Heilige geometrie gebruiken om je doel te vinden

Inhoudsopgave:

Heilige geometrie gebruiken om je doel te vinden
Heilige geometrie gebruiken om je doel te vinden
Anonim
Zen Kiezelsteen en Cirkels in zand
Zen Kiezelsteen en Cirkels in zand

Iedereen wil zijn doel in het leven vinden. Heilige geometrie is verweven in de beoefening van feng shui om empowerment te bevorderen en gunstige energie te faciliteren. Door de heilige geometrie uit de feng shui-principes te gebruiken, kun je gebruikmaken van de universele energie die al het leven regeert.

Wat is heilige geometrie?

Het wordt de architectuur van het universum en de vingerafdruk van God genoemd. Het wordt ook wel de verborgen architectuur van de schepping genoemd. Deze geometrische patronen zijn te vinden vanaf het kleinste subatomaire niveau tot aan de galactische schaal. Ze kunnen worden gevonden in mensen, planten, mineralen en alles binnen het domein van de schepping. Heilige geometrie laat heel duidelijk zien dat alles met elkaar verbonden is.

Start je reis naar zelfrealisatie

Auteur Toni Delgado (Een oproep tot moeders genade en geschenken) herinnert ons eraan: "Alleen jij kunt zelf je hogere levensdoel ontdekken." Niemand anders kan jouw levensdoel bepalen. Het is een reis van zelfrealisatie. Delgado zegt: "Je lichaam zal je vertellen wanneer je je ware Dharma hebt ontdekt."

Het ontdekken van je persoonlijke talenten is een proces; een evolutie die nooit eindigt. Je reis kan worden ondersteund door heilige geometrie en feng shui. Net zoals je je zou voorbereiden op een roadtrip, wil je een paar hulpmiddelen en spullen verzamelen die je kunnen helpen die reis gemakkelijker en verhelderender te maken. Plato zei het het beste: "Geometrie zal de ziel naar de waarheid trekken en de geest van de filosofie creëren."

De rol van Feng Shui in je zoektocht

Integratieve levenscoach Leila Reyes legde uit hoe feng shui de reis naar het ontdekken van je levensdoel helpt. Ze schreef over haar gesprek met Linda Binns, Feng Shui Success Strategist, over het vinden van je doel door middel van feng shui. Reyes schreef: "Het werd duidelijk dat je omgeving een impact heeft op je energieveld en je vermogen om verbinding te maken met je levensdoel."

Als u dit in uw huis- en werkomgeving kunt bereiken, zal de chi-energie naar uw huis worden aangetrokken en een schat aan kansen met zich meebrengen en u in staat stellen gebruik te maken van deze diepgaande bron van energie die u kan begeleiden naar zelf- bewustzijn en kennis. Dit kan je op zijn beurt helpen bij het ontdekken van je levensdoel.

Hoe heilige geometrie werkt in Feng Shui

Vijfduizend jaar geleden begrepen de oude Chinezen de kunst van de heilige geometrie door die patronen in de natuurlijke wereld te herkennen. Vanuit dat inzicht ontwikkelden ze de kunst van het plaatsen, bekend als feng shui.

Veel composities van de gulden snede
Veel composities van de gulden snede

Ze bouwden paleizen, tempels en andere bouwwerken gebaseerd op heilige geometrie die bekend staat als geomantie, de veelbelovende plaatsing van gebouwen/structuren en andere objecten. De effecten van het gebruik van feng shui-principes waren zo krachtig dat alleen keizers en koninklijke families het mochten gebruiken. Sinds de menselijke geschiedenis worden deze heilige patronen gebruikt in kunst, muziek, wetenschap en andere menselijke uitingen.

Twee van de heilige geometrieprincipes die de Chinezen gebruikten:

  • Fibonacci-getalreeksen (0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 en tot in het oneindige)
  • Gulden Snede, de maatstaf voor alles wat mooi is (1,618 Phi), ook wel symmetrie genoemd.

De gulden snede, Feng Shui en jij

Het basisprincipe van feng shui is het bereiken van evenwicht in je omgeving. De Gulden Snede bepa alt of een gebouw, object of zelfs een persoon mooi wordt geacht. Chi-energie werkt volgens hetzelfde principe van het balanceren van yin- en yang-energieën. Dit is de reden waarom symmetrie binnen en buiten het huis het ideale doel is van feng shui.

Fibonacci-reeks

In de Fibonacci-reeks wordt bewezen dat twee opeenvolgende getallen bij elkaar opgeteld gelijk zullen zijn aan het volgende getal. In feng shui correleren deze cijfers met specifieke natuurlijke eigenschappen. Een paar voorbeelden zijn:

  • Het eerste Fibonacci-getal is 1. In feng shui heeft het getal 1 betrekking op het centrum.
  • 2is erg belangrijk omdat het de twee tegengestelde energieën van chi koppelt: vrouwelijk (yin) en mannelijk (yang).
  • 3 vertegenwoordigt het Magische Vierkant (afbeelding van een kosmische drie-eenheid van hemel, aarde en menselijke chi).
  • 5 is het symbool voor de vijf elementen (water, hout, vuur, aarde en metaal).
  • 8 zijn de acht trigrammen (richtingen) en de bagua (achtzijdig).

Hoe symmetrie u kan helpen

Bij de zoektocht naar je levensdoel is het essentieel om te begrijpen dat je eerst balans moet bereiken in je huis, op je werk en in alle aspecten van het leven, maar ook intern. Dit balanceren opent de chakracentra in je lichaam die op hun beurt de chi-energie door je heen laten stromen, waardoor je frequentie naar een nieuw niveau wordt verhoogd. Dit bereiken geeft vervolgens toegang tot nieuwe energie, gedachten en creativiteit.

Praktische tips voor het gebruik van heilige geometrie in Feng Shui

Feng shui kan helpen bij de zoektocht naar je levensdoel.

Tip 1 Activeer mentorgeluk

U kunt de sector van de behulpzame mensen (mentor) bij u thuis en op kantoor activeren om u bij deze reis te helpen.

  • Met behulp van heilige geometrie wordt deze sector bepaald door het metaalelement.
  • De bagua plaatst deze sector in de noordwestelijke kompasrichting.
  • De geometrische vorm voor de noordwestelijke sector is de cirkel of ovaal.

Op basis van deze informatie kunt u een metalen bord, dienblad of wereldbol selecteren en deze in de noordwestelijke sector van uw huis of kantoor plaatsen om behulpzame mensen/mentor(en) in uw leven aan te trekken. Deze mensen kunnen je begeleiden en inspireren op je pad naar zelfrealisatie.

Tip 2 Gebruik heilige geometrische symbolen van Feng Shui-elementen

Er zijn universele symbolen die als heilig worden beschouwd. Veel van deze symbolen vertegenwoordigen feng shui-elementen. Je kunt de energie van deze symbolen aanboren om jezelf energie te geven door de symbool(en) in een handtas, rugzak, sleutelhanger of ander voorwerp te dragen of te dragen.

Vijf elementen
Vijf elementen

Je kunt ook basis feng shui-principes gebruiken om toe te passen op je interieur, zoals het verbeteren van specifieke levenssectoren. Wanneer deze sectoren worden geactiveerd, geven ze je niet alleen energie, maar stimuleren ze ook andere energieën die buiten je huis reizen om positieve chi in je leven aan te trekken.

Activeer verschillende sectoren, zoals carrière, kennis en mentoren:

  • Golvend: Water (N, carrière)
  • Vierkant: Aarde (NE, onderwijs)
  • Cirkel of ovaal: (NW mentor/help mensen)

Andere sectoren en hun geometrische vormen zijn:

  • Vierkant: Aarde (ZW, liefde/relaties)
  • Triangle: Fire (Zuid, herkenning en roem)
  • Rechthoek: hout (SE-rijkdom en E-gezondheid)
  • Cirkel of ovaal: Metaal (W, kinderen)

Tip 3 Hoe u symbolen en elementen in decor kunt combineren

Door objecten met de juiste vorm en het juiste element te selecteren, kunt u ze in de bijbehorende sectoren door uw hele huis plaatsen om de chi-energie te stabiliseren en de elementen van de sector verder te activeren. Wanneer uw huis in ideale balans is, zult u daar zowel lichamelijk als geestelijk de vruchten van plukken.

  • Vierkante vazen van aardewerk kunnen in de NO- en SW-sectoren worden geplaatst.
  • Piramidevormige kaarsen zullen de zuidelijke sector van brandstof voorzien.
  • Houten rechthoekige doos geplaatst in de SE- en E-sectoren.
  • Ronde of ovale metalen kom, bord of bak geplaatst in de W- en NW-sectoren.
  • Tafelfontein of aquarium in sector N.

Tip 4 Vind nieuwe kansen

Soms kunnen invloeden van buitenaf helpen bij het vinden van je levensdoel. Je kunt deze krachten stimuleren door een paar elementen in de juiste sectoren van je huis en/of kantoor te plaatsen.

  • Als je ongelukkig bent in je carrière, maar niet weet wat je zou willen veranderen, plaats dan een waterpartij in de noordelijke sector van je kantoor of studeerkamer om je nieuwe kansen te bieden.
  • Als je het leven wilt verkennen en meer onderwijs nodig hebt, dan zal een kristal in de noordoostelijke sector van je huis of kantoor je onderwijsgeluk activeren.
  • Als je voor je zoektocht een reis nodig hebt, maar je financiële middelen ontbreken, stimuleer dan je zuidoostelijke sector (rijkdom) met een waterfontein op tafel.

Tip 5 I Tjing-waarzeggerij helpt je doel te vinden

De oude Chinezen zetten hun onderzoek naar de heilige geometrie voort en creëerden de I Tjing (Boek van Verandering). De I Ching is een 5000 jaar oude vorm van waarzeggerij waarbij gebruik wordt gemaakt van munten of duizendbladstokken.

Feng shui-beoefenaars zullen vaak de I Tjing raadplegen wanneer ze met een bijzonder uitdagend feng shui-probleem worden geconfronteerd. Ze hebben andere hulpmiddelen tot hun beschikking, waaronder Chinese astrologie. Hun arsenaal aan eeuwenoude formules en hulpmiddelen kan hen helpen en huiseigenaren helpen met specifieke probleemgebieden, zoals carrières, relaties, financiën en meer.

I Ging, Chinese waarzeggerij met munten
I Ging, Chinese waarzeggerij met munten

De persoon stelt een specifieke vraag en de munten worden gegooid of er worden duizendbladstokjes gegooid. Met behulp van een reeks tekeningen worden de munten of stokjes geregistreerd en vervolgens geïnterpreteerd met behulp van het I Ching Book of Oracles. Dit boek bevat 64 essays voor de 64 hexagrammen. De hexagrammen zijn opgebouwd uit ononderbroken en onderbroken lijnen die yin- en yang-energieën vertegenwoordigen. Een groot deel van de betekenis wordt door de adviseur ontcijferd, aangezien het boek in proza is geschreven.

De kunst van meditatie

Een van de meest onbegrepen hulpmiddelen voor zelfontdekking. Meditatie opent de geest en het hart voor nieuwe denkpatronen en energieën die de ziel naar verlichting leiden. Meditatie gaat niet altijd over het zitten in de lotushouding en het herhalen van "ohm" of lange mantra's. Er zijn andere manieren waarop je diepe bemiddeling kunt bereiken die je naar zelfbewustzijn kan leiden en je levensdoel kan ontvouwen.

Heilige geometrie van mandala's

Boeddhistische monniken staan bekend om het maken van extravagante kleurrijke zandmandala's die ze, als ze eenmaal klaar zijn, gemakkelijk vernietigen. Mandala-ontwerpen bestaan uit heilige geometrische patronen en vormen.

Boeddhistische monniken die zandmandala maken
Boeddhistische monniken die zandmandala maken

Sommigen geloven dat de geometrische vormen resoneren met specifieke energieën in het universum en deze energieën kunnen overbrengen naar de persoon die ze maakt. Het creatieproces dient als een meditatie-instrument door de bewuste geest met een taak te bezetten, zodat het onderbewustzijn wordt bevrijd. Het antwoord van de moderne wereld op het maken van een mandala is de populaire kunstvorm van het kleuren van kant-en-klare mandala's.

Meditatietechnieken met behulp van repetitieve taken

De componenten van dit soort concentratie kunnen leiden tot het openen van de geest en het bereiken van zelfontdekking door een soort "spontane meditatie". Deze omvatten:

  • Fysieke taak:Onderneem een eenvoudige maar fysieke taak, bij voorkeur repetitief, zoals afwassen, vegen, wasgoed opvouwen, enz.
  • Heilige cirkel: Zit, sta, werk of loop in een cirkel, zoals een labyrint.

Feng Shui en heilige geometrie gebruiken om zelfbewustzijn te bereiken

Door het correct toepassen van feng shui-principes wordt zelfontdekking versterkt door verbeterde chi-energie. Door heilige geometrie kun je je bewustzijn vergroten en uiteindelijk zelfontdekking bereiken om je levensdoel te onthullen.

Aanbevolen: