasgoed toe te voegen. Er moet wat water in de machine zitten om het wasmiddel en het bleekmiddel te verdunnen.

Stap 3: Wasmiddel toevoegen

Lees het etiket op je wasmiddel en voeg de juiste hoeveelheid rechtstreeks aan het water toe als je geen wasmiddelbakje hebt. Als je wel een wasmiddeldispenser hebt, kun je het wasmiddel daar toevoegen.

Stap 4: Bleekmiddel toevoegen

Volg de aanwijzingen op uw bleekmiddel om de juiste hoeveelheid toe te voegen. Over het algemeen voegt u 1/2 kopje tot 1 kopje gewoon vloeibaar bleekmiddel toe aan een lading. Als u een bleekmiddeldispenser heeft, kunt u het bleekmiddel er rechtstreeks aan toevoegen door deze tot aan de aangegeven streep te vullen. Als je geen dispenser hebt, voeg dan het bleekmiddel direct aan het water toe, 5 minuten nadat de wascyclus is gestart.

Stap 7: Wasgoed toevoegen aan de wasmachine

Geef het bleekmiddel een minuut of twee om het in het water te mengen. Nu kunt u uw wasgoed toevoegen en de volledige was-, spoel- en centrifugeercycli voltooien.

Stap 8: Droge was

Zodra de wasmachine klaar is, droogt u uw wasgoed volgens de instructies op de labels.

Wees voorzichtig met bleekmiddel

Een deel van het leren hoe je op de juiste manier de was doet, is het veilig leren gebruiken van bleekmiddelen. Het gebruik van chloorbleekmiddel is een eenvoudige manier om wasgoed te desinfecteren en het wit wit te houden, maar het is belangrijk dat u weet hoe u kleding op de juiste manier kunt bleken. Als je voorzichtig bent met bleekmiddel in je wasgoed, kan het je beste vriend zijn. Als je niet oppast, kan dit je favoriete kleding verpesten.

Aanbevolen: