40 feiten over de herfst voor kinderen die verder gaan dan Be-Leaf

Inhoudsopgave:

40 feiten over de herfst voor kinderen die verder gaan dan Be-Leaf
40 feiten over de herfst voor kinderen die verder gaan dan Be-Leaf
Anonim

Deze leuke herfstweetjes voor kinderen zijn gewoon geweldig! Leer meer over dit ongelooflijke seizoen, van de veranderende bladeren tot het interessante weer.

Moeder kijkt naar een blad dat haar zoon vasthoudt op een zonnige herfstdag in het park
Moeder kijkt naar een blad dat haar zoon vasthoudt op een zonnige herfstdag in het park

De herfst brengt warme, kleurrijke bladeren, koel, helder weer en feestelijke feestdagen die zich richten op zowel familie als plezier. Dit zijn de meest fundamentele feiten over de herfst, maar hoeveel meer weet je eigenlijk over dit oogstseizoen?

Herfstweetjes voor kinderen zijn een geweldige manier om de aloude tradities waar je van geniet in deze tijd van verandering te versterken. Als je op zoek bent naar interessante informatie over het seizoen, beschrijven we alles wat je echt herfst weet!

Leuke weetjes over de herfst voor kinderen om te leren

Herfst is een van de vier seizoenen die plaatsvindt van grofweg 22 september tot en met 21 december. Het is beter bekend als "herfst" vanwege de bladeren die tijdens het seizoen van de bomen vallen. Hier zijn nog enkele fascinerende herfstfeiten voor kinderen.

Bladfeiten

Denk je dat je alles weet wat er te weten v alt over bladeren? Het zal je misschien verbazen als je de volgende feiten over herfstbladeren hoort:

Stapel kleurrijke herfstbladeren
Stapel kleurrijke herfstbladeren
  • Bladeren hebben zonlicht, water, chlorofyl en koolstofdioxide nodig om voedsel voor zichzelf te maken.
  • Naarmate de winter nadert, worden de dagen korter, wat betekent dat de bladeren minder zonlicht krijgen. Dit geeft de bladeren een signaal om te stoppen met de productie van chlorofyl (dit is het groene pigment dat de bladeren hun kenmerkende kleur geeft).
  • Als de bladeren in de herfst van kleur veranderen, keren ze feitelijk terug naar hun normale tinten! Tijdens de zomermaanden zorgt het chlorofyl in de bladeren ervoor dat ze groen worden, waardoor hun werkelijke kleuren worden geblokkeerd.
  • Samen met chlorofyl bevatten bladeren twee andere chemicaliën die kleurstoffen veroorzaken. De eerste heet xanthofyl, dat geel van kleur is. De andere is caroteen, dat oranje van kleur is.
  • Rode en paarse bladeren worden feitelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van suikers uit het sap dat in de bladeren zit.
  • Zodra de bladeren bruin zijn geworden, zijn ze dood en krijgen ze geen voedingsstoffen meer.
  • De bomen die van kleur veranderen en hun bladeren verliezen, worden loofbomen genoemd.

Halloween-feiten

Halloween is een groot deel van het herfstseizoen. Hier zijn enkele leuke weetjes over deze griezelige feestdag:

Kleine kinderen op een Halloweenfeestje
Kleine kinderen op een Halloweenfeestje
  • De traditionele Halloween-kleuren oranje en zwart komen uit twee verschillende bronnen. Ten eerste is oranje de kleur van herfstbladeren en pompoenen, die Halloween zijn gaan symboliseren. Zwart is de kleur van duisternis en mysterie, wat past bij het thema van geesten en andere griezelige wezens die je tijdens deze vakantie ziet.
  • Er is geen wetenschappelijk bewijs dat geesten bestaan. Er is echter een vakgebied dat parapsychologie wordt genoemd en dat zich toelegt op het bestuderen van griezelige verschijnselen zoals geesten en paranormale krachten. Parapsychologen gebruiken wetenschappelijke methoden om vreemde verschijnselen te onderzoeken en meer te leren over zaken als geesten.
  • Halloween was oorspronkelijk een heidense feestdag om de doden te eren, en de feestdag stond bekend als All Hallows Eve. De datum, 31 oktober, is de laatste dag van de Keltische kalender.
  • Het dragen van maskers op Halloween is een oude Keltische traditie. Oude Kelten geloofden dat geesten rondzwierven op Halloween, en ze droegen maskers zodat ze niet voor geesten zouden worden aangezien.
  • Vampierfolklore komt uit Roemenië. Roemenen in de 18e eeuw geloofden dat de doden na de dood door zelfmoord of andere verdachte omstandigheden konden opstaan en zich konden voeden met het bloed van de levenden.
  • Samhainofobie is de angst voor Halloween. Deze naam komt van Samhain, het Keltische heidense festival dat het einde van de oogst vierde.

Thanksgiving-feiten

Een andere feestdag die verband houdt met de herfst is Thanksgiving. Hier zijn enkele leuke weetjes over deze dankdag:

Gelukkig meisje en haar moeder bereiden geroosterde kalkoen voor op het Thanksgiving-diner
Gelukkig meisje en haar moeder bereiden geroosterde kalkoen voor op het Thanksgiving-diner
  • Thanksgiving wordt in de Verenigde Staten altijd gevierd op de vierde donderdag van november. In Canada wordt het gevierd op de tweede maandag van oktober.
  • De eerste pelgrims arriveerden in december 1620 in Noord-Amerika.
  • De eerste Thanksgiving werd gevierd in Plymouth in de herfst van 1621.
  • De Indiaanse stam die was uitgenodigd voor het eerste Thanksgiving-diner waren de Wampanoag-indianen.
  • Het eerste Thanksgiving-feest duurde drie volle dagen.
  • Thanksgiving werd pas in 1941 als officiële feestdag erkend, toen het Congres besloot dat de feestdag elk jaar officieel op de vierde donderdag van november gevierd moest worden. De datum werd gekozen door president Franklin D. Roosevelt om het kerstaankopenseizoen langer te maken en zo te helpen bij het financiële herstel van het land na de Grote Depressie. Voordat de datum in 1941 werd vastgesteld, was het aan de president om elk jaar de datum voor Thanksgiving vast te stellen.
  • Alleen mannelijke kalkoenen schrokken. Daarom worden ze gobblers genoemd. Omgekeerd kakelen of piepen de vrouwtjes, kippen genaamd.
  • Thanksgiving inspireerde het tv-diner. Een verkoper uit Swanson kwam op het idee nadat hij zag dat er "260 ton bevroren kalkoen overbleef na Thanksgiving."

Pompoenfeiten

Die grijnzende lantaarn die op je veranda flikkert, is een veelzijdig product van de Nieuwe Wereld. Hier zijn enkele pompoenfeiten waarvan je zegt: 'Oh My Gourd!':

Een meisje dat zaden uit haar vers gesneden Halloween-pompoen ha alt
Een meisje dat zaden uit haar vers gesneden Halloween-pompoen ha alt
  • " Pepon", het Griekse woord voor "grote meloen", gaf pompoenen hun naam. De originele pompoenen kwamen uit Midden-Amerika, waar ze bekend staan als calabaza.
  • Tegenwoordig groeien pompoenen op elk continent behalve Antarctica.
  • Pompoenen zijn fruit, leden van de familie van wijnbouwgewassen. Ze bestaan voor 90 procent uit water.
  • Pompoenbloemen, zaden en vruchtvlees zijn allemaal eetbaar en bevatten vitamine A en kalium.
  • Eerste versies van pompoentaart gebruikten pompoenen als korst, niet als vulling.
  • Er werd ooit gedacht dat pompoenen sproeten doen vervagen en slangenbeten genezen.
  • Je vindt de Pompoenhoofdstad van de VS in Floydada, Texas en de Pompoenhoofdstad van de Wereld in Morton, Illinois.
  • Pompoenkruidendranken zoals lattes bevatten geen echte pompoen, alleen alle kruiden die je in pompoentaart vindt.
  • De eerste Jack-o'-Lanterns waren gesneden rapen en aardappelen, geen pompoenen! Deze traditie begon vanwege de Ierse legende over Stingy Jack.
  • De grootste pompoentaart ooit gebakken woog 3.699 pond en was 6 meter breed. Het werd gebakken in Ohio en er waren 1.212 blikjes pompoenpuree voor nodig.

Snel feit

Pompoen is niet alleen extreem gezond voor mensen. Het is ook een superfood voor honden! Als uw harige vriend buikproblemen heeft, is dit een eenvoudige oplossing voor diarree en obstipatie. Het is ook geweldig voor hun huid en vacht en het is een natuurlijke ontwormer!

Herfstweerfeiten

De bladeren vallen en de thermometer da alt. Deze feiten over herfstweer zijn behoorlijk ongeloofwaardig:

Grauwe ganzen vliegen in v-formatie
Grauwe ganzen vliegen in v-formatie
  • De eerste dag van de herfst staat bekend als de herfstnachtevening en v alt meestal op of rond 22 september. De herfst duurt tot de winterzonnewende op of rond 21 december.
  • Op het noordelijk halfrond worden de nachten langer en is het weer koeler in de herfst, omdat de helling van de planeet de helft van de planeet verder van de zon wijst.
  • Het herfstseizoen brengt drogere en schonere lucht vanuit Canada naar een groot deel van de Verenigde Staten. Hierdoor kunnen meer kleuren licht onze ogen bereiken. Dit is de reden waarom zonsopgangen en zonsondergangen levendiger lijken in de herfstmaanden.
  • Aangezien de dagen korter zijn en de hoek van de zon lager is, geldt dat hoe verder je van de evenaar woont, hoe minder warmte je zal bereiken. Het weer gaat van kil naar koud - van zomer naar winter. De herfst staat bekend als 'jasweer', het is niet per se ijskoud, maar niet warm genoeg voor korte mouwen en blote voeten.
  • Koeler weer en minder daglicht geven sommige vogels en vlinders het signaal om naar het zuiden te migreren naar warmere klimaten voor de winter. Vleermuizen, egels en sommige vissen overwinteren in plaats daarvan. Eekhoorns en beren slapen echter veel meer en vertrouwen op opgeslagen vet of opgeslagen noten om ze in leven te houden.
  • Groenblijvende bomen blijven groen omdat hun bladeren strak in naaldvormen zijn opgerold en zijn bedekt met een dikke, wasachtige bescherming tegen verdamping en kou.
  • Op koele, heldere herfstavonden heb je de beste kans om het noorderlicht te zien, de show van het noorderlicht met spectaculaire kleuren aan de nachtelijke hemel.
  • De vroege herfst is ook het piekseizoen voor orkanen. Warmere oppervlaktetemperaturen van de oceaan na de zomer creëren ideale omstandigheden voor grote stormen.

Truienseizoen

" Elk blad spreekt gelukzaligheid voor mij, fladderend uit de herfstboom", schreef auteur Emily Bronte. De herfst is een magisch seizoen vol veranderingen, plezier binnen en buiten, en enkele van de beste vakanties het hele jaar door. Met deze herfstweetjes kan iedereen nog meer van het seizoen genieten. Fijne herfst allemaal!

Aanbevolen: