10 beste squashgezelplanten voor een overvloedige oogst

Inhoudsopgave:

10 beste squashgezelplanten voor een overvloedige oogst
10 beste squashgezelplanten voor een overvloedige oogst
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De zomer vraagt om pompoen, en met deze gezelschapsplanten om ongedierte tegen te gaan, de groei aan te moedigen en die bestuivers naar je tuin te trekken, maak je een goede start. Vernietig die twijfels! Je zult squashrecepten moeten gaan bedenken.

Bonen: Three Sisters Garden

Afbeelding
Afbeelding

Bonen en pompoen vormen tweederde van de Three Sisters, we zullen de familie hierna aanvullen met maïs. Pompoenen met bonen planten betekent dat er voor iedereen meer voedingsstoffen beschikbaar zijn. Bonen helpen bij het maken van stikstof, wat gunstig is voor de pompoen. De pompoenbladeren zorgen voor een schaduwrijke plek en houden het onkruid op afstand.

Maïs: Three Sisters Garden

Afbeelding
Afbeelding

Het andere derde deel van de Three Sisters, dat maïs verbouwt, zorgt voor een hoge stengel waar de bonen op kunnen groeien, en de pompoenbladeren houden de grond koel en onkruidvrij en helpen de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat je de maïs eerst plant, zodat ze de kans krijgen om te groeien zonder schaduw van de pompoen.

Erwten

Afbeelding
Afbeelding

Erwten en andere peulvruchten zoals bonen helpen de stikstof in de bodem op een optimaal niveau te houden en verbeteren de bodemgesteldheid. Je krijgt op zijn beurt een gezonde pompoenoogst. Mag ik een lekkernij?

Dille

Afbeelding
Afbeelding

Het planten van dille met pompoen trekt goede insecten aan. Lieveheersbeestjes en gaasvliegen genieten van een gezond dieet van squashbugs, en dat is maar goed ook, want je wilt je squash niet delen.

Radijzen

Afbeelding
Afbeelding

Een geweldig team met de dille die insecten aantrekt die hongerig zijn naar pompoenongedierte, radijsjes helpen pompoenboorders weg te houden. Zonder een gezonde wijnstok zal je pompoen moeite hebben om alle juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. En met radijsjes? Beschouw dit als je dagelijkse vitamine voor je pompoen.

Citroenmelisse

Afbeelding
Afbeelding

Citroenmelisse helpt samen met je pompoen om je grond fris en vochtig te houden, waardoor beide planten tevreden blijven met ideale bodemomstandigheden. Bovendien houdt citroenmelisse squashminnend ongedierte op afstand. Tot ziens!

Borage

Afbeelding
Afbeelding

Borage? Bernagie wie? Bernagie zal insecten afstoten en bestuivers aantrekken, dat is wie. O, er is meer. Deze plant voegt ook het broodnodige calcium toe aan je squashgrond. Maak je bestuivers en je buik na de oogst blij met deze toppen.

Zonnebloemen

Afbeelding
Afbeelding

Zonder bestuivers heb je geen pompoen! Om een succesvolle pompoenoogst te hebben, moeten je bloesems eerst bestoven worden. En zonnebloemen doen het. Het planten van een reeks zonnebloemen, vooral de zonnebloemen die niet zo groot worden, zal helpen om je pompoen in de schaduw te stellen wanneer deze zijn wortels begint te planten, en bijen en vlinders rechtstreeks naar die bloesems te lokken.

Snelle tip

Als je van pompoenbloesems houdt, zorg er dan voor dat er niemand binnen een dutje doet voordat je een hap neemt! Buzz-buzz!

Goudsbloemen en pompoen

Afbeelding
Afbeelding

Een relatie die bekend staat als een "valstrik", goudsbloemen zullen een belangrijke verdediger in uw tuin zijn. Zeg het maar lang tegen nematoden in uw tuin dankzij goudsbloemen. Bovendien trekken deze bloemen insecten aan die een ma altijd vormen van insecten die graag pompoenplanten eten. Je pompoen leeft nog een dag.

Plant deze niet met pompoen

Afbeelding
Afbeelding

Niet elke gezelschapsplant is een gelukkig huwelijk of zelfs maar een neutrale partner. Sla de uitnodiging voor deze planten in je squashveld over.

  • Bieten: Versla het! Letterlijk. Bieten groeien snel, en daar heeft je gevoelige pompoen niets aan. Ongelukkige wortels zorgen voor een ongelukkige plant.
  • Aardappelen: Als je wilt dat je pompoen maximale voedingsstoffen absorbeert, sla dan de aardappelen over, die zullen al die goede dingen voor zichzelf opeisen. Nee bedankt!
  • Meloenen: Net als aardappelen zuigen meloenen alle voedingsstoffen uit de grond, waardoor je pompoen verwelkt. TriesteSquash
  • Komkommer: Meng je wijnstokken niet! Pompoenen en komkommers zullen strijden om ruimte en voedingsstoffen. Hetzelfde geldt voor aardappelen en alles in de squashfamilie.

De perfecte gezelschapsplanten voor je pompoen

Afbeelding
Afbeelding

Vul je plantenbakken en tuin met de groene, wijnrijke goedheid die squash is. Van prachtige gele bloesems tot de perfect rijpe pompoen die het zal opleveren: deze planten zullen je kostbare pompoen verdedigen, voeden en aanmoedigen. Er gaat niets boven een oogst van eigen bodem.

Aanbevolen: