7 Vegetarische picknickvoedsel om in je mandje te doen

Inhoudsopgave:

7 Vegetarische picknickvoedsel om in je mandje te doen
7 Vegetarische picknickvoedsel om in je mandje te doen
Anonim
Picknickmand van stro.
Picknickmand van stro.

Als je aan picknicks denkt, denk je misschien aan zomervieringen met warm, zonnig weer, verzamelingen van uitgebreide familieleden en hamburgers die sissen op de grill. Tenzij deze hamburgers vegetarische pasteitjes zijn, moeten vegetariërs en veganisten echter bijgerechten bijvullen of hun eigen munchies meenemen. Niet zo met een vegetarisch picknickmenu! Of slechts één of iedereen uit uw gezin een vleesloos dieet volgt, u kunt een smakelijke spread bereiden en verpakken waarvoor geen hamburgers of hotdogs nodig zijn.

Je vegetarische picknickmand vullen

Het vinden van draagbare, vleesvrije hoofdgerechten is niet moeilijk. Je kunt altijd terugvallen op verpakte vleesvervangers als je haast hebt of te maken hebt met kieskeurige eters, maar als je bereid bent een paar minuten extra tijd te besteden aan de voorbereiding, kun je een ma altijd inpakken die werkelijk spectaculair is.

Vegetarische hoofdgerechten

Bereik en verpak een van de volgende dingen voor een hoofdma altijd die een smakelijke balans biedt tussen koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten.

  • Gegrilde tofu-sandwiches:Tofu staat voor mooi vlees in een gegrilde sandwich. Als je de tijd hebt, marineer dan dikke plakken van tevoren zodat ze meer smaak ontwikkelen. Stop echter niet alleen met de tofu. Snij de aubergine, courgette, rode paprika en portobello in dikke plakken en gril ook deze. Leg uw sandwiches op verse, knapperige baguettes en voeg wat eiwit toe met een plakje kaas voordat u ze serveert.
  • Tossed Salad: Salade wordt meestal als bijgerecht naar de achtergrond geschoven, maar heeft de potentie om te schitteren als hoofdmenu-item bij elke vegetarische picknick. Op een verzengend hete dag zal een verfrissende groene salade met hardgekookte eieren, fetakaas en watermeloenvierkantjes ter plaatse zijn; Als je wat honger hebt, maak dan een romige eiersalade en serveer deze met sneetjes volkorenbrood en verse slablaadjes.
  • Quiche: Quiche is een ideaal gerecht om vooraf te bereiden voor een picknicklunch of -avondmaal. Het is fantastisch om warm, koud of op kamertemperatuur te serveren, en het is niet moeilijk om het op te slaan of te vervoeren. Neem gewoon een mes mee, snijd de taart in plakjes, serveer en geniet ervan!
  • Veggie Platter: Vaak is er niets bevredigender dan genieten van een ma altijd in Europese stijl, gebaseerd op alleen brood en kaas. Neem een groot, knapperig stokbrood mee en vul dit aan met een verscheidenheid aan verse of gegrilde groenten, partjes kaas en gedroogd of vers fruit.

Vegetarische bijgerechten

Een deel van het plezier van een picknick is het aanbieden van een grote verscheidenheid aan eten, inclusief een verscheidenheid aan verleidelijke bijgerechten.

  • Grain Pilaf: Een pilaf is gemakkelijk te maken met wat je toevallig in de keuken hebt. Kook gewoon een nieuwe partij granen, zoals rijst of quinoa, laat ze afkoelen en meng de kaasblokjes, gedroogd fruit, gebakken groenten, knoflook, specerijen en kruiden erdoor.
  • Fruitsalade: Watermeloen is het hoofdbestanddeel van een fruitsalade tijdens een zomerse picknick, maar je kunt er nog wat extra pit aan toevoegen door er verse druiven, bessen, appels en andere soorten fruit door te gooien. meloen, verse munt of zoete kaas.
  • Chips: Chips zijn een van de meest perfecte snacks op een picknick en passen fantastisch bij bijna elk hoofdgerecht. Je kunt de verpakte variant gebruiken of zelf gezonde boerenkoolchips of groentechips maken en deze van tevoren inpakken.

Extra items om in te pakken

Bedenk naast het meenemen van de belangrijkste benodigdheden zoals bestek en servetten ook wat je mee kunt nemen, zodat niemand het vlees zal missen.

  • Desserts: Zelfgemaakte chocoladekoekjes, scones of gewoon verse plakjes watermeloen vormen een mooie afsluiting van een buitenma altijd.
  • Drankjes: Wat groentesap of individueel geportioneerde smoothies misschien? Zo niet, vul dan je bril bij de waterfontein van het park of neem een kruik limonade mee.
  • Koeler: Houd al die fantastische groenten en fruit koel tijdens transport met een koelbox vol ijs. Koelers helpen ook het risico op voedselbesmetting te verminderen door uw ma altijd koud te houden totdat het tijd is om te eten.
  • Trash: Voor het geval de picknickplaats waar je naartoe gaat geen afvalbakken heeft, heb je een plastic zak nodig waarin je je afval kunt opbergen.

Geniet van je veganistische feest

Het weer is gewoon te mooi om soms binnen te blijven, dus pak een mandje met je favoriete lekkernijen, neem je familieleden of vrienden mee, ga naar het park en begin te kauwen.

Aanbevolen: