Wie claimt een kind in gezamenlijke voogdij?

Inhoudsopgave:

Wie claimt een kind in gezamenlijke voogdij?
Wie claimt een kind in gezamenlijke voogdij?
Anonim
Vrouw met zoon in gestreept overhemd
Vrouw met zoon in gestreept overhemd

Gescheiden of van tafel en bed gescheiden ouders kunnen zich afvragen wie van hen in aanmerking komt voor de heffingskortingen en aftrekposten die beschikbaar zijn voor het krijgen van een kind ten laste. Dit is met name een probleem in situaties waarin sprake is van gezamenlijk gezag. Over het algemeen kan alleen de ouder die het gezag heeft aanspraak maken op de beschikbare belastingvoordelen.

Definitie van een ouder

De Internal Revenue Service (IRS) beschouwt alleen een belastingbetaler die door geboorte of adoptie verwant is aan een kind ten laste, als hun ouder. Een persoon die niet op de geboorteakte van het kind vermeld staat, is geen ouder. Als hij of zij niet op de geboorteakte van het kind staat, kan een lid van een ongehuwd stel met een kind dus niet als ouder worden beschouwd. In dit geval komt de niet-vermelde ouder niet in aanmerking voor eventuele afhankelijke belastingverminderingen of -inhoudingen.

Gerechtsdocumenten

Als de ouders een gerechtelijk document hebben, zoals een echtscheidingsdecreet, bepalen de parameters die daarin staan voor het claimen van een kind de acties van de ouders. Daarom zijn de IRS-definitie van bewaring en andere voorschriften alleen van toepassing als er geen juridisch document aanwezig is.

Vaststelling bepalen

De ouder die het recht heeft om een kind ten laste te claimen op zijn belastingaangifte, is doorgaans de ouder die het ouderlijk gezag het grootste deel van de tijd heeft. De IRS definieert "voogdij" op basis van het aantal avonden dat het kind bij een ouder doorbrengt. De ouder bij wie het kind het grootste deel van de nachten doorbrengt, ongeacht de aanwezigheid van de ouder, is degene die het gezag heeft. Een kind dat 190 avonden bij zijn moeder en 175 avonden bij zijn vader doorbrengt, zou dus onder de voogdij van zijn moeder vallen.

De data die worden meegeteld voor het ingezetenschap beginnen op de datum van scheiding van tafel en bed of echtscheiding. Ouders die op 1 november zijn gescheiden, zouden bijvoorbeeld alleen de periode van twee maanden waarin ze juridisch gescheiden waren, in aanmerking nemen om te bepalen wie van hen de voogdij had.

Een kind dat afwezig is, bijvoorbeeld omdat hij bij een vriend heeft overnacht of omdat hij op kamp is, wordt geacht te zijn gelogeerd bij de ouder die hem die avond zou hebben ontvangen. Voor ouders die 's avonds werken, bepa alt de IRS de voogdij op basis van het aantal dagen dat het kind bij de ouder doorbrengt.

De regel is anders voor ouders die de tijd gelijk verdelen, zoals de moeder die 183 dagen heeft en de vader 182 dagen. In dit geval is de verzorgende ouder degene met het hogere aangepaste bruto-inkomen.

Rechten van de verzorgende ouder

De verzorgende ouder kan aanspraak maken op de afhankelijke vrijstelling, de kinderbelastingkorting, de afhankelijke zorgkorting, de inkomstenbelastingkorting en zichzelf als hoofd van het huishouden vermelden in hun belastingaangifte. Beschikbare tegoeden en inhoudingen kunnen niet tussen de ouders worden verdeeld. Ouders kunnen echter het recht om het kind op te eisen afwisselen met eventuele beschikbare tegoeden of inhoudingen.

Rechten van de niet-verzorgende ouder

Gewoonlijk kan de niet-verzorgende ouder geen aanspraak maken op het kind of eventuele afhankelijke heffingskortingen of aftrekposten. De uitzondering op deze regel is wanneer de verzorgende ouder ermee instemt de verzorgende ouder toe te staan deze op te eisen, of wanneer hij/zij daartoe het recht heeft volgens een gerechtelijk document, zoals een echtscheidings- of scheidingsvonnis.

Als een niet-verzorgende ouder het kind wil claimen, moet hij/zij formulier 8332, getiteld "Vrijgave/intrekking van vrijgave van claim op vrijstelling voor kind door verzorgende ouder", indienen bij hun terugkeer. Dit formulier vertelt de IRS dat de verzorgende ouder de niet-verzorgende ouder toestaat het kind op te eisen. Ouders die tussen 1984 en 2009 zijn gescheiden, kunnen dit formulier vervangen door kopieën van hun echtscheidingsbesluit. Om dit te doen, moeten zij kopieën verstrekken van de eerste pagina van het decreet, evenals de pagina waarop de gedelegeerde het recht heeft aan de niet-verzorgende ouder en de handtekeningpagina.

Uw kind ten laste claimen

Als de hoeveelheid tijd die uw kind bij u thuis doorbrengt, u het recht geeft om haar op te eisen in uw belastingaangifte, kunt u dit doen zonder aanvullende documentatie in te dienen. Houd er echter rekening mee dat u alle beschikbare tegoeden moet claimen en deze niet kunt delen met uw ex-echtgenoot. Als u niet zeker weet of u de voogdij over uw kind heeft, zoek dan professioneel advies.

Aanbevolen: