Elke afstudeerkwastenregel die je moet kennen

Inhoudsopgave:

Elke afstudeerkwastenregel die je moet kennen
Elke afstudeerkwastenregel die je moet kennen
Anonim

Ken de regels voor afstudeerkwastjes, zodat je kunt pronken met je succes en lastige momenten kunt vermijden.

Groep diploma-uitreikingen met kwastjes aan de rechterkant
Groep diploma-uitreikingen met kwastjes aan de rechterkant

Het is geen diploma-uitreiking zonder die pet en kwast, maar weten aan welke kant je hem moet dragen is een behoorlijk groot probleem. De kant met de afstudeerkwastjes kan symboliseren of je het diploma al hebt behaald, dus het is belangrijk om de regels goed te volgen.

Als je je pet opzet voor het afstuderen, wil je in de meeste gevallen ermee aan de rechterkant beginnen en de ceremonie ermee aan de linkerkant eindigen. Wanneer je precies overstapt, hangt af van de school, de opleiding en de gebruiken in jouw omgeving, maar dit zijn een paar tips waar je rekening mee moet houden.

Start afstuderen met kwastjes aan de rechterkant (meestal)

Afstudeerkwastjes zitten aan de rechterkant van je pet voordat je afstudeert - tenminste meestal. Als je aan het afstuderen bent van de middelbare school of je bachelordiploma aan de universiteit beha alt, betekent dit meestal dat er kwastjes aan de rechterkant staan.

Wanneer je de kwast verplaatst tijdens de ceremonie, hangt af van je school. Op sommige scholen schuif je het kwastje naar links nadat je de hand hebt geschud van degene die je diploma uitreikt. Op andere scholen zul je moeten wachten tot de directeur of decaan aankondigt dat je klas officieel is afgestudeerd en iedereen vraagt om de klas in één keer te verplaatsen.

Handige hack

Als je moeite hebt met het onthouden van de regels voor afstudeerkwasten, gebruik dan dit handige gezegde: "Begin goed."

Uitzondering: begin aan de linkerkant als je een afgestudeerde student bent

Als je op de middelbare school zit en al een bachelordiploma hebt behaald, begint je kwastje de ceremonie aan de linkerkant en beweegt helemaal niet. Wanneer u een masterdiploma of doctoraat beha alt, plaatst u uw kwastje links van uw baretkap. Je draait de kwast niet naar rechts; het blijft aan de linkerkant voor, tijdens en na het afstuderen.

Dit komt omdat kandidaten die hun einddiploma behalen (d.w.z. master- of doctoraten) doorgaans een kap krijgen die hun academische discipline vertegenwoordigt. De kwast vervangt de kapceremonie op het niveau van de middelbare school en de bachelor.

Uitzondering: wees klaar voor de camera

Hoewel de traditie voorschrijft dat de kwast aan de rechterkant wordt gedragen en naar links wordt verplaatst nadat je je diploma hebt ontvangen (of aan het einde van de ceremonie), houd er dan rekening mee dat scholen je soms opdragen de kwast aan de linkerkant te plaatsen. Over het algemeen komt dit doordat ze de fotograaf hebben ingesteld om foto's van rechts te maken, en ze willen dat je gezicht volledig zichtbaar is voor een aantal geweldige foto's. Niemand wil tenslotte een afstudeerfoto met hun kwastje in het midden van hun gezicht.

Afstudeerkwastregels en etiquettetips

Waarom beweeg je de afstudeerkwastje eigenlijk van links naar rechts? De afstudeerkwastje is een symbool van succes. Sommigen geloven dat de reden waarom je de kwast aan de rechterkant plaatst, is omdat je het recht hebt verdiend om af te studeren. Het verplaatsen van de kwast naar links na het afstuderen symboliseert de overstap van de middelbare school (of universiteit) naar een andere fase in je leven. Dit is een overgangsrite en de letterlijke beweging van de kwast fungeert als een symbool.

Uiteindelijk zijn de regels voor het dragen van een kwastje er alleen maar om onhandigheid te voorkomen - net als bij alle etiquetterichtlijnen. Als u een paar extra tips in gedachten houdt, kunt u eventuele problemen voorkomen.

Jonge man die afstudeerfoto maakt met zijn ouders
Jonge man die afstudeerfoto maakt met zijn ouders

Draag meerdere kwastjes samen

Als je meer dan één kwastje hebt, wat gebruikelijk is als je cum laude afstudeert of deel uitmaakt van een speciale groep, moet je beide kwastjes samen dragen. Wanneer het tijd is om de kwast te verplaatsen, verplaats ze dan allebei (of allemaal als je er meer dan twee hebt).

Controleer of je kwastje niet in de war raakt

Voordat je je kwastje op je afstudeerpet zet, moet je hem snel uitborstelen. Als het in de war is, zal het niet goed blijven hangen en kan het blijven haken als je het probeert te verwisselen.

Je moet (meestal) een kwastje dragen

In de meeste gevallen moet je bij het afstuderen een kwastje dragen. Als je het gevoel hebt dat het jou niet vertegenwoordigt of op de een of andere manier niet juist is, bespreek dit dan met je school.

Draag de kwast niet aan de achterkant van je pet

Een typische afstudeerpet heeft vier hoeken waarvan er één naar voren wijst. Het kwastje hangt links of rechts van dit voorpunt en omlijst je gezicht. Draag het niet op de achterkant.

Bewaar je kwast als teken van prestatie

Als het afstuderen voorbij is, gooi je kwastje dan niet zomaar in een doos en vergeet hem. Wees trots op je prestatie en toon deze als herinnering aan hoe ver je bent gekomen. Sommige mensen laten het in een lijst zetten met een foto van hun afstuderen. Anderen draperen het rond hun achteruitkijkspiegel in hun auto. Waar je je kwastje ook neerzet, zorg ervoor dat je er vaak naar kijkt, want het zal je herinneren aan je succes en je hoop geven voor de toekomst.

Aanbevolen: