Verandering van de voogdij over het kind na een scheiding

Inhoudsopgave:

Verandering van de voogdij over het kind na een scheiding
Verandering van de voogdij over het kind na een scheiding
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Het wijzigen van de voogdij over het kind na een scheiding is iets dat kan worden gedaan als beide ouders ermee instemmen of als er nieuwe informatie beschikbaar komt nadat de voogdij over het kind of de kinderen is besloten.

De voogdij over het kind bepalen

Als de ouders van het kind tot overeenstemming kunnen komen over de voogdij en bezoek zonder dat ze naar de rechter hoeven te stappen om de rechter over de zaak te laten beslissen, kunnen ze dit zelf oplossen. In sommige situaties willen of moeten ze misschien advies en input inwinnen bij hun advocaten, een mediteerder of een hulpverlener.

Wanneer het Hof een uitspraak doet over [Voogdij: Interview met James M. Quigley|voogdij over kinderen], overweegt het altijd wat in het “beste belang” van het kind is. Deze term kan wat vaag zijn en staat open voor interpretatie door de rechter in de zaak. Bij het beslissen waar het kind moet wonen, kan de rechter overwegen welke ouder de ‘primaire verzorger’ was.

Eerste verzorger

De primaire verzorger is de persoon die het vaakst betrokken was bij de volgende activiteiten voor het kind:

  • Voeden
  • Kleding
  • Afspraken maken en nakomen met de arts en tandarts van het kind
  • Het kind leren lezen en schrijven

FindLaw.com heeft een checklist gepubliceerd met kinderopvangtaken die een of beide ouders doorgaans voor hun kinderen uitvoeren. U kunt hiernaar verwijzen om te zien of het waarschijnlijk is dat een rechter zal verklaren dat u de primaire verzorger bent.

De voogdij over het kind wijzigen na een scheiding: wanneer de rechtbank dit zal overwegen

Het wijzigen van de voogdij over het kind na een scheiding wanneer beide ouders akkoord gaan met de verandering, is relatief eenvoudig. Elke persoon zou een overeenkomst ondertekenen waarin de nieuwe regeling werd uiteengezet en deze zou aan het Hof worden voorgelegd ter goedkeuring door een rechter.

Als beide ouders niet met de wijziging willen instemmen, moet degene die de voogdij over de kinderen wil, een verzoek tot wijziging bij de rechtbank indienen. Om succesvol te zijn in een motie tot wijziging waarbij de voogdij na een scheiding wordt gewijzigd, moet u bewijzen dat er een "substantiële verandering in de omstandigheden" heeft plaatsgevonden die nadelig is voor het kind. Dit betekent dat u bewijsmateriaal moet verzamelen dat u, of een advocaat die namens u optreedt, aan een rechter kunt voorleggen.

Hoe gegrond de zorgen van de niet-verzorgende ouder ook zijn, als deze niet voldoen aan de definitie waarnaar de rechtbank op zoek is, zal de gevraagde wijziging niet worden toegestaan.

Stappen betrokken bij een motie tot wijziging

Als u de huidige voogdijregeling wilt wijzigen, moet u een Motie tot wijzigingsformulier voorbereiden en indienen. Neem contact op met het kantoor van de griffier in de provincie waar het oorspronkelijke bevel tot voogdij is uitgevaardigd en vraag om de juiste documenten. In een situatie waarin u zonder advocaat handelt, moet u mogelijk ook een proces-verbaal indienen.

Afhankelijk van waar u een wijziging van de voogdij aanvraagt nadat een definitief bevel is gegeven, wordt u mogelijk ook gevraagd een formulier voor verlofaanvraag in te dienen. Hiermee krijgt u de toestemming van de rechtbank om uw verzoek tot wijziging in te dienen.

Zodra uw documenten zijn voltooid, moet u ze indienen bij de griffie van de rechtbank. (Mogelijk moet u griffierechten betalen.) De griffie van de rechtbank vult de datum van de hoorzitting in en laat u weten wanneer de andere ouder moet worden betekend.

Een kopie van de documenten moet persoonlijk aan de andere ouder worden betekend. U kunt dit door een processerver laten doen; het kantoor van de griffier zou u een lijst moeten kunnen geven van processervers die in uw regio actief zijn.

Zodra het verzoek tot wijziging aan de andere ouder is betekend, zal de processerver u een Return of Service bezorgen. Dit is een formulier waarop de datum en het tijdstip van de betekening van de andere ouder worden vermeld. De terugkeer van de dienst moet vóór de datum van de hoorzitting worden ingediend bij de griffier.

De volgende stap is om op de dag van de hoorzitting naar de rechtbank te gaan en uw zaak voor de rechter te bepleiten. Hopelijk kun je de gewenste wijziging in je huidige voogdijregeling krijgen.

Aanbevolen: