Een verhoogd bloembed bouwen met sintelblokken

Inhoudsopgave:

Een verhoogd bloembed bouwen met sintelblokken
Een verhoogd bloembed bouwen met sintelblokken
Anonim
Sintelblokken zijn een gemakkelijke manier om verhoogde bedden te bouwen.
Sintelblokken zijn een gemakkelijke manier om verhoogde bedden te bouwen.

Voor een voordelige manier van landschapsarchitectuur kunt u overwegen een verhoogd bloembed te bouwen met sintelblokken. U creëert niet alleen snel en gemakkelijk een plek waar uw bloemen kunnen bloeien, u kunt ook aanzienlijk geld besparen ten opzichte van traditionele bloembedmaterialen. Of je nu een ervaren tuinman bent of gewoon een beginner, met een bloembed van sintelblokken kun je in een mum van tijd tuinieren.

Je bloembed plannen

Voordat u begint met het leggen van de sintelblokken, moet u eerst beslissen waar de bedden moeten komen. Als u uw bedden een symmetrische uitstraling wilt geven, meet dan het blok dat u gaat gebruiken, zodat u weet hoeveel blokken u moet kopen. Gebruik een tuinslang om het gebied dat u wilt beplanten af te bakenen en bereken vervolgens hoeveel blokken er nodig zijn om het frame te maken. Als het bloembed naast de fundering van uw huis wordt gebouwd, is het niet nodig om aan alle vier de zijden blokken te plaatsen. Koop in plaats daarvan voldoende sintelblokken om drie zijden te omlijsten en laat de fundering de vierde vormen. Dit bespaart tijd, geld en ruimte. Bepaal ook hoe hoog u uw verhoogde bloembed wilt hebben. De meeste verhoogde bedden zijn doorgaans 15 tot 30 cm hoog, dus een enkele laag standaard sintelblokken, die 20 cm hoog zijn, zou voldoende moeten zijn.

Materialen

Zodra je het aantal sintelblokken dat je nodig hebt hebt gemeten en berekend, maak je een lijst met de andere benodigde items. Koop een rol landschapsstof om later de hoeveelheid onkruid te verminderen en koop kleine steentjes of zand om de gaten in de sintelblokken op te vullen. De grond in verhoogde bloembedden warmt sneller op dan de grond in traditionele bedden, maar heeft ook de neiging sneller uit te drogen.

Als uw geplande bloembed groot is, wilt u misschien een druppelslangsysteem installeren om de bloemen er op hun best uit te laten zien. Veenmos is een goed materiaal om in uw potgrond te gebruiken, omdat het helpt vocht vast te houden. Wanneer het wordt gemengd met potgrond en veenmos, helpen compostsoorten zoals koeienmest, champignoncompost en wormdarmen om uw planten de nodige voedingsstoffen te geven om uit te groeien tot gezonde planten.

Een verhoogd bloembed bouwen met sintelblokken

  1. Verwijder al het vuil uit de ruimte waar je verhoogde bed komt te staan. Als er momenteel gras groeit, gebruik dan een schop om ongeveer vijftien centimeter in de grond te graven en de zode te verwijderen. Ontdoe het hele gebied van gras, onkruid en stenen en maak de grond glad met een hark.
  2. Plaats het eerste sintelblok met de gaten naar boven gericht en stamp het vervolgens stevig aan met een hamer, zodat de basis ongeveer 2,5 cm diep in de grond zit. Dit zal helpen de blokken stabiel te houden zodra de grond en planten zijn toegevoegd. Misschien wilt u een niveau gebruiken terwijl elk blok wordt geplaatst, zodat het hele frame symmetrisch blijft. Herhaal dit met elk sintelblok totdat de omtrek is gevormd.
  3. Vul elk gat met grind of zand, zodat er geen onkruid doorheen kan groeien. Meet de binnenomtrek en knip de landschapsstof op maat. Leg de stof in het bed voordat u grondmateriaal toevoegt. Dit voorkomt dat onkruid of gras door de bodem van uw bed heen groeit.
  4. Dump afwisselend zakken potgrond, veenmos en compost in het verhoogde bed totdat het materiaal bijna gelijk is met de bovenkant van de sintelblokken. Meng grondig met een schep en strijk vervolgens glad. Als u van plan bent een druppelirrigatieslang toe te voegen, graaf dan een kleine greppel en voeg deze nu toe. Bedek de slang met een dunne laag aardemateriaal en strijk hem vervolgens weer glad.
  5. Voeg naar wens zaden of planten toe en geef vervolgens goed water. Controleer tijdens de zomermaanden regelmatig of de planten voldoende water hebben en bemest indien nodig. Als de planten die je hebt gebruikt eenjarige planten zijn, trek dan aan het einde van het groeiseizoen de resterende stengels eruit en plant ze in de lente opnieuw. Als je vaste planten hebt gebruikt, overweeg dan om een laag mulch toe te voegen om te voorkomen dat ze tijdens de wintermaanden beschadigd raken.

Andere suggesties voor sintelblokken

Nu je weet dat het bouwen van een verhoogd bloembed met sintelblokken niet zo moeilijk is, moet je misschien eens proberen sintelblokken te gebruiken voor andere delen van je landschapsarchitectuur. Sintelblokken vormen een goede rand voor tuinpaden door ze met de uiteinden tegen elkaar op hun zijkant te leggen en de gaten te vullen met apengras of een andere bodembedekker. Gedeeltelijk begraven sintelblokken die met de gladde kant naar boven zijn geplaatst, kunnen ook worden gebruikt als stapstenen.

Aanbevolen: