Gezinsleven in Spanje: unieke waarden en tradities

Inhoudsopgave:

Gezinsleven in Spanje: unieke waarden en tradities
Gezinsleven in Spanje: unieke waarden en tradities
Anonim
Gelukkige ouders die kinderen vervoeren
Gelukkige ouders die kinderen vervoeren

Het Spaanse volk heeft een levendige, vriendelijke en opwindende cultuur van mensen die het leven ten volle leven. Het gezinsleven in Spanje is allesbehalve saai. en er zijn enkele unieke waarden en tradities die de Spanjaarden als essentieel beschouwen.

Het gezinsleven in Spanje is vol liefde

Veel Spanjaarden beschouwen familie als het allerbelangrijkste onderdeel van het leven. In deze cultuur worden familierelaties gewaardeerd en gekoesterd. Ongeacht de woonsituatie of levensstijlkeuze, de nadruk op het gezin staat altijd voorop in de Spaanse hoofden en harten.

Familiestructuur

De gezinsstructuur en samenstelling kunnen variëren, afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren en situaties van Spaanse gezinnen. Er bestaan echter wel enkele overeenkomsten met betrekking tot de gezinsstructuur in Spanje.

Blijf dichtbij in de buurt

Waar mogelijk kiezen gezinsleden ervoor om in de buurt van andere familieleden te wonen, vooral als ze in grotere steden zoals Barcelona of Madrid wonen. Het is belangrijk om op familieleden te kunnen rekenen, omdat Spaanse ouders op elkaar vertrouwen voor hulp met de kinderen. Uitgebreide Spaanse families waarderen het vieren van feestdagen en grote evenementen in elkaars aanwezigheid; dichtbij zijn is dus nuttig. Dat gezegd hebbende, trekken veel jonge mensen vaak naar de grote steden om hun leven te beginnen. Als ze op het platteland van Spanje waren opgegroeid, bleven hun oudere verwanten waarschijnlijk achter.

Grote gezinnen zijn niet de norm

Het geboortecijfer in Spanje is een van de laagste in Europa, grotendeels dankzij een moeizame economie en paren die ervoor kiezen om later in hun leven kinderen te krijgen. Kinderen krijgen is duur en de arbeidsmarkt is schaars. Hierdoor is het gebruikelijk dat gezinnen slechts 1-2 kinderen hebben. Dit is uiteraard geen regel, en ouders krijgen vaak meer dan één of twee baby's, maar grote gezinnen komen in Spanje niet zo vaak voor als elders.

Grootouders zijn de sleutel

Grootouders zijn zeer betrokken bij de opvoeding van Spaanse kinderen wanneer dat mogelijk is. In Spanje is het gebruikelijk dat beide ouders lange dagen werken, en vaak zijn oma en opa de primaire verzorgers voor jongere kinderen.

grootouders en kleindochter zitten binnen aan tafel
grootouders en kleindochter zitten binnen aan tafel

Kinderen opvoeden

Als het om baby's gaat, hebben Spaanse ouders een aantal specifieke waarden en tradities waar ze aan vasthouden.

Dubbele namen

In Spanje krijgen baby's twee achternamen. De eerste achternaam komt van hun vader, terwijl de tweede achternaam van hun moeder komt. Naarmate kinderen ouder worden, is het niet ongebruikelijk dat ze alleen hun voornaam vermelden op bijvoorbeeld sociale media-accounts. Wat officiële documenten betreft, zullen beide achternamen nog steeds worden opgenomen.

Parfumeren en primen van baby's

Baby's in Spanje ruiken heerlijk, en dat is zo ontworpen. Spaanse ouders parfumeren hun kleintjes gewoonlijk met iets dat Colonia wordt genoemd. Het is ook gebruikelijk dat babymeisjes gaatjes in de oren krijgen als ze nog heel jong zijn. Een geschenk van gouden oorknopjes is een traditioneel eerste cadeau voor de baby van de grootouders.

Educatieve nadruk

Er zijn drie soorten scholen waar kinderen naar toe kunnen kiezen. De openbare school wordt volledig gefinancierd door de Spaanse overheid. Concertado's worden particulier gerund en gedeeltelijk gefinancierd door de staat. Privéscholen worden volledig gefinancierd door ouders en worden onafhankelijk gerund.

Gemeenschappelijke activiteiten voor tieners

Naarmate kinderen opgroeien, veranderen hun interesses en beginnen ze een leven buiten het gezin te ervaren.

Tijd met vrienden buitenshuis

Het weer is zo mooi in Spanje; Het is gebruikelijk dat oudere kinderen en tieners 's avonds met vrienden in parken of buitenruimtes rondhangen. Fietsen, basketbal en voetbal zijn favoriete bezigheden, net als rondhangen in cafés en lokale stadspleinen.

De wereld stopt voor voetbal

Voetbal wordt in veel delen van de wereld gevierd en het Spaanse volk behoort tot de meest gepassioneerde fans ter wereld. Zowat iedereen in het land zet het leven op pauze om Barça en Madrid tegenover elkaar te zien staan.

Jong meisje voetballen
Jong meisje voetballen

Vakantietradities

Net als veel andere culturen over de hele wereld houden Spaanse gezinnen vast aan hun unieke vakantietradities.

De twaalf druiven

Families en vrienden in Spanje luiden het nieuwe jaar in door druiven te eten. Al meer dan een eeuw lang houdt de bevolking van Spanje zich bezig met de nieuwjaarstraditie van het eten van één druif per klokslag om middernacht. De druiven symboliseren elke geluksmaand die het Spaanse volk het komende jaar hoopt te hebben.

Drie Koningen

Gezinnen in Spanje vieren iets dat Drie Koningen heet. De viering, gehouden op 6 januari, is ter ere van het kindje Jezus en de drie wijzen. Er worden parades gehouden ter ere van de dag, feestgangers smullen van een traditioneel dessertbrood genaamd Rosca de reyes, en kinderen laten hun schoenen achter zodat de Wijze Mannen deze kunnen vullen met cadeautjes.

Drie koningen
Drie koningen

Villancicos

Deze traditie wordt gevierd tijdens de kerstperiode en is in wezen de Spaanse versie van kerstliederen. Families en vrienden komen samen om de feestdagen te vieren door traditionele liederen te zingen zoals "Noche de Paz", "Mi burrito sabanero" of "Los peces en el río". Aguinaldos is een andere versie van kerstliederen, alleen hier verrassen carolers vrienden met een lied laat op de avond.

Gezinnen gevoed door voedsel

Gezinnen in Spanje waarderen eten en ma altijden en zien de keuken als een manier om iedereen samen te brengen.

Gezinnen krijgen een band over eten

Er heerst een gevoel van gemeenschap en liefde in bijna alles wat de Spanjaarden doen, inclusief eten. Familiebijeenkomsten draaien om ma altijden, en ma altijden zijn bijna altijd bedoeld om te delen. Tapas, of kleine bordjes eten, zijn gebruikelijk in Spanje. Als je uit eten gaat, is het de bedoeling dat alles gedeeld wordt, en mensen bestellen niet vaak hun eigen gerecht en verslinden het.

Ma altijden in Spanje worden niet snel bereid en geconsumeerd. Familie en vrienden nemen de tijd om te dineren, samen te komen en op bezoek te komen. Of u nu een restaurant bezoekt of thuis eet, ma altijden beslaan grote delen van de dag. Het is niet ongebruikelijk dat een middagmaal om 14.00 uur begint en tot ver na 18.00 uur duurt.

Vrouw die ma altijd heeft met familie
Vrouw die ma altijd heeft met familie

Nachtuilen

Spaanse ouders zijn toegewijd aan het opvoeden van nachtbrakers. Het is gebruikelijk dat de laatste ma altijd van de dag plaatsvindt wanneer de meeste kinderen in de Verenigde Staten al aan het dutten zijn. Kinderen in Spanje worden aangemoedigd om laat op de avond bijeenkomsten thuis en in het openbaar bij te wonen. Het zou gebruikelijk zijn om na 22.00 uur een restaurant of bar binnen te lopen en getuige te zijn van volwassenen en hun kinderen die dineren en socialiseren.

Werk hard, speel hard

Ouders en gezinnen in Spanje hebben een balans gevonden tussen hard werken en hard spelen. Ze steken lange uren in hun carrière, maar zorgen er dan voor dat ze de tijd nemen om hun tradities, vieringen en vooral hun families te vieren.

Aanbevolen: