Beste zelfgemaakte leerreinigers met natuurlijke ingrediënten

Inhoudsopgave:

Beste zelfgemaakte leerreinigers met natuurlijke ingrediënten
Beste zelfgemaakte leerreinigers met natuurlijke ingrediënten
Anonim
veeg lederen meubels af met een doekje met natuurlijke reiniger
veeg lederen meubels af met een doekje met natuurlijke reiniger

Je leer schoonmaken hoeft je geen fortuin te kosten. Sterker nog: het kan met ingrediënten die je in huis hebt. Het is echter belangrijk om de waarschuwingen van de fabrikant op te volgen voordat je zelfgemaakte leerreinigers maakt met kokosolie en azijn.

Voordat u een zelfgemaakte leerreiniger gebruikt

Aangezien leer een populair materiaal is, dat wordt gebruikt om alles te maken, van banken tot cowboylaarzen, jassen tot truien, broeken, portemonnees en portemonnees, is het niet moeilijk te begrijpen waarom er een enorme markt is voor commercieel leer schoonmakers. Gelukkig hoef je geen arm en been te besteden aan het in topvorm houden van je leren spullen. Wanneer u een zelfgemaakte leerreiniger overweegt voor uw kostbare leren bezittingen, moet u letten op de onderhoudsinstructies van de fabrikant die bij het leren artikel zijn geleverd.

  • Als de maker zegt dat dit leren item door een professional moet worden schoongemaakt of als hij instructies voor thuisreiniging geeft, experimenteer dan niet met je eigen zelfgemaakte schoonmaakmiddel.
  • Als er voor een leren item geen specifieke instructies zijn, kun je overwegen een zelfgemaakte leerreiniger te gebruiken.

Is het leer afgewerkt of onafgewerkt?

Het is ook essentieel om wat onderzoek te doen en te bepalen of het afgewerkt of onafgewerkt leer is voordat je het probeert schoon te maken.

  • Afgewerkt leer heeft een extra laag die de kleur beschermt, de textuur geeft en ook bepa alt hoe poreus het is. Het is ook gemakkelijker schoon te maken.
  • Onafgewerkt leer is heel anders en je moet voorzichtiger zijn. Onafgewerkt leer is gevoeliger voor vlekken en beschadigingen omdat het geen beschermende coating heeft en zeer absorberend is.

Wees voorzichtig met het gebruik van producten op oliebasis voor het schoonmaken als je onafgewerkte leren producten hebt, omdat deze snel absorberen en het leer kunnen verkleuren.

Ga voorzichtig te werk

Veel leerexperts zoals Donna L. Frehafer raden het gebruik van zelfgemaakte leerreinigers af. Bovendien kunnen garanties komen te vervallen als er onjuiste reinigingsmethoden worden gebruikt. Als je echter zelf gemaakte leerreinigers wilt proberen, test het dan altijd op een verborgen gedeelte van het leren voorwerp dat je schoonmaakt. Gebruik een wattenstaafje dat in de reiniger is gedoopt. Hierdoor wordt de hoeveelheid leer die aan de reiniger wordt blootgesteld beperkt. Zodra u heeft vastgesteld dat de reiniger effectief is op het leer, bent u klaar om verder te gaan met schoonmaken.

Effectieve zelfgemaakte leerreiniger-ingrediënten

Aangezien je dit tot nu toe hebt gelezen, is het tijd om naar zelfgemaakte leerreinigers te kijken. Om te beginnen, pak deze items uit je voorraadkast:

  • Olijfolie
  • Castilië zeep
  • Essentiële oliën
  • Grapefruitzaadextract
  • Tandpasta (wit, geen gel)
  • Mayonaise
  • Haarlak
  • Kokosolie
  • Ontsmettingsalcohol
  • Zadelzeep
  • Microvezeldoek
  • Spuitfles

Zelfgemaakte leerreiniger met kokosolie

Leren jassen, broeken en rokken absorberen nare geurtjes als een spons. Volg deze instructies om smerige en stinkende leren kledingstukken schoon te maken en op te frissen:

  1. Meng samen in een spuitfles:

    • 1 kopje verwarmde kokosolie
    • 1 theelepel Castiliaanse zeep
    • 1-2 druppels etherische olie
    • 1-2 druppels grapefruitzaadextract
    • 4 kopjes warm water
  2. Besproei het leren kledingstuk met het vloeibare mengsel.
  3. Reinigen met een zachte doek.

Je kunt ervoor kiezen om olijfolie te vervangen als je geen kokosolie bij de hand hebt.

leer schoonmaken
leer schoonmaken

DIY leerreiniger voor handtassen

Beginnen je handtassen er smerig uit te zien? Als schimmel een probleem wordt voor je favoriete handtas, pak dan de alcohol.

  1. Om schimmel uit leren tassen of portemonnees te verwijderen, meng je gelijke delen ontsmettingsalcohol en water.
  2. Spuit het mengsel rechtstreeks op de vlek en veeg het schoon met een zachte doek.
  3. Laat de tas aan de lucht drogen, maar plaats hem niet in direct zonlicht, omdat het leer zal vervagen als het te lang buiten blijft staan.

Zelfgemaakte lederen schoenenreiniger

maak leren schoenen schoon met natuurlijke reiniger
maak leren schoenen schoon met natuurlijke reiniger

Leren schoenen en riemen die zijn gemaakt van hard, afgewerkt leer kunnen eenvoudig worden gereinigd met witte azijn. Voor regelmatige reiniging:

  1. Meng gelijke hoeveelheden witte azijn en olijfolie of bijenwas.
  2. Breng een kleine hoeveelheid aan op de schoenen of riem.
  3. Laat het brouwsel een paar minuten staan voordat je het oppoetst met een zachte doek of zeem.

Zelfgemaakte leerreiniger voor het verwijderen van strooizout

Het is onvermijdelijk dat er in de winter zout op uw leren producten terechtkomt als u in een gebied met sneeuw woont. Daarom is het van cruciaal belang dat u weet hoe u het kunt verwijderen. Als u uw leren winterlaarzen probeert te ontdoen van strooizout, volgt u deze stappen.

  1. Meng een deel witte azijn en een deel water.
  2. Bevochtig de hoek van een zachte doek met het mengsel.
  3. Veeg het zout van je leren laarzen.

Deze oplossing is handig voor leren rijjassen; je moet de jas echter behandelen met een conditioner nadat je hem droog hebt geveegd.

Lakleren schoenen

Voor lakleren schoenen, maak ze schoon met zuivere witte azijn. Droog ze af met een schone doek en breng vervolgens een dunne laag vaseline aan om je schoenen te beschermen tegen regen en sneeuw.

DIY Leerreinigers voor meubels

Leren banken, stoelen en tafelbladen hebben vaak een grondige reiniging nodig, afhankelijk van hoe vaak ze worden gebruikt. Als uw leren meubels zich in een drukbezochte ruimte bevinden, kunt u de volgende zelfgemaakte schoonmaakmiddelen overwegen om de conditie ervan te helpen behouden.

Tandpasta

Heeft u een hardnekkige vlek? Tandpasta komt te hulp.

  1. Breng standaard tandpasta aan, het type witte pasta, geen gel, rechtstreeks op de vlek.
  2. Wrijf het getroffen gebied lichtjes met een zachte doek.
  3. Veeg eventuele resterende tandpasta weg.

Haarlak

Geen tandpasta bij de hand? Geen probleem, pak gewoon je haarlak voor die vlek op je leren bank.

  1. Spuit direct op de vlek en veeg snel weg met een schone doek.
  2. Het kan zijn dat je dit een aantal keren achter elkaar moet doen om de hele vlek te verwijderen.

Mayonaise

Mayonaise en je bank lijken niet samen te gaan. En in de meeste gevallen zouden ze dat niet doen. Als je echter een hardnekkige watervlek hebt, kijk dan in je koelkast.

  1. Breng mayonaise rechtstreeks op de vlek aan.
  2. Laat het een paar uur zitten voordat je het afveegt met een schone, vochtige doek.
Afbeelding
Afbeelding

Pak de zadelzeep

Zadelzeep is misschien wel of niet iets dat je in huis hebt, maar het is zuinig, gemakkelijk te vinden en een gebruiksvriendelijke leerreiniger en conditioner. Het is niet het beste voor een groot meubelstuk, maar zadelzeep is uitstekend geschikt voor kleinere spullen zoals riemen, portemonnees, schoenen, handschoenen en laarzen, maar ook voor basketballen en voetballen. Om zadelzeep te gebruiken, moet je:

  1. Veeg het leer af met een zachte doek of borstel.
  2. Maak een zachte doek vochtig en laat de zadelzeep schuimen.
  3. Gebruik een cirkelvormige beweging om het schuim op het leer aan te brengen.
  4. Gebruik een droge doek om het schuim weg te vegen en zorg ervoor dat het leer volledig zeepvrij is om ophoping te voorkomen.
  5. Buff met een andere zachte, droge doek.

Zelfgemaakte leerreiniging eenvoudig gemaakt

Er zijn verschillende huismiddeltjes om je leer schoon te maken. Ze zijn niet alleen goedkoop, maar ze kunnen ook effectief zijn. Zoek vervolgens de methode voor het reinigen van kunstleer die het beste bij u past!

Aanbevolen: