Lijst met heetste pepers

Inhoudsopgave:

Lijst met heetste pepers
Lijst met heetste pepers
Anonim
chilipepers
chilipepers

Hete pepers, ook bekend als chilipepers, kunnen een vleugje durf toevoegen aan het koken, maar sommige zijn zo scherp dat je speciale handschoenen en maskers nodig hebt om je te beschermen. De heetste pepers ter wereld zijn erg vurig, en alleen de meest brutale zijn bereid de hitte te trotseren.

De Scoville-schaal gebruiken

Chilies worden beoordeeld op hun hitte met behulp van de Scoville-schaal, die de scherpheid van een peper meet (wat in wezen de pittige hitte betekent). Paprika's worden gemeten in Scoville Heat Units (SHU), wat beschrijft hoe geconcentreerd de capsaïcine in elke paprika zit.

Capsaïcine

Capsaïcine is de stof die paprika's hun warmte geeft. Het is een alkaloïde die zich bindt aan de pijnreceptoren van de tong, waardoor het een branderig gevoel geeft. Ter referentie: pure capsaïcine heeft 16 miljoen SHU, pepperspray van de politie heeft ongeveer 5 miljoen SHU en een jalapeño heeft tussen de 2.500 en 8.000 SHU.

Waar de hitte zich verbergt

Hoewel veel mensen geloven dat de hitte alleen in de zaden van de paprika's zit, is dit een mythe. De zaden absorberen wel een deel van de warmte, maar produceren zelf geen capsaïcine. In plaats daarvan worden de capsaïcineverbindingen aangetroffen in de placentamembranen van de paprika, die de zaden bevatten. In mindere mate bevat het externe weefsel van de peper ook wat capsaïcine.

Top 10 heetste paprika's

De volgende lijst geeft de top tien van heetste pepers die beschikbaar zijn, gerangschikt op basis van hun SHU-beoordeling op de Scoville-schaal. Volgens Lauren Collins van de New Yorker evolueren superhete pepers snel naarmate de zoektocht naar hetere en pittigere pepers voortduurt. Nog maar een paar jaar geleden was de Rode Savina Habanero de heetste chilipeper die bekend was, totdat de spookpeper op de markt kwam. Nu is het opnieuw veranderd.

Het Chile Pepper Institute van de New Mexico State University heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de hitte in pepers. Hun lijst met de tien populairste chilipepers verscheen in februari 2012, maar de beste chili werd al snel overgenomen door een nieuwe variëteit. Tenzij anders vermeld, zijn de Scoville-beoordelingen afkomstig van het Chile Pepper Institute.

1: Carolina Reaper

Carolina Reaper-peper
Carolina Reaper-peper

In 2012 noemde het Guinness Book of World Records de Carolina Reaper de heetste chili ter wereld, met een gemiddelde van 1,57 miljoen SHU en een piek-SHU van 2,2 miljoen. De gemeten hitte in deze peper verdrong de heetste peper van het Chile Pepper Institute, die nummer twee op deze lijst staat.

De kleine, ronde, rode chili wordt verbouwd in South Carolina en gebruikt in Pucker Butt Pepper Company The Reaper Hot Sauce. De Pucker Butt Pepper Company heeft de Carolina Reaper speciaal gefokt voor hun hete sauzen. Het bedrijf verkoopt de zaden ook op hun website.

2: Trinidad Moruga Schorpioen

Deze ronde chilipeper met kiezelschil ziet eruit als een kleine, gerimpelde rode paprika, maar er is nogal een verschil in hitte (de rode paprika heeft een SHU van 0). De Trinidad Morgua Scorpion, in februari 2012 door het Chile Pepper Institute gekroond tot de grote kampioen van hete chilipepers, heeft een gemiddelde hitte van 1,2 miljoen SHU, maar paprika's variëren tot 2 miljoen SHU. De peperplant komt oorspronkelijk uit Trinidad en Tobago. Net als andere hete pepers wordt de peper voornamelijk gebruikt in hete saus, maar ook om zaden te leveren aan mensen die de heetste pepers willen kweken die ze maar kunnen.

3: Chocolade 7 Pot

Chocolade 7 Pot Peper
Chocolade 7 Pot Peper

Een langwerpige, melkchocoladekleurige peper met een kraterachtig oppervlak (het lijkt op een gedroogde vijg). De goedaardig klinkende naam van de chocoladepot 7 logenstraft de gemiddelde 1 van de chili. Waardering van 17 miljoen SHU (max. 1,85 miljoen). De chili komt oorspronkelijk uit Trinidad en Tobago en wordt gebruikt in de super pittige Caribische keuken, hoewel je met een beetje al heel ver komt. Het wordt ook gebruikt in hete saus, en liefhebbers van hete chili kopen overal de zaden zodat ze hun eigen vurige exemplaren kunnen kweken.

4: Trinidad Schorpioen

Aangezien een andere top vijf uit Trinidad komt, is het duidelijk dat het Caribische land een goed klimaat heeft voor het telen van hete pepers. In 2011 rangschikte het Guinness Book of World Records deze chili als de heetste ter wereld, met een score van 1,5 miljoen SHU. Koken met deze peper, en zijn hetere broeders, is gevaarlijk en vereist het gebruik van beschermende maskers en kleding! Vanwege zijn hitte wordt de peper vooral gebruikt voor hete saus en zaden.

Deze roodoranje paprika heeft ongeveer de grootte van een golfbal, maar heeft een vorm die lijkt op een lantaarn met een bredere ronde bovenkant en een puntig uiteinde.

5: Spookpeper

geest peper
geest peper

Ook bekend als de Bhut jolokia-chili, heeft de oranje langwerpige spookpeper een Scoville-schaalwaarde van 1 miljoen SHU. Deze Indiase peper heeft een aantal verschillende namen, waaronder onder meer Naga Jolokia, rode naga chili en Bih Jolokia. Het had het wereldrecord voor hitte in 2007.

De peper wordt gebruikt in Indiase curries en chutneys, maar ook in paprika-eetwedstrijden. Je vindt de paprika ook als hoofdingrediënt in hete saus.

6: Rode 7-pot

Deze peper komt ook uit Trinidad en dankt zijn naam aan zijn kleur en de lokale legende dat er maar één peper nodig is om zeven potten stoofpot op smaak te brengen. De peper varieert van oranjerood tot levendig rood van kleur met een hobbelige schil. Het heeft een warmteclassificatie van ongeveer 780.000 tot 1 miljoen SHU. Het wordt gebruikt in de Caribische keuken, maar ook in hete saus.

7: Chocolade Habanero

Chocolade Habanero Peper
Chocolade Habanero Peper

Deze notenbruine pompoenvormige paprika is de heetste van de habanero-paprika's. Habaneros komen oorspronkelijk uit Mexico en het Amazonegebied, maar zijn ook te vinden in het Caribisch gebied. De peper, die een Scoville-waarde heeft van ongeveer 700.000 SHU, is te vinden in de Yucataanse keuken, maar ook in hete saus.

8: Rode Savina Habanero

Het is nog niet zo lang geleden dat de Rode Savina habanero werd beschouwd als de heetste peper ter wereld. In 2007 verloor het zijn Guinness Wereldrecord aan de pittigere Ghost Pepper. Deze chili is helderrood en licht afgerond met een relatief gladde schil. Net als de chocoladehabanero wordt hij gebruikt in Yucatan en andere Mexicaanse keukens, maar ook in hete saus. De planten houden van warmte en zonneschijn en komen oorspronkelijk uit het Amazonegebied en Mexico, maar zijn ook te vinden in het Caribisch gebied. De Scoville-waardering van de peper is ongeveer 500.000.

9: Schotse motorkap

Scotch Bonnet-peper
Scotch Bonnet-peper

De Jamaicaanse keuken dankt zijn vurige smaken aan de Scotch Bonnet-peper, die een Scoville-waarde heeft van ongeveer 350.000 SHU. De oranje paprika's lijken op eikels en komen oorspronkelijk uit Jamaica en de Caribische eilanden. Hoewel het misschien mild lijkt in vergelijking met sommige van de bovengenoemde paprika's, is het belangrijk om te onthouden dat de Schotse motorkap nog steeds ongeveer 40 keer heter is dan een jalapeño.

10: Oranje Habanero

Deze glanzende ronde oranje chili heeft een Scoville-waardering van ongeveer 250.000. Hoewel hij milder kan zijn dan andere kleuren habaneros, is het nog steeds een zeer pittige chili die in de Mexicaanse keuken wordt gebruikt, maar ook als hete saus. Net als andere habaneros komt de oranje habanero oorspronkelijk uit Mexico, het Amazonegebied en het Caribisch gebied, en is hij te vinden in het voedsel van die regio's, maar ook in Tex-Mex en andere Noord-Amerikaanse keukens.

De hitte verslaan

Omdat capsaïcine interageert met pijnreceptoren op je tong, kan het een branderig gevoel creëren dat minuten, uren of, in het geval van de heetste pepers, dagen aanhoudt! Gelukkig is er hulp voor de brandwond. Volgens Bon Appetite kunnen een aantal methoden je helpen ontspannen van de pittige chili-verbranding, waaronder het drinken van volle melk, het eten van yoghurt en het eten van witte rijst.

Hoe zit het met sierpaprika's? Ze zijn misschien pittig, maar ze zijn niet zo zoet om te eten, dus blijf bij deze chilipepers.

Aanbevolen: