7 vroege miskraamsymptomen die u moet kennen

Inhoudsopgave:

7 vroege miskraamsymptomen die u moet kennen
7 vroege miskraamsymptomen die u moet kennen
Anonim
rouwende vrouw en man
rouwende vrouw en man

Sommige miskramen komen plotseling en zonder waarschuwing voor; Velen worden echter voorafgegaan door enkele herkenbare symptomen en tekenen van een vroege miskraam. Hoewel een miskraam wordt gedefinieerd als een zwangerschapsverlies tot twintig weken, treden de meeste op tijdens de eerste dertien weken van de zwangerschap, aldus het American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG). Het is daarom handig om te weten waar je op moet letten in de eerste weken van je zwangerschap.

De allervroegste miskraam

Wanneer een vrouw ovuleert, laat haar eierstok een ei vrij, dat langzaam door de eileider naar de baarmoeder beweegt. Terwijl het ei zich in de eileider bevindt of nadat het de baarmoeder heeft bereikt, kan het worden bevrucht door sperma. Nadat het is bevrucht, begint het zich te delen. Tegen de tijd dat het bevruchte ei vijf dagen oud is, heeft het zich verdeeld in een blastocyst, wat in feite een grote bal cellen is. Rond de 10e dag nestelt de blastocyst zich in het slijmvlies van de baarmoeder, waardoor de bevruchting wordt voltooid, waardoor je technisch gezien zwanger wordt.

De volgende gebeurtenis die plaatsvindt is implantatie, waarbij de blastocyst weefsels afbreekt voor voedingsstoffen. Als het weefsel onvoldoende voedingsstoffen levert, ontstaat er een miskraam. De symptomen van dit type van een zeer vroege miskraam lijken misschien meer op een zeer zware menstruatie. In plaats van een zeer vroege miskraam te herkennen, gaan veel vrouwen ervan uit dat ze net een late, zware menstruatie hebben gehad.

Vroege symptomen en tekenen van een vroege miskraam

Veel vrouwen merken een vroege miskraam niet op. Zodra u heeft vastgesteld dat u zwanger bent, zijn er tekenen waar u op moet letten. De Mayo Clinic merkt op dat de meest voorkomende vroege symptomen en tekenen van een miskraam, ook wel een spontane abortus genoemd, zijn:

  • Vaginale bloeding
  • Lage buikpijn
  • Weefsel of vloeistof door de vagina laten stromen

Vaginale bloeding

Vaginale bloedingen zijn volgens ACOG het belangrijkste vroege symptoom van een miskraam en komen voor bij 15 tot 25 procent van de zwangerschappen in het eerste trimester. De bloeding kan constant of met tussenpozen zijn, en de hoeveelheid kan afhangen van de weken van uw zwangerschap.

Bloeden betekent niet altijd dat een zwangerschapsverlies onvermijdelijk is. De American Pregnancy Association stelt dat bloedingen voorkomen bij 20 tot 30 procent van alle zwangerschappen, en dat ongeveer de helft hiervan overgaat in een normale, voldragen bevalling. Als u zich zorgen maakt over een vroege miskraam, kan bloed alarmerend zijn. Bel uw arts of verloskundige als u enige vorm van bloeding opmerkt, maar vooral als u het volgende heeft:

  • Donkerbruine of roze vlekken, of vlekken van helder rood bloed op ondergoed
  • Kleine tot matige hoeveelheden donker of helderrood bloed, met of zonder stolsels of weefselachtig materiaal
  • Hevige bloedingen die meer dan één maandverband per uur doordringen
  • Bloeding die plotseling begint en in stromen komt
  • Toenemende hoeveelheden bloedingen

Houd er rekening mee dat korte vaginale bloedingen vroeg op het moment van implantatie kunnen optreden. Later in de zwangerschap kan elke bloeding duiden op een ontsteking of infectie van de baarmoederhals, en niet noodzakelijkerwijs op een miskraam.

Lagere buik-/bekkenpijn

Sommige milde krampen in de onderbuik/bekken met vaginale spotting kunnen optreden tijdens de implantatie en tijdens de vroege zwangerschap, omdat uw baarmoeder zich aanpast aan uw zwangerschap. Aanhoudende intermitterende of aanhoudende krampen of pijn kunnen echter een vroeg symptoom zijn van een miskraam.

Bekkenkrampen of -pijn kunnen gepaard gaan met vaginale bloedingen en kunnen te wijten zijn aan het openen van de baarmoederhals en/of samentrekkingen van de baarmoeder. De intensiteit van de pijn varieert, maar houd rekening met de grote kans op een onvermijdelijke miskraam als u: heeft

  • Matige tot ernstige bekkenkrampen of pijn die erger is dan de typische menstruatiekrampen
  • Begeleidende pijn in de onderrug
  • Aanhoudende pijn gedurende de dag
  • Vaginale bloeding met pijn

Bel uw arts bij aanhoudende, sterke of verergerende symptomen, ongeacht of deze gepaard gaan met vaginale bloedingen.

Doorgang van weefsel, vocht of slijm

Als er een risico op een miskraam bestaat, kunt u naast vaginale bloedingen het volgende opmerken:

  • Doorgang van bloederig of witroze slijmmateriaal dat op weefsel lijkt; het kan moeilijk voor u zijn om te beslissen of dit delen van de zwangerschap vertegenwoordigen (foetaal of placentaweefsel) uit kleine bloedstolsels.
  • Een plotselinge stroom of langzaam lekken van vocht uit uw vagina, vooral tijdens het tweede trimester, kan reden tot zorg zijn.

De hierboven geciteerde Mayo Clinic-referentie adviseert u elk weefselachtig materiaal in een schone container te doen om het te bewaren voor medisch onderzoek. Zoek onmiddellijk medische hulp als u merkt dat er weefsel of vocht uit uw vagina komt.

Een chemisch zwangerschapsverlies

Chemische zwangerschappen bereiken nooit een stadium van levensvatbaarheid en gaan vaak snel verloren na de bevruchting of implantatie. Bij een chemisch zwangerschapsverlies kunt u vroegtijdige zwangerschapsvlekken krijgen, maar de meeste vrouwen zijn zich niet bewust van dit type zwangerschap of het verlies ervan. Overweeg de mogelijkheid als u zwaarder vaginaal bloedverlies heeft dan normaal op het moment van uw verwachte volgende menstruatie of een paar dagen later. Vrouwen kunnen dit soort miskraam ervaren vóór de gemiste menstruatie.

Andere symptomen en tekenen

Naast de bovenstaande belangrijkste vroege waarschuwingen voor een miskraam, kun je veranderingen opmerken in algemene zwangerschapsgerelateerde symptomen en tekenen. Raadpleeg uw arts als u een van de volgende symptomen heeft:

  • Minder ochtendmisselijkheid:Het abrupt of geleidelijk verdwijnen van de ochtendmisselijkheid kan betekenen dat de zwangerschap zich niet meer ontwikkelt en zal mislukken, hoewel het normaal is dat dit symptoom afneemt naarmate de zwangerschap vordert.
  • Verminderende gevoelige borsten: Een vroeg teken van zwangerschap; gevoelige borsten kunnen eerder afnemen of verdwijnen bij een dreigende miskraam.
  • Gebrek aan foetale hartslag: Het niet vinden van een foetale hartslag op vroege echografie na zes weken zwangerschap of daarna, of verlies van een eerder vastgestelde hartslag, duidt op een niet-levensvatbare hartslag foetus die vóór medische interventie een miskraam kan krijgen.
  • Onverklaard gewichtsverlies: Toenemende gewichtstoename na het tweede trimester is normaal, en gewichtsverlies gedurende deze periode kan duiden op een niet-levensvatbare zwangerschap die binnenkort zal mislukken.

Medische aandacht en evaluatie

Chemische zwangerschappen en andere vroege miskramen vóór zes weken vereisen vaak geen medische behandeling. Maar zelfs als uw zwangerschap vroeg is, moet u uw arts raadplegen of onmiddellijk medische hulp inroepen als u matige tot ernstige vaginale bloedingen of pijn heeft.

Houd er rekening mee dat spotting of onregelmatige vaginale bloedingen, of eenzijdige bekken- of onderbuikpijn een teken kunnen zijn van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Dit kan op elk moment scheuren en een noodgeval veroorzaken, dus aarzel niet om uw arts te raadplegen voor deze symptomen,

Miskraamevaluatie

Afhankelijk van uw geschiedenis kan uw arts een evaluatie voorstellen om inzicht te krijgen in de oorzaak van uw zwangerschapsverlies en de kans op een herhaling. De omvang van uw evaluatie hangt af van uw zwangerschapsweken en het aantal keren dat u een miskraam heeft gehad.

Oorzaken van een vroege miskraam

Meestal is de oorzaak van een miskraam onbekend. Veel deskundigen zijn het erover eens dat baby's die geboren worden met ernstige lichamelijke of ontwikkelingsstoornissen vaak een miskraam krijgen. KidsHe alth.org suggereert ook dat miskramen optreden omdat een ei zich gewoon niet correct ontwikkelde.

Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze misschien iets hadden gedaan om een miskraam te voorkomen, zoals gezonder eten, maar meestal hadden ze niets kunnen doen. Zelden zijn miskramen direct gerelateerd aan de daden van een moeder.

Miskramen komen vaak voor

Merk op dat miskramen een veel voorkomende realiteit van zwangerschap zijn. Ongeveer 10 tot 12 procent van de erkende zwangerschappen eindigt in een miskraam, volgens een overzicht van onderzoeken door de Global Library on Women's Medicine. Als niet-herkende (preklinische) verliezen of chemische zwangerschappen worden meegerekend, is het percentage miskramen hoger.

Ondersteuning bij vroege miskraam

Een miskraam kan tijdens elke fase van de zwangerschap gevoelens van woede of verdriet naar boven brengen. Mensen gaan op verschillende manieren om met verlies. Soms doen mensen alsof het minder een verlies is dan het verliezen van een baby door een latere miskraam of na de geboorte. Een vroege miskraam kan echter verwoestend zijn. Als je ondersteuning nodig hebt, zijn er enkele groepen die je kunnen helpen:

  • Stil verdriet
  • De Miskraam Steungroep
  • Ondersteuning bij miskraam, doodgeboorte en babyverlies

Als u erg depressief bent, is het altijd een goed idee om met uw zorgverlener of een hulpverlener te praten.

Wees je bewust van je symptomen

Omdat miskramen vaak voorkomen tijdens de zwangerschap, is het belangrijk om de vroege symptomen en tekenen te leren kennen en op te letten als ze zich voordoen. Dit zal u helpen te weten wanneer het belangrijk is om medische hulp in te roepen.

Aanbevolen: