7 eenvoudige manieren om goede doelen te bezoeken

Inhoudsopgave:

7 eenvoudige manieren om goede doelen te bezoeken
7 eenvoudige manieren om goede doelen te bezoeken
Anonim
Vrijwilligers houden een community-outreach-banner vast in de buurt van een bestelbusje
Vrijwilligers houden een community-outreach-banner vast in de buurt van een bestelbusje

In de wereld van vandaag wil je elke liefdadigheidsinstelling bekijken die je overweegt een donatie te doen. Zelfs als u denkt dat de organisatie alles is wat u in hun mediahype hebt gehoord, zijn er een paar manieren waarop u uw due diligence kunt uitvoeren voordat u uw geld geeft.

1. Controleer de belastingvrije non-profitstatus van de IRS

Het mag voor de hand liggen, maar veel mensen verzuimen om bij de IRS (Internal Revenue Service) te controleren of het goede doel dat ze willen doneren daadwerkelijk vermeld staat als een 501(c) (3). Dit is de juiste belastingvrijstelling voor een liefdadigheidsinstelling zonder winstoogmerk en betekent dat u uw donatie van uw belastingen kunt aftrekken. Deze status betekent dat de organisatie, volgens de IRS, "geen actieorganisatie mag zijn, dat wil zeggen dat ze niet mag proberen de wetgeving te beïnvloeden als substantieel onderdeel van haar activiteiten en dat ze niet mag deelnemen aan campagneactiviteiten voor of tegen politieke kandidaten. "Als de liefdadigheidsinstelling die u overweegt betrokken is bij een van deze activiteiten, opereert deze als een legitieme 501 (c) (3) liefdadigheidsorganisatie.

Donatie ontvangstbewijs
Donatie ontvangstbewijs

2. IRS 990-formulieren bekijken

U kunt formulieren voor belastingvrijgestelde organisaties gratis bekijken op de IRS-website voor de jaren 2018 tot en met 2021. Dit omvat fiscaal aftrekbare liefdadigheidsbijdragen (Pub 78-gegevens). U kunt de organisatieformulieren 990, 990-EZ, 990-PF, 990-N (e-Postcard) en 990-T downloaden, ingediend door 501(c)(3). Organisaties zijn ook beschikbaar. De IRS 990-formulieren zijn bedoeld om het publiek te voorzien van specifieke financiële informatie over elke non-profitorganisatie. De IRS en andere instanties gebruiken deze informatie om te voorkomen dat een organisatie misbruik maakt van hun belastingvrijstellingsstatus.

3. Controleer BBB Wise Giving Alliance

Het Better Business Bureau (BBB) heeft een aparte website en entiteit om klachten tegen goede doelen te beoordelen. De BBB Wise Giving Alliance, ook bekend onder de domeinnaam Give.org, biedt consumenten beoordelingen voor nationale liefdadigheidsinstellingen op dezelfde manier als de hoofdwebsite van BBB dat doet voor bedrijven. U kunt een lijst vinden van de goede doelen die de BBB heeft gescreend op basis van hun 20 BBB Standards for Charity Accountability. Bij deze evaluatie wordt gekeken naar de financiën, het bestuur, de resultatenrapportage en waarheidsgetrouwe/transparante communicatie van het goede doel.

4. Bezoek Charity Watch

Charity Watch biedt beoordelingen voor verschillende goede doelen. CharityWatch is het voormalige American Institute of Philanthropy (AIP) dat 25 jaar geleden werd opgericht. De waakhondgroep beweert 'Amerika's meest onafhankelijke, assertieve liefdadigheidswaakhond' te zijn. De groep stelt dat haar rapporten een diepe duik zijn die andere waakhonden niet nemen bij het evalueren van een goed doel. De groep heeft misbruikpraktijken van non-profitorganisaties aan het licht gebracht, maar ook van non-profitorganisaties die hun pleidooien opvolgen.

CharityWatch onderzoekt de gerapporteerde financiële gegevens van de onderzochte liefdadigheidsinstelling. De groep controleert vervolgens de jaarverslagen, het belastingformulier, de staatsregistratie, de financiële overzichten en meer. De uiteindelijke analyse resulteert erin dat CharityWatch het onderzochte goede doel een cijfer tussen A+ en F toekent. Dit beoordelingssysteem is grotendeels gebaseerd op het percentage dat het goede doel verstrekt aan het programma dat het ondersteunt.

5. Kijk op Charity Navigator

Charity Navigator maakt een beoordeling van goede doelen die worden beoordeeld op basis van de evaluatie van Charity Navigator van de financiële gezondheid, verantwoordelijkheid en transparantie van de organisatie. De organisatie krijgt een numerieke score die overeenkomt met 1-4 sterren, een score van 0, of een CN Advisory, wat betekent dat Charity Navigator dingen is tegengekomen die ernstige zorgen over de organisatie veroorzaakten.

Liefdadigheid waar gaat je geld naartoe
Liefdadigheid waar gaat je geld naartoe

6. Zoek op Google naar klachten

Een heel voor de hand liggende manier om due diligence uit te voeren is door een Google-zoekbrowser te openen en het type liefdadigheidsinstelling in te voeren dat u wilt doneren. Dit kan zoiets zijn als voedselbanken, daklozenopvangcentra of rampenbestrijding. Een andere zoekopdracht kan aanvullende zoekcriteria bevatten, zoals in mijn omgeving, best beoordeeld, sterk aanbevolen en best beoordeeld.

Zodra je een goed doel hebt gevonden en geïnteresseerd bent in controle, typ je de naam van de organisatie in samen met andere zoekcriteria voor afzonderlijke zoekopdrachten voor elk extra woord dat je toevoegt aan de naam van de organisatie, zoals recensies, beoordeling, klachten, rechtszaken, onderzoeken, schandaal, oplichting en arrestatie of gearresteerd.

Deze toevoegingen van één woord aan uw zoekopdracht zullen snel alles onthullen wat u moet weten over de organisatie waaraan u wilt doneren. Mogelijk vindt u niets negatiefs en kunt u doorgaan met een andere controle die u wilt uitvoeren voordat u uw geld aan het goede doel geeft.

7. Neem contact op met federale en nationale ministeries van Justitie

Er zijn twee extra zoekopdrachten die u moet uitvoeren voordat u vertrouwen kunt hebben in de organisatie waaraan u geld wilt doneren. U moet de huidige juridische acties en de archieven van het Federale Ministerie van Justitie (DOJ) controleren. Naast het federale niveau moet u ook contact opnemen met uw staatsDOJ voor eventuele juridische stappen die tegen de liefdadigheidsinstelling worden ondernomen.

Waarom je goede doelen wilt bekijken voordat je doneert

Er zijn veel manieren waarop een organisatie zich kan verschuilen achter haar status als liefdadigheidsinstelling zonder winstoogmerk. U wilt er zeker van zijn dat u weet aan wie u uw geld geeft en wat u precies steunt als u dat doet.

Sommige groepen noemen zichzelf een liefdadigheidsinstelling zonder winstoogmerk, terwijl ze zich de donaties die ze ontvangen verduisteren. Er zijn enkele liefdadigheidsinstellingen die maar liefst 90% van hun donaties gebruiken voor ‘operationele kosten’, waaronder mogelijk exorbitante salarissen en extraatjes voor de verantwoordelijken, waardoor een schamele 10% naar het doel gaat waarvan je dacht dat je het steunde met je donatie. Door liefdadigheidsinstellingen te controleren, weet u zeker dat ze legitiem zijn en kunt u ontdekken welk soort transparantie zij hanteren voor de verantwoording over de manier waarop het geld dat zij ontvangen, wordt besteed.

Door een liefdadigheidsinstelling te bezoeken, kun je ook begrijpen of er regels of procedures zijn die moeten worden gevolgd bij het doen van een donatie. Er zijn bijvoorbeeld zeker procedures die moeten worden gevolgd bij het doen van een haardonatie voor het maken van pruiken voor kankerpatiënten. Je zou niet al die tijd willen besteden aan het laten groeien van je haar om het vervolgens los in een tas te doneren in plaats van in een nette paardenstaart, zoals vereist. Een dergelijke donatie zou als nutteloos worden beschouwd en worden weggegooid.

Met vertrouwen doneren aan een goed doel

Voordat u doneert aan een goed doel, moet u uw eigen due diligence doen. Als u deze 7 eenvoudige manieren volgt om liefdadigheidsinstellingen te bekijken voordat u doneert, kunt u er zeker van zijn dat uw geld de mensen zal helpen die u voor ogen had.

Aanbevolen: