De 9 asperges die elke tuinman moet kennen

Inhoudsopgave:

De 9 asperges die elke tuinman moet kennen
De 9 asperges die elke tuinman moet kennen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je houdt van de marteling van langzame uitbetalingen, zoals internationale verzending en post, dan zul je het geweldig vinden om asperges te planten. Maar om er zeker van te zijn dat uw tuin vol zit met nuttige insecten, prachtige bloemen en heerlijke ingrediënten in de periode van drie jaar voordat ze beginnen te ontkiemen, bekijk dan deze perfecte aspergegezelplanten.

Basilicum

Afbeelding
Afbeelding

Basilicum is het kinderkruid voor pasta en pizza en is een geweldige aanvulling op je langzaam groeiende asperges. Basilicum heeft niet alleen een heerlijk aroma, maar trekt ook de nuttige bestuivers aan die elke tuin nodig heeft om te kunnen gedijen. Denk aan bijen en vlinders. Tegelijkertijd is het een van de weinige planten die op natuurlijke wijze aspergekevers afschrikt, die zich voeden met je spruiten en ze bruin maken.

Dille

Afbeelding
Afbeelding

Net zoals basilicum een integraal onderdeel is van veel Italiaanse gerechten, is dille geschikt voor heerlijk Grieks eten, zoals de beroemde tzatziki-saus. En net als basilicum doet dille wonderen als je hem naast je asperges plant. Het enige wat je hoeft te doen is een paar dilleplanten kweken en je hebt een natuurlijk afweermiddel tegen bladluis, spint en pompoen. Dus terwijl je wacht tot je asperges groeien, kun je een paar heerlijke ma altijden bereiden met je zelfgekweekte dille.

Aubergine

Afbeelding
Afbeelding

Als je denkt aan asperges en complementair fruit of groenten, denk je niet aan aubergine. Toch is aubergine een geweldige groente om in de buurt van asperges te planten, omdat het niet concurreert om voedingsstoffen in de bodem van de asperge, en de asperges wortelknobbela altjes afweren die schadelijk zijn voor het wortelstelsel van aubergines. Op deze manier hebben ze een geweldige relatie van geven en nemen.

Tomaat

Afbeelding
Afbeelding

Naast aubergines kun je naast je asperges ook tomaten kweken. Zie hoe ze allebei groot en groot worden dankzij hun symbiotische relatie. De chemische stof voor tomaten en aubergines, solanine, die op natuurlijke wijze aspergekevers afschrikt, houdt uw asperges veilig, terwijl de chemicaliën van de asperges wortelknobbela altjes weghouden van uw tomaten.

Spinazie

Afbeelding
Afbeelding

Interessant is dat groenten zoals spinazie een goede aanvulling zijn op asperges. Net als aubergines concurreren ze niet om voedingsstoffen of ruimte, en je kunt ze veilig naast asperges planten. Als je van een supergeorganiseerde tuin houdt, zal het je hart gelukkig maken om al je groene groenten op één perceel te houden. Door in de zomer verse spinazie te herplanten, blijven je asperges dankzij de hoge bladeren ook koel.

Aardbei

Afbeelding
Afbeelding

Aardbeien zijn heerlijke meerjarige vruchten die kunnen bloeien als ze rond asperges worden geplant. Deze bessen groeien laag bij de grond en kunnen elke ruimte overnemen waar onkruid zich een weg zou banen naar uw aspergeperceel. Hierdoor hoeft u minder te wieden terwijl uw asperges de tijd nemen om te groeien.

Goudsbloem

Afbeelding
Afbeelding

Als je een zwak reukvermogen hebt, dan zijn goudsbloemen een heldere en mooie plant om in de buurt van je aspergeperceel te plaatsen. Voor sommigen is hun scherpe geur een beetje te sterk om te hanteren, maar als je probeert je asperges de drie jaar te laten halen die nodig zijn om te beginnen met produceren, heb je elke begeleidende plant nodig die je kunt krijgen.

Vanwege hun geur en een chemische stof genaamd limoneen die ze afscheiden, zullen gevaarlijke insecten zoals bladluizen en wittevlieg ver weg blijven van je asperges. Het is gewoon een bonus dat de vrolijke kleuren van goudsbloemen elke dag die je in je tuin doorbrengt, kunnen opvrolijken.

Asters

Afbeelding
Afbeelding

Asterplanten zien eruit als stekelige madeliefjes en zijn verkrijgbaar in een groot aantal soorten, elk met hun eigen unieke kleurenschema. Omdat ze ook van veel zonlicht en goed doorlatende grond houden, doen ze het prima als ze worden aangeplant met asperges. Op dezelfde manier zijn asters niet vriendelijk voor de meeste insecten, inclusief gevaarlijke aspergekevers en wespen. Houd uw aspergepercelen veilig en mooi met een paar asterplanten.

Petunia's

Afbeelding
Afbeelding

Petunia's zijn mooie, kleine bloemen die asperges veel van dezelfde voordelen bieden als asters en goudsbloemen. Ze weren vervelende insecten zoals aspergekevers, maar ze houden goede bestuivers zoals bijen niet op afstand. Hierdoor kun je ze naast je baby-asperges planten en de (drie jaar durende) lege ruimte opvullen met iets kleurrijks.

Elke asperge heeft een metgezel nodig

Afbeelding
Afbeelding

Asperges hebben behoorlijk wat tijd nodig om hun grote, mooie stelen te laten groeien. Als je voor de eerste keer asperges plant, wil je ze een kans geven om de grens van drie of vier jaar te halen. De beste manier om ze te helpen? Het planten van nuttige gezelschapsplanten, zoals deze.

Aanbevolen: